Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Brčka SORBOS jsou jedlá ovocné brčka s příchutí, které dodávají nápojům další chuťovou hodnotu Nápoj neobarví ani nijak neochutí, ale poskytují aromatickou složku, která se rozíří a spojí se s obsahem nápoje
Každé brčko je baleno samostatně. Všechny ingredience, které jsou používany při výrobě brček jsou zcela ekologické a biologicky rozložitelné.
Koupí brček SORBOS pomáháte snížit množství plastů na planetě, CO2 a chráníte s námi životní prostředí
Brčka SORBOS jsou jedlá ovocné brčka s příchutí, které dodávají nápojům další chuťovou hodnotu Nápoj neobarví ani nijak neochutí, ale poskytují aromatickou složku, která se rozíří a spojí se s obsahem nápoje
Každé brčko je baleno samostatně. Všechny ingredience, které jsou používany při výrobě brček jsou zcela ekologické a biologicky rozložitelné.
Koupí brček SORBOS pomáháte snížit množství plastů na planetě, CO2 a chráníte s námi životní prostředí
Udělej si pohodlí a zaznamenej si do deníku všechny úžasné lahve, které ti zkříží cestu. S degustačním deníkem pro pivo A5 budeš už navždy pánem svých chutí a paměti. Poznávej příběhy jednotlivých piv a ovládni své chutě tím, že je pojmenuješ. Náš deník A5 je nejlepším začátkem cesty jak se stát znalcem piva.
Ujíždějte i na mandlích bez alkoholu, mandlová limonáda pro malé i velké se sterilním uzávěrem.
Naše limonáda potěší především malé, ale zvládne zahnat i velkou žízeň. Originální receptura Mandlárny v praktickém plechovém provedení, doplněná o sterilní víčko pro okamžité vychutnání. Jemně sladká mandlová chuť do které perfektně zapadá plátek citronu, led a brčko. :) Každé zahradní posezení, oslava nebo grilovačka dostane nádech originality. Nechte se strhnout mandlovou vlnou, a ujíždějte i na nealkoholických mandlích. :) Nejlépe chutná na ledu!
Stolní KALENDÁŘ REGIONÁLNÍCH PIVOVARŮ ČESKÉ REPUBLIKY PRO ROK 2022. V kalendáři jistě objevííte nejeden nový pivovar, ale i spoustuzajímavostí či pivních akcí, které stojí za návštěvu. A hned je na co se těšit!
Jde o 13. ročník kalendáře z vydavatelství Jiřího Procházky.