Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dosahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dU Střízlíka dbáme na jeho výsledný lehký a osvěžující, byť stále fortelný charakter. Na začátku a v polovině chmelovaru přidáváme odrůdu Agnus a na konci pak chmel Kazbek. Aby byl Střízlík opravdu lehký, zajišťuje studené chmelení americkou odrůdou Mosaic.osahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Potkali se po letech Šárka s Kubou v Tuchlovicích na festu a že by byl fajn collab. Kuba chtěl vařit z brambor. Proč ne... Sládek Martin nastudoval literaturu a návrh společného piva spatřil světlo světa. Brambory daly pivu krásnou světlou barvu a suchý charakter. Je to crazy pivo, je to pitelný pivo a jsou za ním fakt mraky práce v podobě 250 kg ručně zpracovaných brambor a chmelu Mittelfrüher z Hallertau
Karbaník 10° klasická česká desítka výrazné hořkosti a plné chuti, pro zahnání věčné žízně. Pivo, které udrží vaši mysl nezkalenou až do dlouhého rána. Vyrovnanou chuť a vůni dodává Žatecký poloraný červeňák, který si sami vybíráme přímo u pěstitele. Pivo, která vám přinese dobrou kartu!
S radostí Vám představujeme naše nové pivo, které dnes pouštíme na světlo světa. Je jím RAPL jedenáctka - Tedy Red American Pale Lager o extraktu původní mladiny 11%hm. Jedná se o za studena chmelený ležák načervenalé barvy. Vydatná porce chmelů na studené chmelení dává pivu výrazný buket použitých chmelových odrůd Crystal, Enigma a Simcoe.
Zelené pivo! Příjemně pitelná speciální jedenáctka s přírodním bylinným extraktem z kopřiv. Hutné a plné sladové tělo s vyváženou hořkostí. V chuti objevujete lehké kopřivové tóny.
Tento 11stupňový rýžový ležák jsme uvařili společně s českým baseballovým národním týmem k oslavě jejich postupu na nejprestižnější baseballový turnaj na světě World Baseball Classic, kde se v Tokiu jakožto amatéři postaví těm nejlepším hráčům světa. V pivu je v sypání kromě sladu i 145kg rýže, která pivu dodala naprosto unikátní chuť. Na hořkost jsme použili Žatecký poloraný červeňák a jemné aroma citronové trávy pak pivu dodal japonský chmel Sorachi Ace. Pivo má velmi světlou barvu, v chuti je svěží a lehké s výraznou hořkostí.
Představujeme nový ležák, který není úplně tradiční. Kromě aromatického českého chmelu Harmonie jsme v něm totiž použili i třísky amerického dubu. Můžete se tak těšit na lehké vanilkové tóny podobné bourbonovému charakteru.
Máme rádi experimenty a tenhle se tedy povedl se vším všudy. Společně s pekárnou Náš chléb jsme vyzkoušeli vyrobit pivo z chleba, který posloužil jako náhrada za jeden ze sladů, doplněný o mnichovský a plzeňský. Toaster je chmelený žateckým poloranným červeňákem a výsledek je plný a velmi příjemný ležák s nižší hořkostí.
Světlý, dvourmutově vařený speciál, s výraznějším tělem. Vařen ze světlého, mnichovského a karamelového sladu. Příjemně plný v chuti jako lehkým oříškovo sladovým dozníváním. V barvě tmavě zlatá. Haleluja