NEALKO IPA – FREE je Opičí nealkoholické pivo, které je vyrobeno metodou omezeného kvašení za použití speciálního kmene kvasnic. Složení surovin vychází z naší IPA 14% včetně použití amerických odrůd chmele Summit, Citra, Amarillo a Simcoe a studeného chmelení. Právě díky chmelení má nealkoholické pivo svěží chmelově-citrusový charakter, který přispívá k jeho vysoké pitelnosti.
Výpis produktů od značky Nachmelená opice
Jsme nezávislý řemeslný pivovar založený roku 2015 v Krnově sládkem Michalem Kuřecem a rodinou Valentů. Vyrábíme jak spodně kvašená piva českého typu, tak se zaměřujeme i na nové moderní styly (svrchně kvašené piva typu ALE, STOUT, SAISON atd.). Fungujeme bez vlastní restaurace a naším cílem je dělat lidem radost prostřednictvím piva a značky. A proč vlastně Nachmelená Opice? Protože člověk je z opice a po pivu je nachmelený! Takže pijte opici, protože barvu vrátí do líčka Nachmelená Opička. Pivovar se nachází v areálu bývalé textilky Karnola. Srdcem našeho pivovaru je dvounádobová nerezová varna o objemu 20 hl, kde vzniká mladina smícháním vody, sladu a chmele. Po přidání kvasnic probíhá kvašení a dokvašování v cylindrokónických tancích (CKT) o objemu 10 a 20 hl. V této fázi nám kvasinky přeměňují cukr na alkohol a oxid uhličitý. Pivo se pak v nich nechává ještě uležet, aby získalo svůj ideální chuťový profil. Naše CKT jsou vybaveny plášťovým chlazením pro přesnější kontrolu teplot kvašení, otevíratelným víkem pro sbírání deky a vnitřní sanitací pro maximální zajištění čistoty povrchů. Pro stáčení piva používáme automatickou myčku a plnič sudů, manuální plnič lahví a PET. Součástí technologie je i kompresor, systém chlazení, sanitační stanice a další technické zařízení, bez kterého by pivovar nemohl fungovat
Je zde 19 produktů.
Vznešený pivní styl IPA s americkými chmely. Svrchně kvašené pivo s výrazným aroma po pryskyřici (až borovici), citrusech a tropickém ovoci. Typická je vyšší až suchá hořkost.
Nejlépe se hodí ke kořeněnému jídlu, chilli, indické a thajské kuchyni.
Teplota servírování: 10-12 °C
Ocenění:
1.místo Zlatá Pivní pečeť 2019
2.místo Jarní cena českých sládků 2019
2.místo Pivo České Republiky 2017
3.místo Pivo České Republiky 2019
3.místo Pivo České Republiky 2016
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Nejlepší nový světlý ležák roku 2016.
Svrchně kvašené pivo stylu American Pale Ale. Zlatavá barva, příjemná plnost, osvěžující hořkost a aroma květin, ovoce a citrusů po amerických chmelech Cascade, Amarillo a Mosaic.
Saison je belgický pivní styl, u kterého je zásadní použití speciálních kvasnic typu Belle Saison. Tyto kvasnice pivo prokvášejí více než je běžné, proto je sušší a má více alkoholu. Zároveň tvoří aroma po ovoci, koření a trošku i pepři. Pro zajímavější profil chuti jsme použili chmelení na vířivce chmelem Nelson Sauvin, do ležení jsme přidali na týden dubové piliny z amerického dubu. Výsledkem je sušší pivo s ovocno-kořenitým nádechem lehce připomínající šampaňské.
Nejlépe se hodí k aromatickým kozím sýrům.
Teplota servírování: 10-12 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý český a chmelem tradiční americká voňavá CITRA. Výsledkem je slámově světlý ejl s výrazným aroma po tropickém ovoci a s výraznější hořkostí.
Nejlépe se hodí k thajské ostré kuchyni.
Teplota servírování: 8 - 10 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
GOSE je starodávný pivní styl z Německa, jedná se o kyselé pivo s použitím koriandru a soli.
Nejlépe se hodí ke grilovaným rybám a k holandské omáčce.
Teplota servírování: 6 - 8 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
Tradiční český ležák spodně kvašený, který je vařený dvourmutovým způsobem, se vyznačuje jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloraný červeňák a Premiant.
Pivo dostalo také několik ocenění, jako je například
2. místo v Degustace českých ležáku v Pivo, Bier & Ale 62/2016.,
Nejlepší nový světlý ležák roku 2016.
Pivní styl Session IPA představuje lehčí pitelnější verzi stylu IPA s 4,7% alkoholu. Pivu dominuje ovocně chmelové aroma, chuť je spíše suchá a hořká v doznívání. K chmelení byly použity americké odrůdy Simcoe a Mosaic, Mosaic v CRYO formě (vymražený, zakoncentrovaný chmel). Ideální letní IPA ????
Nejlépe se hodí k burgerům, smaženým rybám a hranolkám.
Teplota servírování: 8 - 10 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
Chmel STRATA je úplnou novinkou mezi americkými chmely. Nám se dostalo pár kilo a rozhodli jsme se tento chmel nechat projevit v pivním stylu NEIPA: letní verzi Session NEIPA o síle 12%EPM a alkoholu 4,7%. STRATA dodává pivu tropické a výrazné ovocné aroma, které je doprovázeno džusovým charakterem stylu NEIPA.
Nejlépe se hodí světlým rybám s citrónovým přelivem.
Teplota servírování: 8 - 10 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
Babiččin ovocný pivní koláč plný maliny, černého rybízu a vanilky. Pivní styl PASTRY SOUR ALE je kyseláč, ve kterém se používá laktóza pro vyvážení a oslazení piva. Do ležení se přidalo malinové pyré, šťáva z rybízu a 100 ks vanilkových lusků z Madagaskaru. Pivo se svými 4,8% alkoholu osvěží i v létě ????
Nejlépe se hodí k ovocné zmrzlině.
Teplota servírování: 10 - 12 °C
Dodavatel: Pivovar Nachmelená opice
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity naše oblíbené Amarillo, Citra a Sabro, které dávají pivu aroma po pomeranči, tropickém ovoci, pryskyřici a lehce kokosu.
OPICE SLAVÍ 6 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili něco silnějšího: tmavé pivo ve stylu Baltic Porter s přídavkem kokosu o síle 20% EPM. Pro výrobu tohoto piva se používá kombinace karamelových a čokoládových sladů, je spodně kvašené a leželo 6 týdnů. V pivu dominuje aroma tmavých sladů s nádechem čokolády, karamelu, trošku kávy. Do ležení se ještě přidával opražený strouhaný kokos. Tak na zdraví!!!
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity Mosaic a Sabro, Sabro je nová aromatická odrůda amerického chmele.