Omlouváme se za nepříjemnost.
Uups. Zkuste hledání ještě jednou.
PERRON je dočasně tzv. létajícím pivovarem, který si pronajímá volné kapacity spřátelených pivovarů, kde vaří své pivo. Jeho trvalé sídlo bude brzy v prostorách bývalé nádražní restaurace v Nádražní ulici čp. 56 v Roztokách.
Příběh roztockého pivovaru PERRON se začal psát v roce 2016, kdy začal Pavel Šnajdr coby „homebrewer“ vařit v malém domácím pivovaru vlastní piva. S minimálními znalostmi, ale o to s větším nadšením pak realizoval své pivní fantazie v pivovaru Greinfather, kde si vyzkoušel uvařit piva mnoha pivních stylů a chutí: klasické české ležáky světlé i tmavé, svrchně kvašená piva typu IPA , APA, Neipa, Stout, ovocná piva, pšeničná piva apod.
S postupně nabytými znalostmi a zkušenostmi se zvyšovala i kvalita jeho piva. Dvacet litrů uvařeného piva za den začalo být málo, a tak pořídil větší 50ti litrovou varnu Braumaister a řízeně chlazené tanky. Nadšen novou technologií urputně vařil, piloval své recepty a nadále studoval vše okolo procesu výroby. V roce 2019 absolvoval na Beer Academy teorii výroby piva a sladu, kterou uvedl v praxi v Kunratickém pivovaru.
Následovalo složení zkoušek a získání celoevropsky platného certifikátu v oboru pivovarnictví a sladovnictví. V roce 2020 zakládá společnost Pivovar Roztoky s.r.o., která začala prodávat vlastní piva pod obchodní značkou PERRON, který je dočasně tzv. létajícím pivovarem. Jedná se o pivovar, který si pronajímá volné kapacity spřátelených pivovarů, kde se pak vaří dle vlastní receptury. „Český ležák považuji za naprostý fenomén, který je pro mě absolutně nedotknutelný. Proto jsem z úcty k tomuto pivu uvedl na trh jako první právě PERRON 12, který jsem ve svém domácím pivovaru piloval dva roky. Jedná se o klasický český ležák vařený tradičním způsobem na tři rmuty. Je to nejtradičnější a zároveň nejnáročnější způsob výroby piva, který jsme zdědili po našich skvělých pivovarských předcích Ležákem ale mé ambice nekončí.
V brzké době se dočkáte i svrchně kvašená piva která bylo v Čechách dlouhá desetiletí prakticky zapomenuto a díky minipivovarům se v posledních letech opět dostává do srdcí milovníků piva.“ říká Pavel Šnajdr. Dalším velkým plánem je výstavba vlastního pivovaru a pivovarské restaurace. Obojí se bude nacházet v prostorách bývalé nádražní restaurace v Nádražní ulici čp.56 v Roztokách, kde již v současné době probíhají projekční práce. Právě historické souvislosti a poloha budovy, která leží v těsném sousedství vlakového nástupiště, byla jednou z inspirací, proč se nové roztocké pivo jmenuje PERRON
Uups. Zkuste hledání ještě jednou.