Značky

  • Antoš

    Antoš

    Pivovar Antoš založený v roce 2010 obnovil tradici vaření kvalitního slánského piva. Při jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějších domácích surovin, českého chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu ze sladovny Kounicích. Pivo je čepováno přímo z ležáckých sklepů, nefiltrované a nepasterované, aby si tak uchovalo své jedinečné vlastnosti živého piva, jak je znali naši předkové.

  • Axiom Brewery

    Axiom Brewery

    Pivovar Antoš založený v roce 2010 obnovil tradici vaření kvalitního slánského piva. Při jeho výrobě je použito výhradně nejkvalitnějších domácích surovin, českého chmele z nedaleké žatecké oblasti a vyhlášeného sladu ze sladovny Kounicích. Pivo je čepováno přímo z ležáckých sklepů, nefiltrované a nepasterované, aby si tak uchovalo své jedinečné vlastnosti živého piva, jak je znali naši předkové.

  • Bakalář

    Bakalář

    Pivovar Bakalář v Rakovníku je dnes jedním z mála samostatných nezávislých průmyslových pivovarů v ČR vaří všechna svá piva dvourmutovým způsobem a klasickou technologií, kdy pivo kvasí v otevřených kádích a leží 40-60 dnů v horizontálních tancích.

    Používá k výrobě piva české a výhradně ty nejkvalitnější suroviny, tedy české slady, žatecký chmel a vodu z vlastních hlubinných studní.

    Má právo označovat své produkty chráněným zeměpisným označením České pivo.

  • Černý Potoka

    Černý Potoka

    Naším cílem je vařit jedny z nejlepších řemeslných piv v republice. Jsme létající pivovar založený v roce 2016 a piva si necháváme vařit v řemeslných pivovarech, které si pečlivě vybíráme. Dává nám to možnost experimentovat a poskytuje potřebnou volnost a nezávislost.

  • Čestmír

    Čestmír

    Máme létající pivovar, nemáme technologii. Létáme si po spřátelených pivovarech a tam vaříme naše řemeslné pivo.

  • Chernobeer

    Chernobeer

    K vaření piva jsme se dostali opravdu náhodou. Seděli jsme v hotelu v Černobylu na Ukrajině, kde jsme popíjeli ukrajinské euro piva, které nebyly moc dobré. Tam vznikla myšlenka spojit slova Chernobyl a beer. Tehdy vznikl Chernobeer. Další kroky byly jasné - jelikož jsme neměli vlastní technologii (na kterou musíme našetřit) začali jsme hledat pivovary, které umí navařit výborné pivo, podle receptury, kterou dodáme a dbají na nejvyšší kvalitu.

  • Chodovar

    Chodovar

    V současnosti se vedení pivovaru věnuje rodina Plevkova. Roční produkce se pohybuje na hranici 50 tisíc hektolitrů piva a stáčené minerální vody. Humnová sladovna pivovaru produkuje 1000 tun sladu ročně včetně speciálních sladů k vaření černého piva. Překrásný historický areál pivovaru je zároveň vyhledávaným turistickým místem. Svým návštěvníkům nabízí atraktivní prostředí stylové restaurace situované v části skalního labyrintu pivovarských sklepů, malé pivovarské muzeum, wellness hotel U SLÁDKA a PRAVÉ PIVNÍ LÁZNĚ nebo restauraci a beerrarium v historické budově sladovny. Na objekty pivovaru navazuje pivovarská zahrada se stylovým posezením pro 3 000 hostů. Zahrada je místem konání tradičních slavností piva a závodu mistrovství Evropy v koulení pivních sudů.

  • Chomout

    Chomout

    První stavební úpravy začaly v září 2013 a provoz jsme zahájili 18.8.2014. Pivovar a hostinec najdete v obci Chomoutov, blízko Olomouce, v CHKO Litovelské Pomoraví. Název pivovaru jsme, jak si určitě domyslíte, odvodili od názvu naší obce.  Chomoutov samotný má dlouhou historii a poprvé se písemně připomíná v roce 1078. Pivovar je umístěn ve více než sto let starém hanáckém statku, v prostorách bývalých chlévů, které prošly kompletní rekonstrukcí.

    Pivo jsme začali vařit pro sebe, jako domovarníci, tak aby nám chutnalo. A protože chutnalo nejen nám, zvětšili jsme jedenkrát a podruhé už jsme raději postavili opravdový pivovar.  Přesto pořád vaříme doma a tak jsme podle našeho kamaráda domácí vařiči piva s největším pivovarem v republice. Chceme i dál vařit pivo, které bude chutnat nám i vám. Popis fungování pivovaru Vaříme tak, abychom zajistili dostatek piva pro pivovarský hostinec a pro další hospody v Olomouci a okolí. Běžně máme na čepu šest druhů piva.

    Naši stálou nabídku tvoří Desítka, Ležák, Švarc, Pšenka a minimálně jedno další svrchně kvašené pivo. Další dva druhy zařazujeme podle sezóny a momentální inspirace.

  • Chříč

    Chříč

    Pivovar Chříč na severním Plzeňsku obnovil svou činnost v roce 2015 a v původních prostorech navázal na tradici zaznamenanou od roku 1567. Srdcem pivovaru je měděná varna s původní technologií přímého dřevního otopu pod měděnou mladinovou pánví. Zde vzniká prvotřídní ležák, který je vlajkovou lodí pivovaru. Kromě toho nabízí pivovar také sezónní speciály a svrchně kvašená piva. Pivo zde zraje na otevřených spilkách a není znehodnoceno filtrací ani pasterizací. Pivovar zaváží sudové pivo vybraným podnikům v Praze, Plzni a v okolním regionu, k dostání je též v pivovaru i s možností prohlídky. Podnik funguje jako chráněná dílna – na pozicích pivovarské chasy dává práci asi dvaceti lidem s mentálním i fyzickým hendikepem. Na obnově místa se významnou měrou podílelo sdružení Propolis. Pivovar inicioval vznik venkovské malotřídní školy ZŠ Pivoňka a finančně ji podporuje.

  • Chroust

    Chroust

    Když se v jedné domácnosti sejde sládková a pivní nadšenec, nemůže to dopadnout jinak než cirhózou jater nebo pivovarem. My se pokoušíme o obojí. Jsme zatím jen na začátku, proto tedy pivovar létající (zneužíváme pohostinnost a technologii jiných pivovarů). A Chroust? Jmenujeme se Karolína a Jirka Chroustovští, nebylo tedy dále co řešit! Dej Bůh štěstí! Nebudeme tu psát pohádky o božskosti našich piv a nadpozemských surovinách, které do nich sypeme. Máme prostě dobré suroviny, dobré nápady a za zády kvalitní technologie spřátelených pivovarů. Nejlepší stejně bude, když je ochutnáte a uděláte si o nich obrázek sami! Prostě vaříme piva, která nás baví a hlavně dělají radost nám samotným.

  • Clock

    Clock

    Řemeslný pivovar z Potštejna V roce 2014 jsme do Potštejna po sto letech vrátili vaření piva, ale nehrajeme si na mnohasetletou historii. Jsme moderní pivovar. Místo erbu máme ve znaku robota. Zakládáme si na dodržování pivních stylů. Neděláme kompromisy, nešetříme. Nevyhýbáme se výzvám. Vaříme to, co nám chutná, to, co chceme pít i my sami

  • Cvikov

    Cvikov

    V původních kamenných sklepích zrají kvalitní spodně kvašená piva – polotmavá třináctka Sváteční, světlý dvanáctistupňový ležák Klíč, jedenáctistupňový Hvozd, desítka Luž a osmička Sklář. Svá jména desítce, jedenáctce a dvanáctce daly nejvýraznější kopce Lužických hor, na jejichž úpatí náš pivovar stojí. Osmička nese název Sklář podle toho, že takové pivo se historicky pilo v horkých provozech místních skláren. Na lahodnou a vyváženou chuť nepasterovaných a nefiltrovaných (kromě 11°) piv dohlíží sládek Martin Čech. Autorem receptů našich piv je sládek Miloš Hrabák, který se již podepsal pod receptury piv vařených nejen v České republice, ale i v zahraničí. V Pivovaru Cvikov zúročil své zkušenosti z Výzkumného ústavu pivovarského a sladovnického, z vaření piva i uvádění nových pivovarských technologií do provozu. Při výrobě používáme výhradně české suroviny – slad z Českomoravských sladoven Zábřeh, chmel odrůdy Žatecký poloraný červeňák a Premiant a pivovarské kvasnice z Výzkumného ústavu pivovarského a sladovnického. Měkká voda z 80m vrtu na úpatí Lužických hor je velmi vhodná pro piva plzeňského typu, která vaříme v našem pivovaru.

  • Falkenštejn

    Falkenštejn

    Otevřením Pivovaru Falkenštejn v srpnu roku 2013 byla obnovena po mnoha desítkách let tradice vaření piva ve městě Krásná Lípa, jež se nachází na pomezí Českosaského Švýcarska a Lužických hor. Ve starém krásnolipském pivovaru (Brauerei Schönlinde) se přestalo vařit po II. světové válce a jeho objekt byl zbourán v 60. letech 20 st. Nový pivovar byl přenesen do centra města na Křinické náměstí, do bývalého měšťanského domu, který dříve sloužil jako zájezdní hostinec, kulturní centrum nebo dokonce jako banka v době průmyslové revoluce.

  • Falkon

    Falkon

    Nemáme sice vlastní technologické zázemí, ale rozhodně se za to nestydíme. Věříme totiž, že i ty nejlepší a nejrozmanitější piva lze vyrobit bez vlastního pivovaru. Jak? Mnozí z našich pivovarských kamarádů nevyužijí kapacitu svého řemeslného pivovárku naplno a rádi se tak o ni podělí. A věřte, že vaření piva s přáteli je opravdová zábava! Při vymýšlení nových piv nejsme žádné "konzervy". Ležáky českého typu necháváme tradičním pivovarům a s vervou se pouštíme především do svrchně kvašených piv, takzvaných "ales", česky "ejlů". Pro nás totiž platí, že čím rozmanitější pivo, tím lepší! Piv, které můžete pít jedno za druhým jako vodu, je všude kolem nás už dost. Mimoto, nejen vodou je člověk živ a my si chceme život náležitě užívat! Slady a chmele si vybíráme z různých koutů planety a rozhodně s nimi nešetříme. Chceme Vám totiž nabídnout to nejlepší z celého pivního světa, za použití originálních surovin, zároveň s rukopisem českého sládka. A proč vlastně FALKON? Název vychází z latinského pojmenování sokola, který je nejen stěhovavým ptákem, ale zároveň opravdovým dravcem! :-) Zobrazit míň

  • Ferdinand

    Ferdinand

    Pivovar Ferdinand si zakládá na vaření piva klasickou technologií s otevřeným spodním kvašením a dokvašováním v ležáckých sklepích. Ferdinand používá zásadně jen kvalitní suroviny – včetně vlastního sladu. Za touto koncepcí pivovaru stojí jednatel společnosti Ing. Petr Dařílek, za kvalitou piva sládek a výrobní ředitel Jaroslav Lebeda. Součástí pivovaru je i vlastní humnová sladovna, která vyrábí více než 2 200 tun sladu ročně. Slad z Benešova odebírají i další pivovary v České republice, a díky dlouholeté spolupráci s bavorskou sladovnou Weyermann, se benešovský slad pod značkou Ferdinand vyváží do celého světa.

    V roce 2014 byla změněna právní forma pivovaru z akciové společnosti na společnost s ručením omezeným. Změna koncepce výroby přinesla pivovaru i zcela nový vizuální styl – změnila se podoba etiket a pivovar začal vydávat občasník Ferdinando(vy)hlášky s nejrůznějšími informacemi z pivovaru, o pivu obecně, gastronomii aj. Každoročně pivovar pořádá tradiční slavnosti přímo v areálu pivovaru a řadu dalších kulturně-společenských akcí.

  • Frankies

    Frankies

    Pivovar Frankies byl založen dvěma přáteli v září 2014 po několika letech testování pivních speciálů v garážových podmínkách. Z původního projektu dvou nadšenců, který vařili pivo pro sebe a své přátele, vznikl řemeslný pivovar, který se stal stálicí na české minipivovarské scéně s mnoha fanoušky doma i v zahraničí. Od začátku se Frankies snaží přinášet piva s duší, vyznačující se rozmanitostí, nápaditostí a především skvělou pitelností. V roce 2019 byla otevřena Frankies – pivovarská pivnice.

  • Gingerrr

    Gingerrr

    Jsme malá rodinná Zázvorovna, která má jasný cíl. Vyrábět pro Vás lahodný kvašený nápoj, který respektuje potřeby Vašeho živého těla. Proto je Gingerrr také živý. Sídlíme v malé vesnici na úpatí vysočiny, kde se v klidném prostředí a kontaktu s přírodou rodí Gingerrr. Zásadně nám záleží na kvalitě surovin, práce a na náladě při výrobě. Věříme, že toto vše je v nápoji cítit.

    Gingerrr je k dostání i ve skutečných obchodech – menších krámcích zdravé výživy či farmářských obchodech. Na Gingerrr si můžete zajít do Vaší oblíbené hospůdky, restaurace či baru.

    NA ZDRAVÍ

  • Hulvát

    Hulvát

    Pivovar Hulvát byl založen roku 2018 partou pivních nadšenců a navazuje na jejich dlouholeté domácí vaření piva, kterému se věnují již od roku 1998. Přes to, že jde o moderní minipivovar, řídí se zákonem o čistotě piva z roku 1516. Proto pivo vyrábí pouze z chmele, ječmene a vody, za vydatné pomoci pivních kvasinek. Pro speciální piva používají i další druhy sladů. Pivo nepasterizují a nefiltrují, aby jej mohli nabídnout zákazníkovi v té nejlepší kvalitě.

  • Kamenice nad Lipou

    Kamenice nad Lipou

    Pivní znalci a zapřísáhlí pivovarští turisté a nově i fotbaloví fanoušci si určitě vybaví, že jako první se pivovarskou tradici v Kamenici jal obnovovat v roce 2013 pan Kopačka ve svém – dnes legendárním - domácím minipivovárku Kokeš. O tři roky později se štěstí usmálo i na dosud chátrající budovu původního kamenického pivovaru. Na jaře roku 2016 zakoupila objekt společnost Pivovar Kamenice s. r. o. se záměrem obnovit zde pivovarský provoz. Otcem celého projektu je Milan Houška, který se rozhodl do záchrany starého pivovaru investovat kapitál získaný z předchozího podnikání ve strojírenství. V současnosti vaří na plné obrátky jak velký pivovar, tak i minipivovar, který slouží pro sládkovy experimenty a pivní workshopy.

  • Kocour

    Kocour

    Varnsdorfský pivovar Kocour byl jedním z průkopníků nového pohledu na pivo a pivovarnictví v Čechách. Ukázal domácímu konzervativnímu pivaři, že pivo nerovná  se jen chlazená desítka v lednici. Pivo je víc než český ležák,  báječně se skloubí s gastronomií a  dá se pít podle ročního období nebo nálady. Proto nabízíme pestrou paletu pivních speciálů, sahající od tradičních ležáků až po nejrůznější svrchně kvašené speciály, které se snažíme neustále zdokonalovat. Areál pivovaru nabízí kromě pivovarské restaurace s prostornou terasou, samostatnou pergolu a sportovní zázemí. Z tohoto důvodu je kocouří areál vyhledávaným dějištěm svateb, firemních večírků a kulturních akcí pro dospělé i děti. Nejen malý návštěvníci ocení pivovarskou ZOO, ve které jsou k vidění mnohá, nejen hospodářská, zvířata. A věřte nebo ne, Pivovar Kocour disponuje i vlastní železniční zastávkou, a to jako jediný v ČR. Rozmanitá je také nabídka ubytování. Kromě komfortních pokojů je během letní sezóny možné využít kapacitu stylových lůžkových vagonů.

  • Kočovný Kozi

    Kočovný Kozi

    K pivu jsem pořádně přičuchl před lety na studiích v Edinburgu, kde již proběhl boom malých pivovarů a nových způsobů vaření piva. Od konzumace jsem postupně přešel k vaření.

    První pokusy v hrncích na bytě stály za to, ale vše, co se navařilo, se povedlo vychlastat. Za pár let jsem dodělal školu a plán byl jasný. Z Edinburský univerzity jsem šel na učňák do Českých Budějovic obor Pivovarnictví – sladovnictví. Z domácích technologií jsem přešel na ty profesionální. Svá piva si vařím sám a dělám to víc než rád.

    Jsem Kozi – Váš kočovný sládek

  • Krakonoš

    Krakonoš

    Před více než 400 lety, kdy se roku 1582 spojili trutnovští právovárečníci v měšťanský pivovar, začíná tradice trutnovského pivovaru. Pivovar se nachází v centru města Trutnova. Od roku 1994 provozuje pivovar trutnovská společnost Krakonoš spol. s r.o.

    V současné době vyrábí pivovar Krakonoš pět druhů piv v celkovém objemu přes 100 tisíc hektolitrů ročně.  Na vánoce a velikonoce se obohacuje trh o silné speciální světlé pivo Krakonoš 14. Pivo je distribuováno v Čechách, především ve východních, ale i na Moravě. Pivovar Krakonoš vyrábí pivo klasickou technologií spodně kvašeného piva. Pivo je nepasterizované, mikrobiálně filtrované. Pro výrobu piva se čerpá voda z vlastní studny, která je přes 80 metrů hluboká a je zásobována krkonošskými prameny.

  • Křikloun

    Křikloun

    Jsem nadšenec, kterého vždy zajímala výroba piva, vína či výroba slivovice i jiné kvalitní pálenky. Znak pivovaru KŘIKLOUN vznikl za pomoci mých přátel, kteří mě především znají jako energického muzikanta se silným hlasem. Pokud se Vám líbí spojení dobrého řemeslného piva s lidovou autentickou hudbou, tak Vám můžeme k našemu pivu i zahrát :)

    První piva jsem vařil s přáteli v malém hrnci jako domovarník. Další zkušenosti jsem si doplňoval v praxi různých minipivovarů, kde jsem uvařil i svá první piva k prodeji. Dne 17.2.2017 se mi podařilo dokončit vlastní domácí pivovar Křikloun v Hodoníně a konečně vařím ve svém.

    Při myšlence vyrobit své první pivo jsem inklinoval k chuti, která by byla natolik harmonická a příjemná, že by se dalo pivo pít celý večer, a tak vznikl KŘIKLOUN Special ALE 13°. Přesto, že se jedná o pivo typu Ale, tedy svrchní kvašení, podařilo se citlivým chmelením vyvarovat přílišnému převonění piva a tím docílit, že slady v tomto případě příjemně převažují nad chmely a tvoří onu harmonii s lehce doznívající hořčinkou s vůní a chutí jemného ovoce. Úmyslně jsem na počátku nezačal s vařením již existujících receptů piv, abych jimi nebyl ovlivněn. Tím vzniklo pivo naprosto jedinečné, které budete obtížně zařazovat do nějaké škatulky či srovnávat s předchozími zkušenostmi :-) Přeji Vám příjemný zážitek z chutí piva KŘIKLOUNA a NA ZDRAVÍ! Karel Zykmund

  • Krušnohor

    Krušnohor

    Produkci rodinného pivovaru KRUŠNOHOR – Craft Brewery tvoří jak klasické české ležáky, které se zde vaří tradiční dekokční technologií, kvasí na otevřených spilkách a dozrávají dlouhé týdny v ležáckém sklepě, tak zárověň i svrchně kvašené weizeny a široká nabídka typu ALE rozličných chutí a stupňovitostí. Všechna jsou NEFILTROVÁNA a NEPASTEROVÁNA a zachovávají si tak svou čerstvou chuť, a především tělu prospěšné látky.

  • Kynšperk

    Kynšperk

    Městu Kynšperk bylo potvrzeno várečné právo z roku 1579,císařem Rudolfem II. Rok 1595 se dá považovat za rok zahájení vaření piva v Kynšperku.

    Kynšperské pivo je jedinečné díky používání vysoce kvalitních surovin pocházejících z přesně vymezených oblastí, klasické technologii a postupu výroby, a v neposlední řadě i pivovarské tradici v Českých zemích.

    Vlastní proces vaření piva začíná speciálním šrotováním (mačkáním) sladu kdy musí být zachovám obal zrna, který slouží jako filtr během procesu scezování.

  • Létající pivovar pivečka

    Létající pivovar pivečka

    Všechno to začalo v malém městě Rousínově, ležícím na jižní Moravě nedaleko Brna. Sládek Tomislav Pivečka se narodil opravdu se správným jménem. Jeho cesta světem řemeslného piva (craft beer) začala v roce 2010 domácím vařením. Od té doby navařili již mnoho piv, od klasického českého ležáku přes anglická a americká piva až k silným belgickým speciálům. V současné době je pivovar létající, nebo též kočovný (anglicky gypsy brewery). To znamená, že se pivo podle Pivečkovy receptury vaří v pronajatém pivovaru a pak se prodává pod vlastní značkou. Tento létající pivovar však brzy shodí svá křídla a postaví se na nohy právě v Rousínově, kde vzniká nové pivovarné zařízení.

  • Lípák

    Lípák

    Rozhodli jsem se České Lípě navrátit tradici vaření zlatavého moku. Náš pivovar je zatím tzv. „létající,“ což znamená, že nám pivovar v Kunraticích poskytuje své prostory i vybavení a PIVOVAR LÍPÁK si tak může uvařit vlastní pivo na základě své roky prověřené receptury. První várku jedenáctky Bumbala jsme uvařili v srpnu 2017 a začali ho oficiálně nabízet k prodeji koncem října. Později plánujeme vařit ještě piva s názvy Chmelda a Žejdlík.

    Název pivovaru „Lípák,“ přísluší nové generaci vaření piva v České Lípě a logo jakožto i názvy piv doprovází trpaslíci, jako odkaz k původnímu znaku místního pivovaru.  „Pivo z České Lípy, teče z každé pípy.“

  • Loď

    Loď

    Loď Pivovar je unikátní minipivovar s restaurací umístěný na bývalé diskotékové lodi z 60. let[1]. Pro veřejnost byla loď otevřena 9.3.2017. Náklady na přestavbu lodi a vybudování minipivovaru dosáhly 50 milionů korun. Majitelem lodi je podnikatel Vojtěch Ryvola, sládkem Karel Kroupa a šéfkuchařem restaurace Tomáš Muha. Dodavatelem pivovarské technologie instalované v lednu 2017 je společnost J. Hradecký spol. s r.o. Pacov[2]. Vlastní technologie se skládá z nerezové varny, prostorově chlazené spilky se čtyřmi nerezovými kvasnými káděmi a 16 plášťově chlazených ležáckých tanků (12 à 1000 litrů, 4 à 700 litrů)[3]. Gastronomický provoz se pak skládá ze tří částí, tedy restaurace, pivnice v podpalubí a letní horní vyhlídková paluby.

  • Lucky Bastard

    Lucky Bastard

    Představte si ideální svět, ve kterém by vše bylo dokonalé, příjemné a jednoduché. Přesně takový svět si my představujeme, když tvoříme recepty našeho piva a když jej pro vás vaříme. Máme už dost nudných piv uvařených dle stokrát opakovaných receptů, máme už dost výmluv na tradici a zvyk, nebaví nás sledovat nadvládu nudných piv, když existuje tak úžasný a barevný svět řádně nachmelených, piv svrchně kvašených. Ano, je to tak, spodně kvašená piva u nás nehledejte. Jsme prvním pivovarem od roku 1884, který v českých zemích kvasí svoji standardní produkci pouze svrchně. Už bylo na čase, aby se do naší země vrátila piva, která tu lidé vždy pili, jen na ně společnost od té doby trochu pozapomněla.

  • Mad Scientist

    Mad Scientist

    Šílenství z Budapešti zpochybňuje téměř vše, co víte o pivu. Vždy bezchybné, vždy odvážné, nikdy nudné. Není to nutné z obchodního hlediska po celou dobu, ale pokaždé si stanovujeme vysoké standardy, protože skutečně věříme v klišé, které zní jako „způsob, jakým něco děláte, je způsob, jakým děláte cokoli“.

  • MadCat

    MadCat

    V roce 2011 jsme v bývalém hudebním klubu v Jihlavě otevřeli náš lokální minipivovar. Tam, kde úřadoval DJ, jsme nyní měli pivní tanky, spilky, varnu, a začali jsme naši vlastní jízdu. Už v roce 2012 jsme se s polotmavým Zikmundem umístili na 3. místě v jarní ceně sládků. O rok později – 2013 – jsme byli třetí nejlepší minipivovar roku a rok na to už jsme byli ten vůbec nejlepší minipivovar v Česku. A taky jsme vyhráli jarní cenu českých sládků s naším pšeničným pivem. Čas běžel a nám pomalu přestávala stačit kapacita sklepení. Zároveň se nám v hlavách rodila myšlenka na novou značku, kterou jsme pojmenovali MadCat. A pak nás zaujala budova chátrajícího lihovaru z roku 1912 v Kamenici u Jihlavy. Rozhodli jsme se budovu zachránit a obnovit v ní řemeslnou výrobu. Rekonstrukce lihovaru začala v roce 2017 a příští léto už jsme uvařili, ve varně o objemu 2.000 litrů, první várku piva MadCat. Na jarní ceně českých sládků 2018 vyhrál náš nový MadCat ležák první místo! A jízda pokračuje – MadCat je už krom Česka i na Slovensku, v Německu a v Itálii.

  • Malešov

    Malešov

    V roce 2002 se skupina přátel rozhodla zhostit nelehkého úkolu rekonstruovat rozpadající se středověkou tvrz Malešov nedaleko Kutné Hory. Cílem této snahy tehdy bylo zachránit krásnou gotickou stavbu a oživit ji pro širokou veřejnost. Od té doby zde strávilo mnoho nadšenců desítky tisíc hodin usilovnou prací, aby se tvrz znovu zaskvěla v plné kráse.

    Každý rok zde stovky návštěvníků obdivují ohromný kus práce, který zde byl vykonán, prožívají zde chvíle odpočinku i zábavy a dozvídají se mnoho nového o historii naší země.

  • Marshall
  • Máša
  • Matuška

    Matuška

    Pivovar Matuška je rodinný pivovar, který se nachází v obci Broumy v CHKO Křivoklátsko. Svou velikostí se řadí mezi minipivovary. Na pivo Matuška nejčastěji narazíte v Praze, ale najdete ho i v Berouně, Brně, Bratislavě či slovinském Mariboru. Pivovar Matuška se zaměřuje především na ležáky a svrchně kvašená piva.

  • Mazák

    Mazák

    Pivovar Mazák z Dolních Bojanovic vznikl v roce 2011. Pivovar vznikl a i nadále funguje v malebné vinařské obci Dolní Bojanovice, ležící v dolnomoravském úvalu 8 km od města Hodonín. Okolo komína dodává pravidělně do stálých podniků a velkou část své produkce zasílá nárazově do takzvaných ochutnávkových hospod s rotující pípou. Lahvové pivo zaváží prakticky do všech specializovaných pivoték v Brně, v Praze a jejich okolí. Distributor DrinkShop se pak stará o produkci piva po celém Slovensku. Technologii byla postupem let dovedena až k nynější pětinádobové varně, v níž je pivovar schopen uvařit várku o objemu 1400L. Portfolio pivovaru tvoří jak klasické ležáky českého či německého stylu, tak i piva svrchně kvašená typu ALE. K výrobě piva používá tuzemské slady a chmely, ale i chmely zahraniční, které nejčastěji uplatňuje ve výrobě speciálních piv.

  • Mordýř

    Mordýř

    Pivečko jsme měli odjakživa rádi. S postupným znechucením z univerzální chuti mnohých dnešních piv jsme pozvolna přešli k domácímu vaření a nakonec uzrála myšlenka podělit se o chutné pivo i s veřejností. V březnu 2013 jsme založili pivovar a o tři měsíce později zahájili provoz. pivovarPivovar byl vybudován svépomocně, s nadšením a odhodláním a na jeho pořízení nebyla čerpána žádná dotace ani jiná podobná sprosťárna.

    Vaříme tradičním řemeslným způsobem z českých surovin, ale svátečně lze ochutnat i pivo např. ze zahraničních chmelů. Ohlasy na tuto pestrost jsou velmi pozitivní a tak k nám cestu nachází i lidé, kteří standardní pivo nepijí. Rozhodně v ní budeme pokračovat. Pivo není pasterované, filtrované, nijak stabilizované a při výrobním procesu nejsou používány žádné chemické prostředky. Mírná sedlina či zákal není závadou, někteří fajnšmekři ho dokonce vyžadují, každopádně je to pivo bohaté na minerály i vitamíny. Je nutné ho ovšem skladovat v chladu, či lépe neskladovat vůbec, ale hned se mu podívat na dno.

  • Muflon

    Muflon

    Piva Muflon vznikají odpovědným výběrem nejkvalitnějších surovin zpracovaných podle tradičních i originálních postupů s podporou špičkového technického vybavení. Piva jsou vyráběna v dokonale kontrolovaném výrobním procesu, při dodržování všech zásad hygieny a sanitace, jsou nefiltrovaná a nepasterovaná. Tím piva Muflon získávají vlastnosti piva čerstvého a stálou přítomností kvasinek také piva živého.

    Patrik Godovský

    Vrchní sládek Pivovaru Kunratice

  • Nachmelená opice

    Nachmelená opice

    Jsme nezávislý řemeslný pivovar založený roku 2015 v Krnově sládkem Michalem Kuřecem a rodinou Valentů. Vyrábíme jak spodně kvašená piva českého typu, tak se zaměřujeme i na nové moderní styly (svrchně kvašené piva typu ALE, STOUT, SAISON atd.). Fungujeme bez vlastní restaurace a naším cílem je dělat lidem radost prostřednictvím piva a značky. A proč vlastně Nachmelená Opice? Protože člověk je z opice a po pivu je nachmelený! Takže pijte opici, protože barvu vrátí do líčka Nachmelená Opička. Pivovar se nachází v areálu bývalé textilky Karnola. Srdcem našeho pivovaru je dvounádobová nerezová varna o objemu 20 hl, kde vzniká mladina smícháním vody, sladu a chmele. Po přidání kvasnic probíhá kvašení a dokvašování v cylindrokónických tancích (CKT) o objemu 10 a 20 hl. V této fázi nám kvasinky přeměňují cukr na alkohol a oxid uhličitý. Pivo se pak v nich nechává ještě uležet, aby získalo svůj ideální chuťový profil. Naše CKT jsou vybaveny plášťovým chlazením pro přesnější kontrolu teplot kvašení, otevíratelným víkem pro sbírání deky a vnitřní sanitací pro maximální zajištění čistoty povrchů. Pro stáčení piva používáme automatickou myčku a plnič sudů, manuální plnič lahví a PET. Součástí technologie je i kompresor, systém chlazení, sanitační stanice a další technické zařízení, bez kterého by pivovar nemohl fungovat

  • Nymburk

    Nymburk

    Nymburský pivovar vaří svoje piva od roku 1898. Prošel do první světové války velmi úspěšným obdobím. Po válce se dočkal renovace a modernizace, a s jeho osudy se v tomto období spojuje spisovatel Bohumil Hrabal, který zde strávil dětství, neboť jeho nevlastní otec František v pivovaru pracoval.

    Za socialismu se nymburský pivovar začlenil do národních podniků, vaření piva se nepřerušilo. Po roce 1989 se stal součástí skupiny Pivovary Bohemia, v současnosti je zcela samostatný. Označení piva Postřižinské zvolil sám Bohumil Hrabal. Pivovar má vlastní sladovnu, u vjezdu lze pivo zakoupit v pivovarské prodejně. Kromě toho každoročně pořádá několik zajímavých akcí.

  • Permon

    Permon

    Sokolovský pivovar PERMON má denní výstav 1500l. Výroba piva Permon byla zahájena v roce 2006. V roce 2011 byl pivovar modernizován a bylo mu městem Sokolov uděleno právo várečné. Kromě stáčení do již tradičních speciálních pivních 1l PET lahví byla instalována automatická stáčecí linka na skleněné lahve. To umožnilo rozšířit výrobu a sortiment prodeje tradičních nepasterovaných, nefiltrovaných piv o zahraniční pivní speciály. Rostoucí poptávka po pivních speciálech s požadavkem vyšší trvanlivosti a možností prodeje v běžných skladovacích podmínkách je umožněna využitím nově instalované moderní technologie. Tato technologie umožňuje uspokojit poptávku po pivu PERMON také nad rámec regionu a pro export. Výroba piva PERMON se trvale snaží navázat na tradici pivovarnictví na Sokolovsku. Technické řešení výrobní technologie všech tří pivovarů důsledně vycházelo z historických pramenů a pivovary byly konstruovány podle řemeslných podkladů tak aby se pivo mohlo vařit tradičním způsobem podle osvědčených receptur na klasické varní technologii s otevřenými spilkami a dlouhodobým zráním v ležáckém sklepě s velkou kapacitou. Sokolovské pivo PERMON je vyráběno proslulou českou technologií. Je to tradiční přírodně řádně kvašené nepasterované živé pivo bez přísad. Čerstvější a kvalitnější pivo než přímo z minipivovaru totiž nikde jinde nedostanete. V pivovaru PERMON je vždy rozhodující zaměření na náročného zákazníka s důrazem na sortiment a kvalitu piva.

  • Perron

    Perron

    PERRON je dočasně tzv. létajícím pivovarem, který si pronajímá volné kapacity spřátelených pivovarů, kde vaří své pivo. Jeho trvalé sídlo bude brzy v prostorách bývalé nádražní restaurace v Nádražní ulici čp. 56 v Roztokách.

    Příběh roztockého pivovaru PERRON se začal psát v roce 2016, kdy začal Pavel Šnajdr coby „homebrewer“ vařit v malém domácím pivovaru vlastní piva. S minimálními znalostmi, ale o to s větším nadšením pak realizoval své pivní fantazie v pivovaru Greinfather, kde si vyzkoušel uvařit piva mnoha pivních stylů a chutí: klasické české ležáky světlé i tmavé, svrchně kvašená piva typu IPA , APA, Neipa, Stout, ovocná piva, pšeničná piva apod.

    S postupně nabytými znalostmi a zkušenostmi se zvyšovala i kvalita jeho piva. Dvacet litrů uvařeného piva za den začalo být málo, a tak pořídil větší 50ti litrovou varnu Braumaister a řízeně chlazené tanky. Nadšen novou technologií urputně vařil, piloval své recepty a nadále studoval vše okolo procesu výroby. V roce 2019 absolvoval na Beer Academy teorii výroby piva a sladu, kterou uvedl v praxi v Kunratickém pivovaru.

    Následovalo složení zkoušek a získání celoevropsky platného certifikátu v oboru pivovarnictví a sladovnictví. V roce 2020 zakládá společnost Pivovar Roztoky s.r.o., která začala prodávat vlastní piva pod obchodní značkou PERRON, který je dočasně tzv. létajícím pivovarem. Jedná se o pivovar, který si pronajímá volné kapacity spřátelených pivovarů, kde se pak vaří dle vlastní receptury. „Český ležák považuji za naprostý fenomén, který je pro mě absolutně nedotknutelný. Proto jsem z úcty k tomuto pivu uvedl na trh jako první právě PERRON 12, který jsem ve svém domácím pivovaru piloval dva roky. Jedná se o klasický český ležák vařený tradičním způsobem na tři rmuty. Je to nejtradičnější a zároveň nejnáročnější způsob výroby piva, který jsme zdědili po našich skvělých pivovarských předcích Ležákem ale mé ambice nekončí.

    V brzké době se dočkáte i svrchně kvašená piva která bylo v Čechách dlouhá desetiletí prakticky zapomenuto a díky minipivovarům se v posledních letech opět dostává do srdcí milovníků piva.“ říká Pavel Šnajdr. Dalším velkým plánem je výstavba vlastního pivovaru a pivovarské restaurace. Obojí se bude nacházet v prostorách bývalé nádražní restaurace v Nádražní ulici čp.56 v Roztokách, kde již v současné době probíhají projekční práce. Právě historické souvislosti a poloha budovy, která leží v těsném sousedství vlakového nástupiště, byla jednou z inspirací, proč se nové roztocké pivo jmenuje PERRON

  • Pioneer

    Pioneer

    Co se stane, když Čech potká Slovenku a oba mají rádi pivo?

    Založí si pivovar, přece. Přesně takhle se roku 2016 začala psát historie řemeslného pivovaru Pioneer Beer ze Žatce.   Michal je sládek a Miriama je odbornice přes marketing. A určitě ne náhodou se potkali zrovna na Žatecku. Tam, kde je půda rudá a rodí ten nejlepší chmel na světě. Velký sen o vlastním pivovaru se začal zhmotňovat, když objevili starý nevyužívaný sklad chmele, který si přímo říkal o nový smysl života.

    Nastal kolotoč vyjednávání s bankami a dodavateli, rozsáhlá rekonstrukce a zařizování, aby v září 2018 konečně mohli uvařit první várku svého vlastního piva.   Pioneer Beer odkazuje na tradici pivovarnictví, ale zároveň se nebojí dát na stůl něco nového a odvážného. Pro konzervativní pijáky vaříme klasické ležáky a pro ty, kteří rádi objevují nové chutě, experimentujeme s novými odrůdami žateckého chmele. Chuť citrusů, jahod nebo tropického ovoce - to a mnohem víc ucítíte v našich pivních speciálech.   Sny se nedají spoutat a vášeň k dobrému pivu už vůbec ne.

  • Poppels

    Poppels

    Poppels Brewery je hrdě nezávislý pivovar založený v roce 2012 v Jonseredu, staré textilní čtvrti švédské župy Västra Götaland. Naši cestu jsme zahájili s vírou a láskou k pivovarnickému umění a dnes jsme moderní pivovar, který zahrnuje změny, ale respektuje minulost. Vlastníme a provozujeme oddané milovníky piva a jsme hrdí na pokračování ušlechtilých pivovarských tradic při používání nejmodernějších technologií k zajištění vynikající a stálé kvality.

  • Poutník

    Poutník

    K výrobě používáme nejen kvalitních surovin, ale i klasické technologie. Všechny tyto přednosti se ještě zvyšují tím, že piva jsou nepasterizovaná. To znamená, že výrobky pivovaru mají nejenom výbornou chuť, ale i významnou výživnou hodnotu s příznivými fyziologickými účinky.

  • Radniční minipivovar Jihlava

    Radniční minipivovar Jihlava

    Všechna piva z Radničního minipivovaru v Jihlavě mají jedno společné - nejsou filtrovaná ani pasterovaná, a proto se v pivu zachovávají všechny původní výživné látky. Pivo je na první pohled mírně zakalené a méně průzračné než piva filtrovaná, ale právě díky tomu obsahuje výhradně přírodní látky (vysoký obsah vitamínů řady B, cukry, kvasinky atd.). Pivo je hutnější a působí velmi blahodárně na lidský organizmus

  • Radouš

    Radouš

    “Myšlenkou mít malý pivovar s vlastním pivem jsem se začal zabývat již v roce 1983, tedy v době, kdy nebylo možné vlastnit výrobní prostředky. Cenná odborná praxe a hezké chvíle prožité v litovelském pivovaru, k tomu samozřejmě sládek Miroslav Koutek a poetické filmové zpracování Hrabalových Postřižin, bylo tím správným nasměrováním mého srdce. Po několika domácích várkách jsem pochopil, že chci mít malý, ale opravdový profesionální pivovar, kde vše funguje jako v tom velkém. A tak jsem si po mnoha letech svůj sen vyplnil.”   Vili Ilgner

  • Rampušák

    Rampušák

    Pivovar v Dobrušce se honosí dlouholetou historií sahající až do roku 1890.  Novodobá historie pivovaru začíná rokem 2007, kdy nevyužívané objekty dobrušského pivovaru a sladovny odkupuje rodina Vedrových, která pod hlavičkou společnosti Staročeský pivovárek Dobruška začíná s opětovnou rekonstrukcí celého areálu. V lednu 2008 je obnoven provoz sladovny a v srpnu 2008 je uvařena po 13 letech, na původní varně, první várka piva – 12° Rampušák.  

    V současné době vyrábí pivovar stabilně šest druhů piv, a to 11° a 12° světlé ležáky, které jsou distribuovány ve filtrované i nefiltrované podobě, dále pak 13° polotmavý speciál a 15° světlé speciální pivo, které se vyrábí pouze jako nefiltrované. Piva jsou stáčena do sudů o objemu 20, 30 a 50 litrů, do PET lahví o objemu 1,0 a 1,5 litru a skleněných lahví s patentním uzávěrem o objemu 0,75, 1,0 a 2,0 litry.

    Mimo uvedený sortiment jsou na trh uváděna speciální piva, určená pro vánoční nebo velikonoční nabídku, případně pro akce, které pivovar pořádá ve sklepní pivovarské restauraci, a někdy zkrátka jen tak, pro obohacení nabídky během roku. Od roku 2010 probíhá každoročně v srpnu Den otevřených dveří pivovaru, kdy je celý areál zpřístupněn pro exkurze, na nádvoří a v pivovarské zahradě probíhají koncertní vystoupení.

    Na čepu jsou vždy všechna vyráběná piva, včetně pro tento den připraveného speciálu.  Všechna naše piva získala za krátkou dobu svého působení na trhu řadu ocenění v odborných degustacích, kterých si velmi vážíme a která potvrzují kvalitu piv, která vyrábíme z vlastního sladu na původní varně z roku 1936, klasickým dvourmutovým způsobem.

    V průběhu několika let se podařilo kompletně a citlivě zrekonstruovat objekty sladovny a pivovaru, se zachováním a zprovozněním zachráněných původních technologií, což přineslo uznání ve formě zápisu souboru věcí a objektů pivovaru v Dobrušce do Ústředního seznamu kulturních památek České republiky v roce 2015.  Piva vyráběná v Rodinném pivovaru v Dobrušce můžete přímo u zdroje ochutnat v našem Bowling

  • Raven

    Raven

    Jsme Raven, progresivní plzeňský pivovar zaměřující se na svrchně kvašená piva zahraničních stylů. Za čtyři roky své existence se dostal mezi českou řemeslnou špičku a je ve stálé nabídce nejlepších pivních barů po celé ČR i v zahraničí. Cílem pivovaru je posouvat hranice řemeslného piva, hledat nové cesty a vařit piva, která jsou skutečným chuťovým zážitkem.

  • Rotor

    Rotor

    Pivovar ROTOR je součástí EPS biotechnology, ryze české, inovativní společnosti, členěné do několika synergicky provázaných divizí. Od počátku se staráme o staré ekologické zátěže i odpady a jsme tvůrci inovativních biotechnologií. Podporujeme progresivní obnovitelné zdroje, vlastníme bioplynovou stanici a kompostárnu v Kunovicích, preferujeme vozidla na CNG.

    Významnou divizí je výzkum a vývoj, zaměřený původně na kombinované inovativní biotechnologie a oxidačně - redukční technologie. Rozšířili jsme jej následně na izolaci a práci s autochtonními národními vinnými kvasinkami, na mikropolutanty, biomethan či nakládání s kaly ČOV. V našem moderním Výzkumném centru mikrobiální biomasy pracujeme s vinařskými kvasinkami. Od vinařských kvasinek není daleko k těm, které pracují také při výrobě piva.

    Nyní, po 18 letech vývoje EPS biotechnology se cítíme dospělými a chceme významně promluvit také v oblasti pivovarnictví. Díky špičkovému zázemí v podobě výzkumných týmů, světově zkušenému sládkovi a spolupráci s VÚPS budeme v novém pivovaru ROTOR vyrábět a nabízet mnoho zajímavých svrchně i spodně kvašených piv. Jsme výzkumníky, nebojíme se experimentovat.

    Název pivovaru ROTOR má spojitost s budoucností, pohybem vpřed, s nezastavitelnou silou pokroku.  V Kunovicích je vždy něco, co světově letí. Můžeme se tedy názvem pivovaru opřít také o historii leteckého průmyslu, který zde má své nesmazatelné kořeny v podobě legendárních strojů L410, L200 Morava či Blaník.

  • Rychnov

    Rychnov

    V červnu 2008 byla založena firma Městský Podorlický pivovar s.r.o., kde minoritním společníkem je město Rychnov nad Kněžnou, zbývající část vlastní Podorlická sodovkárna s.r.o., která vybudovala minipivovar s roční kapacitou 1000 hl. Postupně došlo k rozšíření technologické části sklepa o další ležácké tanky, které umožnily navýšit roční kapacitu na současných 2000 - 2500 hl. Na vlastní minipivovar bezprostředně navazuje zahradní restaurace Pivovarský šenk. O tom, že rekonstrukce je velmi zdařilá svědčí i Cena Města Rychnov nad Kněžnou za rok 2008, kterou město udělilo současnému vlastníkovi Janu Mikšovi anebo Cena českého sládka F. O. Poupěte udělená Českým svazem pivovarů a sladoven za obnovu výroby rychnovského piva z roku 2012.

    Naše piva, jak je vařil sládek Jan Mikš za první republiky Jsme jediný pivovar v ČR, jehož všechna piva získala v nezávislém hodnocení piv na www.atlaspiv.cz více než 75%

  • Samuel Smith

    Samuel Smith

    Samuel Smith vaří širokou škálu vysoce kvalitních piv pouze z autentických přírodních surovin. Pivovar stále používá kamenné yorkshirské čtverce k fermentaci všech svých piv a stoutů (kromě Sovereign a Extra Stout) a stejný kmen kvasinek se používá od roku 1800. Celé sušené anglické odrůdy chmele, jako jsou Fuggles a Goldings, se používají k přidání hořkosti a aroma k tradičním pivům Samuela Smitha v antických varech. Samuel Smith používá dubové sudy pro všechny své přirozeně upravené pivo. Sudy vyrábí a opravují ve Starém pivovaru spolupracovníci pivovaru na plný úvazek. Starý pivovar má dva spolupracovníky na plný úvazek, kteří vyrábějí a opravují všechny dubové sudy Samuela Smitha. Dubové sudy se používají k ručnímu pálení Old Brewery Bitter a k dozrávání Yorkshire Stingo. Koně Gray Shire ustájení ve Starém pivovaru se používají pět dní v týdnu k doručování piva do Tadcasteru a okolí. Samuel Smith's provozuje tradiční hospody, které slouží jejich místním komunitám a nabízejí vynikající hodnotu za peníze.

  • Sibeeria

    Sibeeria

    Ahoj! Hello! Привет! Gruß! Jsme pivovar Sibeeria Brewery z Prahy. Jako létající pivovar jsme začali naši cestu v roce 2014, až jsme se rozrostli do našeho vlastního pivovaru, který byl postaven v historické průmyslové oblasti «ČKD», Vysočany. Zde vaříme od roku 2020 všechna naše piva. Nabízíme naše pivo s dodáním až domů! Také vás vždy rádi uvidíme na návštěvě u nás v pivovaru!

  • Sierra Nevada

    Sierra Nevada

    Sierra Nevada je americký pivovar, který byl založen v roce 1979 domácími pivovarníky Kenem Grossmanem a Paulem Camusim ve městě Chio v Kalifornii. Sierra Nevada je jedním z největších pivovarů v USA, od roku 2016 je sedmým největším pivovarem ve Spojených státech.

  • Stern

    Stern

    Pivo a svaly sice nejsou největší kamarádi, přesto to byla právě posilovna, kde začal příběh pivovaru Stern. Sládek Mike (Michael Stern) při zvedání činek neustále básnil o tom, že by se chtěl živit vařením piva. Posledních pár měsíců totiž nedělal nic jiného, než zkoušel a vylepšoval další a další druhy svrchně kvašeného piva. Kam s pivem přišel, tam ho kamarádi, známí i neznámí chválili. A tak Kamil (Kamil Gric), kamarád a markeťák, pod tlakem bench pressu souhlasil se založením vlastní značky piva.

  • The Barn Beer co.

    The Barn Beer co.

    The barn beer co. je nový pivovarský projekt vzniklý roku 2020. Vaříme trendy i neobvyklé pivní styly. Ptáte se proč The Barn? Barn znamená anglicky stodola a právě do zrekonstruované stodoly jsme umístili naši novou technologii. Dceřiná společnost pivovaru Radouš.

  • Továrna

    Továrna

    Motto slánského minipivovaru Továrna slibuje milovníkům zlatavého moku nabídku nejen z tuzemské spodně kvašené pivní klasiky, jakou jsou piva výčepní nebo ležáky, ale i výběr z pestrých pivních stylů pro českou kotlinu méně obvyklých. Ty dozajista potěší ctěný pivařský apetýt těch z vás, kteří holdujete hořkému ALE, stoutům, bockům nebo weizenům. Pivní klasiku i speciality si ráčejte od září 2020 vychutnávat v našem stylovém Beer & Burger baru s měděnými kotly, „osmiliberním“ čepem a otevřeným grilem, kde pro vás naši kuchaři rádi připraví vybraná jídla – jak jinak než šitá na míru k továrenskému pivu.

  • Únětický pivovar

    Únětický pivovar

    Únětický pivovar byl založen již v roce 1710. Pivo se zde vařilo až do roku 1949, kdy došlo ke znárodnění. Na jaře 2011 se však po 62 letech podařilo výrobu piva obnovit. Dnes vaříme v Úněticích desítku, dvanáctku a občas také Únětický speciál. Naším posláním je vždy vařit poctivé a dobré pivo. Dodržujeme „zákon o čistotě piva“, při výrobě používáme klasické postupy a pouze pivovarské suroviny českého původu. Přijďte se sami přesvědčit do pivovaru v Úněticích.

  • Van Honsebrouck

    Van Honsebrouck

    Van Honsebrouck je belgický pivovar v Ingelmunsteru v Belgii . Společnost byla založena v roce 1865 jako Sint-Jozef Brewery a v roce 1953 byla přejmenována na Brewery Van Honsebrouck. Je to jeden ze dvou pivovarů mimo Pajottenland, kde se vyrábí lambické pivo.

    Poloha budovy pivovaru a celé vesnice Ingelmunster byla zničena v roce 1695 po nepřátelství mezi anglickými, francouzskými a španělskými vojáky. Současná budova pochází z roku 1736 a má sklepy pocházející ze středověku. V roce 1986 zámek koupila rodina Van Honsebroucků. Rodina vaří pivo Ingelmunster od roku 1900. Dne 17. září 2001 vypukl na zámku požár, který zcela zničil muzejní pivovar. [5] Pivovar vlastní a provozuje sedmá generace sládků Van Honsebrouck v Ingelmunsteru. Současným generálním ředitelem je Xavier Van Honsebrouck, který převzal kontrolu v roce 2009.

  • Volt

    Volt

    Jistě znáte Alessandro Voltu co by vynálezce a renesančního člověka. Ten stojí za mnoha patenty včetně Voltaického článku, bez kterého si nedovedeme dnešní svět představit. Málokdo ale ví, že Voltaický článek je druhotný produkt Voltova tajného stěžejního výzkumu, který řeší jak pivovardo korbele ledově vychlazeného piva dostat co nejvíce energie. Věnoval mnoho svého drahocenného času, aby dostal do chmelového moku ten správný říz a elektrizující sílu přitahující nové nápady a zážitky Stejně jako Volta i my hledáme v pivovaru nové receptury, výrobní procedury a způsoby jak pro vás připravit Pivo, které vás osvěží a zelektrizuje.

  • Weihenstephan

    Weihenstephan

    Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, klášterní pivovar benediktinských mnichů před téměř tisíci lety, tehdy Královský bavorský státní pivovar, je nyní moderní společností provozovanou Svobodným státem Bavorsko na základě standardů soukromého sektoru. Jako nejstarší dosud existující pivovar na světě stojí náš pivovar ve Freisingu na Weihenstephaner Berg téměř vznešeně a je obklopen poměrně mladým vědeckým centrem Weihenstephan na Technické univerzitě v Mnichově. Ale právě tato jedinečná kombinace tradice a tradičních, ověřených znalostí a moderní vědy dává pivovaru jedinečnou identitu a umožňuje nám vařit širokou škálu piv v nejvyšší možné kvalitě. A jsme na to trochu hrdí. Více o našem příběhu

  • Wild Beer Stone
  • Wild Creatures

    Wild Creatures

    Že se pivo nikdy nemůže přátelit s vínem? Ale kdeže. Právě vinařskou praxi a jedinečnou mikroflóru přirozeně žijící v naší mikulovské vinařské oblasti, využíváme nejvíce. Pivo Wild Creatures dokonale odráží půvab Jižní Moravy. PIVO, KTERÉ ZRAJE V SUDECH I NĚKOLIK LET Zapomeňte na ležák. Díky unikátní mikroflóře ovlivňující kvašení, v chuti výrazně dominuje osvežující kyselinka a má určitý vinný charakter. Dubové sudy dodávají netradiční chutě připomínající např. sherry, vanilku a další koření. Je to pivo, které stojí za to vychutnat si v klidu a pohodě. Podobně jako dobré víno. Cesta za lahvinkou divoce kvašeného piva byla strastiplná a dlouhá. Sluší se podotknout, že jsme ještě rozhodně nedospěli na její konec. O různorodé zážitky není nouze... Spontánní kvašení, kterému se dlouhodobě věnujeme, je hodně specifické. Pokusili jsme se odpovědět na otázky, které slýcháme nejčastěji. přejít na otázky a odpovědi

  • Žatec

    Žatec

    Žatecký pivovar se nachází ve městě Žatec, v okrese Louny. Firma navazuje na tradici prvního žateckého měšťanského průmyslového pivovaru založeného v roce 1801.

  • Zichovec

    Zichovec

    Rodinný pivovar ZICHOVEC jsme založili v roce 2012 a pivo se zde vaří od června téhož roku. Impulsem byla nespokojenost s chutí unifikovaných produktů nadnárodních pivovarů a svou roli sehrály také kořeny a vzpomínka na prapředka, zichoveckého rychtáře Krahulíka, který provozoval vyhlášený zájezdní hostinec v Panenském Týnci.

  • Zlatá Kráva

    Zlatá Kráva

    PIVOVAR Zlatá kráva jsme farmáři, kteří se nejen díky své lásce k pivu, ale také pro svoji dlouholetou působnost v gastronomii rozhodli, že obnoví kouzlo místního, již skoro zapomenutého pivovaru v Nepomuku. Vizí je vařit pivo z kvalitních surovin, zákazníkům dodávat pivo v nejlepší kvalitě a být k dostání nejen v ČR. Toho chceme dosáhnout díky zkušenostem v gastronomii, farmářství a marketingu.

Pivo bylo přidáno do porovnání