Je zde 98 produktů.
Chcete někoho obdarovat, ale tápete a nevíte co mu vybrat. S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Známý či blízcí si díky němu mohou vybrat sami, co chtějí a na co mají právě chuť.
Unikátní likér z tříleté kanadské whisky a javorového sirupu se výborně hodí jako dárek pro výjimečné příležitosti.
Whiskový destilát v kombinaci s nejkvalitnějším javorovým sirupem dodává likéru potřebný výraz. Vychutnáte ho jako doplněk kávy a dezertu nebo večer, kdy už jen relaxujete.
Chuťové tóny: Výrazná chuť a vůně javorového sirupu, které kanadská whisky dodá potřebnou jiskru.
Způsob podávání: Nejlépe ho vychutnáte samotný, mírně vychlazený.
Složení: voda, líh, kanadská whisky, javorový sirup, cukr, javorové a máslové aroma, barvivo: karamel
Chcete někoho obdarovat, ale tápete a nevíte co mu vybrat. S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Známý či blízcí si díky němu mohou vybrat sami, co chtějí a na co mají právě chuť.
Maliny daly tomuto likéru vše: krásně jemnou barvu, opojnou vůni i chuť. Sladkost malinové šťávy v kombinaci s mírným obsahem alkoholu dává naší Malině správnou kapku letní hravosti. Tento malinový likér je skvělým společníkem dámských dýchánků nebo večírků, kdy si chcete vychutnat léto.
Chuťové tóny: Lahodná chuť malin prostupuje celým likérem a spolu s mírným množstvím cukru a lihu vytváří dokonalou letní harmonii.
Způsob podávání: Nejlépe si ji vychutnáte samotnou nebo jako svěží letní long drink s kvalitním tonikem v poměru 1:1,5.
Složení: voda, líh, cukr, koncentrovaná malinová šťáva, přírodní malinové aroma, kyselina citronová
Základem fernetu Černý Baron je macerace bylinek podporujících trávení. K tomu, aby byla dodržena vysoká kvalita nápoje, používáme pro výrobu Černého Barona patnáct druhů bylin z oblasti Středomoří, kde fernet vznikl asi před třemi stoletími v tamních klášterech. Kromě pečlivého výběru bylinek a důsledného dodržení tajné receptury dbáme na dostatečně dlouhou dobu zrání. Díky tomu a poctivě odvedené práci může nést Černý Baron titul prvotřídního fernetu s plnou, již po staletí tradiční, lihovitostí 40 %.
Chuťové tóny: vyvážená, zaoblená a výrazně hořká chuť je znakem dobře vyluhovaných bylin.
Způsob podávání: nejlépe chutná samostatně nebo v kombinaci s tonikem. Pro odlehčení typicky hořké chuti můžete přidat ovocné džusy a šťávy.
Ovocný likér vyrobený podle originální receptury s 35% podílem višňové šťávy a s lehkým mandlovým nádechem okouzlí svou lahodnou chutí a vůní. Vyzrálé višně pocházející z prosluněných jihomoravských višňových sadů dodávají likéru poctivou chuť jižní Moravy. Podle výsledků průzkumu vhodné pro ženy i pro muže. Vyzkoušejte také jako horký nápoj
Lahodný likér Kávová Mandlovka je připravený z výběrové pražené kávy spojené s nenapodobitelnou chutí mandlí. Vybraný druh kávy je upraven speciálním postupem. Destilací předem připravené směsi získává Kávová Mandlovka originální chuť a jemnost. Tohle je dárek, o kterém tajně ženy sní. Věřte nám, že jim bude líto, že nemají svátek či narozeniny častěji.
Creme de Cassis je vynikajícím ovocným likérem pocházejícím ze srdce vinařského ráje – Dijonu v Burgundsku. Vytvořili jej před dávnými lety zkušení vinaři, aby jím vylepšili vína suchá, méně aromatická a kyselejší. Základní složkou Cassisu je šťáva z černého rybízu. Díky tomu má výrobek nezaměnitelnou, jiskřivě nachovou barvu. Jedná se o přírodní, chemií nedotčený produkt.
Způsob podávání: Nejlépe si jej vychutnáte samostatně nebo v kombinaci se suchým bílým nebo šampaňským vínem. Světoznámou je receptura dle kanovníka Kira, bývalého dijonského starosty.
Kir: Do vinné sklenice s plochým dnem smícháme ⅓ až ¼ Creme de Cassis a dolijeme vychlazeným suchým bílým vínem, nejlépe Chardonnay nebo Aligoté.
Složení: voda, cukr, líh, rybízová šťáva
Český klasický likér s typicky zelenou barvou obsahuje výtažky máty peprné, kterou pečlivě vybíráme s našimi renomovanými dodavateli. Naše peprmintka si uchovává potřebný obsah lihu, aby byla chuťově vyvážená sladkost s lihovitostí. Zelená Hora připomíná časy poctivě oddělané práce a dává možnost konečně se po dlouhé době pořádně nadechnout.
Chuťové tóny: Hlavní linie se nese v duchu typické peprmintové chutě, která je protkaná skrz na skrz celým likérem.
Způsob podávání: Nejlépe chutná samostatně. Lze jí pít také v kombinaci s griotkou a vaječným likérem jako „Semafor“.
Složení: voda, cukr, líh, 2 druhy silic máty peprné, barvivo tartrazin a briliantní modř
Temně červená barva nese svůj původ v přírodní třešňové šťávě, kterou doplňuje přírodní barvivo z červených hroznů. Směs koření a razance zázvoru ovlivňuje především chuť a vůni, která je od první chvíle ostře kořeněná a silná. Krvesaj v sobě snoubí nekonečnou rozmanitost a dobrodružství, které na vás čeká v každé sklence.
Chuťové tóny: Hlavní důraz tvoří zázvor, který je spolu s exotickým kořením dominantou celého drinku. Ta se postupně vytrácí a zvolna přechází v poklidnější chuť třešňové šťávy.
Způsob podávání: Nejlépe chutná samostatně nebo na ledu v kombinaci s tonikem.
Složení: voda, líh, cukr, přírodní aroma Krvesaj (třešňová šťáva, výtažky koření), kyselina citronová, přírodní barvivo: anthokyany
Mandlovka 0,2l obsah alkoholu: 38% obj.
Paštika s Mandlovkou (130g): Poctivá dobrá paštika obsahující Mandlovku z Hustopečské mandlárny. Doporučujeme na pečivo s paštikou naservírovat ještě naše sušená rajčata. Z nadprůměrně dobré svačiny se rázem stane svačina naprosto výborná!
Tapenáda je původně francouzský pokrm vyráběný z kapary. Dnes se ovšem vyrábí také z oliv, které jsme zvolili i pro tu naši. Zelené olivy doplněné o mandlové lupínky, olivový olej, ale také trochu česneku. To vše dohromady tvoří nezaměnitelnou chuť, která se dá použít jak v teplé, tak studené kuchyni. Tapenádu můžete využít při vaření jako jemné dochucovadlo, nebo jako kulinářský doplněk na samý vrchol hlavního chodu. Oceníte ji ale také ve studené formě, třeba místo omáčky k uzeninám nebo sýrům.
Pochoutka, na kterou jsme tak pyšní! Výborná rajčata San Marzano, ferrari mezi rajčaty, jsou pěstována v jižní Itálii v oblasti Salento. Odrůda je charakteristická jasně červenou barvou, výbornou chutí, pevnou dužinu a malým množstvím semínek - kombinace vlastností předurčující k sušení a nakládání. Po sběru jsou tato rajčata podélně rozkrojena, ručně posolena mořskou solí a několik dnů sušena na ostrém slunci za přispění horkého mořského vzduchu. Sušená jsou pak přepravena na jižní Moravu, kde jsou prokládána mandlovýmí lupínky a s vybranými bylinkami a česnekem nakládána do slunečnicového oleje. Naprostá lahůdka.
Tradice tohoto nápoje se nesou až do 16. století, kde byl hlavní laskominou tamních dam. Jemná mandlová barva likéru Amaretto Dorato vyvolává od prvního přivonění nostalgickou náladu a touhu po romantické lásce. Amaretto Dorato popouští s každým douškem kousek fantazie a dává tak možnost rozvinout v dámské společnosti několikahodinovou konverzaci.
Chuťové tóny: Lahodně nasládlá chuť s krémovými tóny mandlí doslova vybízí k dochucení oblíbeného zmrzlinového poháru nebo mísy s čerstvým ovocem.
Způsob podávání: Může se pít chlazené nebo při pokojové teplotě.
Složení: voda, cukr, líh, mandlové aroma, barvivo karamel
Zlatá barva Tuzemáku Jenčík 40% vychází z tradiční receptury, která na konci výrobního procesu nese svou charakteristickou chuť a vůni. Kvalita nápoje je natolik vysoká, že jej ocení i opravdoví znalci lihovin. Tuzemák Jenčík 40% je výjimečný mix klasické chutě, vanilkové vůně a poctivého množství alkoholu. To udržujeme v souladu s českou tradicí tohoto nápoje na 40 %.
Chuťové tóny: Hlavní motiv tvoří charakteristická chuť, která zvolna přechází do vanilkového pohlazení.
Způsob podávání: Doporučujeme si Tuzemák Jenčík 40% vychutnat bez míchání. Během zimních večerů z něj uděláte výborný grog, který dodá celému nápoji pořádnou sílu a chuťový zážitek, zejména díky 40% lihu.
Složení: voda, líh, cukr, rumová tresť, barvivo karamel, vanilkové aroma