Mandlovka vyrobená podle receptury bývalého správce hustopečských mandloňových sadů, ta jediná pravá. Naše Mandlovka bývá s radostí přijímaným dárkem, díky své síle a lahodnosti obvykle velmi potěší muže i ženy. Velmi často se však od zákázníků dozvídáme, že se jim lahev darovat nepodařilo, neboť se s ní nebyli schopni rozloučit. Někteří Mandlovku pořizují za účelem vytvoření dobrého dojmu na pozvané hosty, po čase ale připouštějí, že před příchodem návštěvy Mandlovku raději schovávají. Mandlovka zvítězila v soutěži Czech National Spirits Competition 2022, kde získala první místo v kategorii Nejlepší český ostatní likér roku.
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Jenčík a dcery - Chocolate Liqueur 18% (0,5L)
- Napsat hodnocení
Skvělý, vyvážený likér s chutí a vůní nejkvalitnější čokolády. Jeho základ tvoří prvotřídní kakaové boby z Kostariky. Chocolate liqueur je jemný, příjemně sladký a je ideálním doplňkem kávových dýchánků.
V národní soutěži Czech National Spirits Competition získal v roce 2022 krásnou stříbrnou medaili v kategorii kávových, čokoládových a ořechových likérů.
Chuťové tóny: Výrazná chuť čokolády prostupuje celým likérem a spolu s cukrem a mírným množstvím velejemného lihu vytváří představu lehounkého čokoládového dortíčku ve sklence.
Způsob podávání: Nejlépe si ho vychutnáte samotný, nepříliš vychlazený, aby se naplno rozvinula jeho vůně i chuť.
Složení: voda, velejemný líh, cukr, kakaové boby, čokoládové aroma, barvivo: karamel
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
ostatní produkty
Dárkové balení oblíbené cestovní verze Mandlovky a skvělé kávy s mandlovou příchutí (mletá)
Mandlovka 0,2l: Skleněná láhev, šroubovací uzávěr. Objem: 0,2 litru, obsah alkoholu: 38% obj.
Složení: vinný líh (původ Francie), vinný mošt, přírodní hořkomandlové aroma Výrobce: Vyrobeno v Distillery s.r.o. dle originální receptury exkluzivně pro Hustopečskou Mandlárnu s.r.o.
Káva s mandlovou příchutí: Směs 4 druhů kvalitních jihoamerických praných 100% arabik ochucených přírodním mandlovým extraktem (1%). Vyrobeno speciálně pro Hustopečskou mandlárnu s.r.o. českou pražírnou kávy Longberry. Hmotnost: 100g. Mletá káva v tmavém lesklém obalu.
Základem fernetu Černý Baron je macerace bylinek podporujících trávení. K tomu, aby byla dodržena vysoká kvalita nápoje, používáme pro výrobu Černého Barona patnáct druhů bylin z oblasti Středomoří, kde fernet vznikl asi před třemi stoletími v tamních klášterech. Kromě pečlivého výběru bylinek a důsledného dodržení tajné receptury dbáme na dostatečně dlouhou dobu zrání. Díky tomu a poctivě odvedené práci může nést Černý Baron titul prvotřídního fernetu s plnou, již po staletí tradiční, lihovitostí 40 %.
Chuťové tóny: vyvážená, zaoblená a výrazně hořká chuť je znakem dobře vyluhovaných bylin.
Způsob podávání: nejlépe chutná samostatně nebo v kombinaci s tonikem. Pro odlehčení typicky hořké chuti můžete přidat ovocné džusy a šťávy.
Základem pomerančového fernetu je náš klasický fernet Černý Baron, k jehož výrobě je potřeba 15 bylin ze Středomoří. Pečlivý výběr surovin, přesné složení a dodržení doby zrání dávají našemu speciálu vyváženou chuť a mimořádnou kvalitu. Díky snížení lihovitosti na 30% lépe vynikne chuť pomerančů.
Chuťové tóny: Hořkost fernetu doplňuje sladká chuťová linie dozrálých pomerančů.
Způsob podávání: Nejlépe chutná samostatně, kdy vynikne přírodní pomerančová chuť. Kombinovat jej můžete s tonikem, přírodními džusy nebo sodou.
Složení: voda, líh, cukr, bylinky podporující trávení, přírodní pomerančové aroma, koncentrát pomerančové šťávy, barvivo karamel
Ovocný likér vyrobený podle originální receptury s 35% podílem višňové šťávy a s lehkým mandlovým nádechem okouzlí svou lahodnou chutí a vůní. Vyzrálé višně pocházející z prosluněných jihomoravských višňových sadů dodávají likéru poctivou chuť jižní Moravy. Podle výsledků průzkumu vhodné pro ženy i pro muže. Vyzkoušejte také jako horký nápoj
Triko s logem Pivovaru Matuška.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Výborná osvěžující limonáda s příchutí malin.
Ochutnejte potravinu budoucnosti - sušené a ochucené larvy Potemníka moučného. Červíky můžete přímo konzumovat, bez tepelné úpravy. Chov hmyzu je šetrný k přírodě, protože ve srovnání s chovem tradičních hospodářských zvířat vyžaduje chov hmyzu méně vody i krmiva, menší plochu pro chov. Chov hmyzu je etický, protože výskyt mnoha jedinců na malém prostoru je pro hmyz přirozený a chov hmyzu tak nepředstavuje problém z hlediska etiky.
Larvy jsou odchovávány v České republice, na farmě schválené pro chov hmyzu pro lidskou spotřebu, pod kontrolou Státní veterinární správy, za přísných hygienických podmínek. Když larvy dorostou do požadované velikosti, jsou rychle usmrceny vložením do vařící vody. Poté se suší v horkém vzduchu.
Tento likér s charakteristickou vůní a chutí vlašských ořechů je vždy dobrým společníkem oslav nebo posezení s přáteli. Hořká ořechová chuť je vyvážena sladkostí a správnou lihovitostí. Podmanivá vůně vás bude nutit před každým přípitkem přivonět si ke své sklenici.
Chuťové tóny: Nejvýraznější chuťovou složku tvoří vlašské ořechy, které pronikají i do vůně celého likéru a zvolna přecházejí do jemnějších, harmoničtějších prvků.
Způsob podávání: Ideálně čistý a jemně vychlazený – vhodný i k dezertu. Dobře si rozumí také s kostkami ledu.
Složení: voda, líh, cukr, ořechové aroma, ořechový výluh, barvivo karamel
Výborná osvěžující limonáda s příchutí kiwi.
Pochoutka, na kterou jsme tak pyšní! Výborná rajčata San Marzano, ferrari mezi rajčaty, jsou pěstována v jižní Itálii v oblasti Salento. Odrůda je charakteristická jasně červenou barvou, výbornou chutí, pevnou dužinu a malým množstvím semínek - kombinace vlastností předurčující k sušení a nakládání. Po sběru jsou tato rajčata podélně rozkrojena, ručně posolena mořskou solí a několik dnů sušena na ostrém slunci za přispění horkého mořského vzduchu. Sušená jsou pak přepravena na jižní Moravu, kde jsou prokládána mandlovýmí lupínky a s vybranými bylinkami a česnekem nakládána do slunečnicového oleje. Naprostá lahůdka.
Přírodní kravský sýr ručně krájený na kostičky ve slunečnicovém oleji s česnekem, cibulí, bazalkou a dalším kořením. Pevná složka 110 gramů.
Griotka od Jenčíků, s láskou připravená a chuťově velmi vyvážená, vás potěší v létě i v zimě. Na podzim roku 2023 vybojovala v kategorii Višňové likéry v soutěži Pálenka roku parádní druhé místo a tedy stříbrnou medaili. V prosinci téhož roku získala stříbro také v soutěži Czech National Spirit Competition v kategorii Likéry z červeného ovoce...
Chuťové tóny
Svěží chuť zralých višní prostupuje celým likérem a jejich kyselost spolu s cukrem a kombinací velejemného melasového lihu a třtinového destilátu dokonale ladí. Podávání Nejlépe si ji vychutnáte samotnou, kdy vynikne její líbezná vůně i chuť. Vynikající je i se sušším tonikem nebo šťávou z citrusů.
Triko s logem Pivovaru Matuška.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Český klasický likér s typicky zelenou barvou obsahuje výtažky máty peprné, kterou pečlivě vybíráme s našimi renomovanými dodavateli. Naše peprmintka si uchovává potřebný obsah lihu, aby byla chuťově vyvážená sladkost s lihovitostí. Zelená Hora připomíná časy poctivě oddělané práce a dává možnost konečně se po dlouhé době pořádně nadechnout.
Chuťové tóny: Hlavní linie se nese v duchu typické peprmintové chutě, která je protkaná skrz na skrz celým likérem.
Způsob podávání: Nejlépe chutná samostatně. Lze jí pít také v kombinaci s griotkou a vaječným likérem jako „Semafor“.
Složení: voda, cukr, líh, 2 druhy silic máty peprné, barvivo tartrazin a briliantní modř
Mandlovka 0,2l: Skleněná láhev, šroubovací uzávěr. Objem: 0,2 litru, obsah alkoholu: 38% obj. Složení: vinný líh (původ Francie), vinný mošt, přírodní hořkomandlové aroma Výrobce: Vyrobeno v Distillery s.r.o. dle originální receptury exkluzivně pro Hustopečskou Mandlárnu s.r.o.
Paštika s Mandlovkou (130g): Poctivá dobrá paštika obsahující Mandlovku z Hustopečské mandlárny. Díky pečlivému a jemnému namletí získá paštika s mandlovkou svou specifickou chuť. Doporučujeme na pečivo s paštikou naservírovat ještě naše sušená rajčata. Z nadprůměrně dobré svačiny se rázem stane svačina naprosto výborná!
Wineláda s příchutí mandlí: Základní chuť tvoří jemné tóny hroznové šťávy, ta je doplněna příchutí mandlí.