Mandlovka vyrobená podle receptury bývalého správce hustopečských mandloňových sadů, ta jediná pravá. Naše Mandlovka bývá s radostí přijímaným dárkem, díky své síle a lahodnosti obvykle velmi potěší muže i ženy. Velmi často se však od zákázníků dozvídáme, že se jim lahev darovat nepodařilo, neboť se s ní nebyli schopni rozloučit. Někteří Mandlovku pořizují za účelem vytvoření dobrého dojmu na pozvané hosty, po čase ale připouštějí, že před příchodem návštěvy Mandlovku raději schovávají. Mandlovka zvítězila v soutěži Czech National Spirits Competition 2022, kde získala první místo v kategorii Nejlepší český ostatní likér roku.
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Kocour - Tonique (0,33L)
- Napsat hodnocení
Výborná osvěžující limonáda s příchutí toniku.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Hodnocení schváleno
ostatní produkty
Ochutnejte potravinu budoucnosti - sušené a ochucené larvy Potemníka moučného. Červíky můžete přímo konzumovat, bez tepelné úpravy. Chov hmyzu je šetrný k přírodě, protože ve srovnání s chovem tradičních hospodářských zvířat vyžaduje chov hmyzu méně vody i krmiva, menší plochu pro chov. Chov hmyzu je etický, protože výskyt mnoha jedinců na malém prostoru je pro hmyz přirozený a chov hmyzu tak nepředstavuje problém z hlediska etiky.
Larvy jsou odchovávány v České republice, na farmě schválené pro chov hmyzu pro lidskou spotřebu, pod kontrolou Státní veterinární správy, za přísných hygienických podmínek. Když larvy dorostou do požadované velikosti, jsou rychle usmrceny vložením do vařící vody. Poté se suší v horkém vzduchu.
Upražení červíci představují výživnou alternativu pro ty, kteří hledají skvělý snack na výlety do přírody, po náročném tréninku nebo při sledování oblíbeného filmu. Jejich vysoký obsah bílkovin a mikroživin z nich dělá ideální zdroj pro dodání energie a podpory svalové regenerace. Tento neobvyklý snack může také přinést zábavu na společenské události, když jsou nabídnuti jako netradiční pochoutka.
TOP informace o sušených červících
Obsahují všech 10 esenciálních aminokyselin
Rychlé doplnění živin
Ideální snack pro děti i dospělé
Zlatá barva Tuzemáku Jenčík 40% vychází z tradiční receptury, která na konci výrobního procesu nese svou charakteristickou chuť a vůni. Kvalita nápoje je natolik vysoká, že jej ocení i opravdoví znalci lihovin. Tuzemák Jenčík 40% je výjimečný mix klasické chutě, vanilkové vůně a poctivého množství alkoholu. To udržujeme v souladu s českou tradicí tohoto nápoje na 40 %.
Chuťové tóny: Hlavní motiv tvoří charakteristická chuť, která zvolna přechází do vanilkového pohlazení.
Způsob podávání: Doporučujeme si Tuzemák Jenčík 40% vychutnat bez míchání. Během zimních večerů z něj uděláte výborný grog, který dodá celému nápoji pořádnou sílu a chuťový zážitek, zejména díky 40% lihu.
Složení: voda, líh, cukr, rumová tresť, barvivo karamel, vanilkové aroma
Dárkové balení obsahuje tři lahve o objemu 0,2 l likérů: Mandlovka, Kávová Mandlovka, Višňová Mandlovka
Houblon Chouffe, velmi oceňované znalci, je silné pivo. Světle blond a nefiltrované s bohatou bílou pěnou a lehkými bublinkami, má harmonickou rovnováhu mezi výraznou hořkou chutí a příjemnou citrusovou chutí amerického chmele
Český klasický likér s typicky zelenou barvou obsahuje výtažky máty peprné, kterou pečlivě vybíráme s našimi renomovanými dodavateli. Naše peprmintka si uchovává potřebný obsah lihu, aby byla chuťově vyvážená sladkost s lihovitostí. Zelená Hora připomíná časy poctivě oddělané práce a dává možnost konečně se po dlouhé době pořádně nadechnout.
Chuťové tóny: Hlavní linie se nese v duchu typické peprmintové chutě, která je protkaná skrz na skrz celým likérem.
Způsob podávání: Nejlépe chutná samostatně. Lze jí pít také v kombinaci s griotkou a vaječným likérem jako „Semafor“.
Složení: voda, cukr, líh, 2 druhy silic máty peprné, barvivo tartrazin a briliantní modř
Upražení červíci představují výživnou alternativu pro ty, kteří hledají skvělý snack na výlety do přírody, po náročném tréninku nebo při sledování oblíbeného filmu. Jejich vysoký obsah bílkovin a mikroživin z nich dělá ideální zdroj pro dodání energie a podpory svalové regenerace. Tento neobvyklý snack může také přinést zábavu na společenské události, když jsou nabídnuti jako netradiční pochoutka.
TOP informace o sušených červících
Obsahují všech 10 esenciálních aminokyselin
Rychlé doplnění živin
Ideální snack pro děti i dospělé
Mandlovka 0,2l obsah alkoholu: 38% obj.
Paštika s Mandlovkou (130g): Poctivá dobrá paštika obsahující Mandlovku z Hustopečské mandlárny. Doporučujeme na pečivo s paštikou naservírovat ještě naše sušená rajčata. Z nadprůměrně dobré svačiny se rázem stane svačina naprosto výborná!
Tapenáda je původně francouzský pokrm vyráběný z kapary. Dnes se ovšem vyrábí také z oliv, které jsme zvolili i pro tu naši. Zelené olivy doplněné o mandlové lupínky, olivový olej, ale také trochu česneku. To vše dohromady tvoří nezaměnitelnou chuť, která se dá použít jak v teplé, tak studené kuchyni. Tapenádu můžete využít při vaření jako jemné dochucovadlo, nebo jako kulinářský doplněk na samý vrchol hlavního chodu. Oceníte ji ale také ve studené formě, třeba místo omáčky k uzeninám nebo sýrům.
Creme de Cassis je vynikajícím ovocným likérem pocházejícím ze srdce vinařského ráje – Dijonu v Burgundsku. Vytvořili jej před dávnými lety zkušení vinaři, aby jím vylepšili vína suchá, méně aromatická a kyselejší. Základní složkou Cassisu je šťáva z černého rybízu. Díky tomu má výrobek nezaměnitelnou, jiskřivě nachovou barvu. Jedná se o přírodní, chemií nedotčený produkt.
Způsob podávání: Nejlépe si jej vychutnáte samostatně nebo v kombinaci se suchým bílým nebo šampaňským vínem. Světoznámou je receptura dle kanovníka Kira, bývalého dijonského starosty.
Kir: Do vinné sklenice s plochým dnem smícháme ⅓ až ¼ Creme de Cassis a dolijeme vychlazeným suchým bílým vínem, nejlépe Chardonnay nebo Aligoté.
Složení: voda, cukr, líh, rybízová šťáva
Unikátní likér z tříleté kanadské whisky a javorového sirupu se výborně hodí jako dárek pro výjimečné příležitosti.
Whiskový destilát v kombinaci s nejkvalitnějším javorovým sirupem dodává likéru potřebný výraz. Vychutnáte ho jako doplněk kávy a dezertu nebo večer, kdy už jen relaxujete.
Chuťové tóny: Výrazná chuť a vůně javorového sirupu, které kanadská whisky dodá potřebnou jiskru.
Způsob podávání: Nejlépe ho vychutnáte samotný, mírně vychlazený.
Složení: voda, líh, kanadská whisky, javorový sirup, cukr, javorové a máslové aroma, barvivo: karamel
Temně červená barva nese svůj původ v přírodní třešňové šťávě, kterou doplňuje přírodní barvivo z červených hroznů. Směs koření a razance zázvoru ovlivňuje především chuť a vůni, která je od první chvíle ostře kořeněná a silná. Krvesaj v sobě snoubí nekonečnou rozmanitost a dobrodružství, které na vás čeká v každé sklence.
Chuťové tóny: Hlavní důraz tvoří zázvor, který je spolu s exotickým kořením dominantou celého drinku. Ta se postupně vytrácí a zvolna přechází v poklidnější chuť třešňové šťávy.
Způsob podávání: Nejlépe chutná samostatně nebo na ledu v kombinaci s tonikem.
Složení: voda, líh, cukr, přírodní aroma Krvesaj (třešňová šťáva, výtažky koření), kyselina citronová, přírodní barvivo: anthokyany
Výborná osvěžující limonáda s příchutí kiwi.
Tradice tohoto nápoje se nesou až do 16. století, kde byl hlavní laskominou tamních dam. Jemná mandlová barva likéru Amaretto Dorato vyvolává od prvního přivonění nostalgickou náladu a touhu po romantické lásce. Amaretto Dorato popouští s každým douškem kousek fantazie a dává tak možnost rozvinout v dámské společnosti několikahodinovou konverzaci.
Chuťové tóny: Lahodně nasládlá chuť s krémovými tóny mandlí doslova vybízí k dochucení oblíbeného zmrzlinového poháru nebo mísy s čerstvým ovocem.
Způsob podávání: Může se pít chlazené nebo při pokojové teplotě.
Složení: voda, cukr, líh, mandlové aroma, barvivo karamel
Ochutnejte potravinu budoucnosti - sušené a ochucené larvy Potemníka moučného. Červíky můžete přímo konzumovat, bez tepelné úpravy. Chov hmyzu je šetrný k přírodě, protože ve srovnání s chovem tradičních hospodářských zvířat vyžaduje chov hmyzu méně vody i krmiva, menší plochu pro chov. Chov hmyzu je etický, protože výskyt mnoha jedinců na malém prostoru je pro hmyz přirozený a chov hmyzu tak nepředstavuje problém z hlediska etiky.
Larvy jsou odchovávány v České republice, na farmě schválené pro chov hmyzu pro lidskou spotřebu, pod kontrolou Státní veterinární správy, za přísných hygienických podmínek. Když larvy dorostou do požadované velikosti, jsou rychle usmrceny vložením do vařící vody. Poté se suší v horkém vzduchu.