Mandlovka vyrobená podle receptury bývalého správce hustopečských mandloňových sadů, ta jediná pravá. Naše Mandlovka bývá s radostí přijímaným dárkem, díky své síle a lahodnosti obvykle velmi potěší muže i ženy. Velmi často se však od zákázníků dozvídáme, že se jim lahev darovat nepodařilo, neboť se s ní nebyli schopni rozloučit. Někteří Mandlovku pořizují za účelem vytvoření dobrého dojmu na pozvané hosty, po čase ale připouštějí, že před příchodem návštěvy Mandlovku raději schovávají. Mandlovka zvítězila v soutěži Czech National Spirits Competition 2022, kde získala první místo v kategorii Nejlepší český ostatní likér roku.
- Úvodní stránka
-
Nabídka piv
add remove
- Ochucená piva add remove
-
Ochutnejte svrchně kvašené
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
-
Dárky
add remove
- Chuťovky
- Pivovary
- Prodejna
Matuška - tričko šedé L
- Napsat hodnocení
Triko s logem Pivovaru Matuška.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
ostatní produkty
Creme de Cassis je vynikajícím ovocným likérem pocházejícím ze srdce vinařského ráje – Dijonu v Burgundsku. Vytvořili jej před dávnými lety zkušení vinaři, aby jím vylepšili vína suchá, méně aromatická a kyselejší. Základní složkou Cassisu je šťáva z černého rybízu. Díky tomu má výrobek nezaměnitelnou, jiskřivě nachovou barvu. Jedná se o přírodní, chemií nedotčený produkt.
Způsob podávání: Nejlépe si jej vychutnáte samostatně nebo v kombinaci se suchým bílým nebo šampaňským vínem. Světoznámou je receptura dle kanovníka Kira, bývalého dijonského starosty.
Kir: Do vinné sklenice s plochým dnem smícháme ⅓ až ¼ Creme de Cassis a dolijeme vychlazeným suchým bílým vínem, nejlépe Chardonnay nebo Aligoté.
Složení: voda, cukr, líh, rybízová šťáva
Výborná osvěžující limonáda s příchutí kiwi.
Pojďme se dívat na chipsy jinak! I ty totiž můžou být výživným snackem na cesty i do kanceláře. Nabité zdravými bílkovinami a vlákninou ti naše cvrččí chipsy nejen zachutnají, ale taky doplní vše, co tvoje tělo potřebuje. Tyhle jsou z luštěninové mouky a cvrččího prášku a zamiluješ si je už na první křupnutí.
Mlsej chytře, kvalitně i lokálně
Cvrččí chipsy vyrábíme tady u nás v ČR
Chipsy vyrábíme z cvrččího proteinu, který k nám putuje pouze z licencovaných evropských cvrččích farem.
Ideální snack pro děti i dospělé
Výborná osvěžující limonáda s příchutí malin.
Základem fernetu Černý Baron je macerace bylinek podporujících trávení. K tomu, aby byla dodržena vysoká kvalita nápoje, používáme pro výrobu Černého Barona patnáct druhů bylin z oblasti Středomoří, kde fernet vznikl asi před třemi stoletími v tamních klášterech. Kromě pečlivého výběru bylinek a důsledného dodržení tajné receptury dbáme na dostatečně dlouhou dobu zrání. Díky tomu a poctivě odvedené práci může nést Černý Baron titul prvotřídního fernetu s plnou, již po staletí tradiční, lihovitostí 40 %.
Chuťové tóny: vyvážená, zaoblená a výrazně hořká chuť je znakem dobře vyluhovaných bylin.
Způsob podávání: nejlépe chutná samostatně nebo v kombinaci s tonikem. Pro odlehčení typicky hořké chuti můžete přidat ovocné džusy a šťávy.
Přírodní kravský sýr ručně krájený na kostičky ve slunečnicovém oleji s česnekem, cibulí, bazalkou a dalším kořením. Pevná složka 110 gramů.
Unikátní likér z tříleté kanadské whisky a javorového sirupu se výborně hodí jako dárek pro výjimečné příležitosti.
Whiskový destilát v kombinaci s nejkvalitnějším javorovým sirupem dodává likéru potřebný výraz. Vychutnáte ho jako doplněk kávy a dezertu nebo večer, kdy už jen relaxujete.
Chuťové tóny: Výrazná chuť a vůně javorového sirupu, které kanadská whisky dodá potřebnou jiskru.
Způsob podávání: Nejlépe ho vychutnáte samotný, mírně vychlazený.
Složení: voda, líh, kanadská whisky, javorový sirup, cukr, javorové a máslové aroma, barvivo: karamel
Mandlovka 0,2l obsah alkoholu: 38% obj.
Paštika s Mandlovkou (130g): Poctivá dobrá paštika obsahující Mandlovku z Hustopečské mandlárny. Doporučujeme na pečivo s paštikou naservírovat ještě naše sušená rajčata. Z nadprůměrně dobré svačiny se rázem stane svačina naprosto výborná!
Tapenáda je původně francouzský pokrm vyráběný z kapary. Dnes se ovšem vyrábí také z oliv, které jsme zvolili i pro tu naši. Zelené olivy doplněné o mandlové lupínky, olivový olej, ale také trochu česneku. To vše dohromady tvoří nezaměnitelnou chuť, která se dá použít jak v teplé, tak studené kuchyni. Tapenádu můžete využít při vaření jako jemné dochucovadlo, nebo jako kulinářský doplněk na samý vrchol hlavního chodu. Oceníte ji ale také ve studené formě, třeba místo omáčky k uzeninám nebo sýrům.
Základ Old Mill Rumu tvoří třtinové destiláty z Dominikánské Republiky a Jamajky, které byly destilovány s důrazem na zachování typických charakteristik chuti a vůně pravého rumu. Tento blend jsme pak nechali dozrát ve speciálních dubových soudcích. To jej krásně zaoblilo, aniž by ztratil výraznou rumovou chuť. Kvůli dlouhému procesu dozrávání jej nevyrábíme ve velkém množství, proto jej ocení zejména opravdoví znalci a nadšení sběratelé.
Chuťové tóny: Typická chuť třtinového destilátu, do které pronikají tóny získané zráním v dubových soudcích.
Způsob podávání: Vychutnáte ho samotný při pokojové teplotě, výborně se hodí i do klasických rumových koktejlů.
Výborná osvěžující limonáda s příchutí pomeranče.
Výborná osvěžující limonáda s příchutí toniku.
Pojďme se dívat na chipsy jinak! I ty totiž můžou být výživným snackem na cesty i do kanceláře. Nabité zdravými bílkovinami a vlákninou ti naše cvrččí chipsy nejen zachutnají, ale taky doplní vše, co tvoje tělo potřebuje. Tyhle jsou z luštěninové mouky a cvrččího prášku a zamiluješ si je už na první křupnutí.
Mlsej chytře, kvalitně i lokálně
Cvrččí chipsy vyrábíme tady u nás v ČR
Chipsy vyrábíme z cvrččího proteinu, který k nám putuje pouze z licencovaných evropských cvrččích farem.
Ideální snack pro děti i dospělé
Ochutnejte potravinu budoucnosti - sušené a ochucené larvy Potemníka moučného. Červíky můžete přímo konzumovat, bez tepelné úpravy. Chov hmyzu je šetrný k přírodě, protože ve srovnání s chovem tradičních hospodářských zvířat vyžaduje chov hmyzu méně vody i krmiva, menší plochu pro chov. Chov hmyzu je etický, protože výskyt mnoha jedinců na malém prostoru je pro hmyz přirozený a chov hmyzu tak nepředstavuje problém z hlediska etiky.
Larvy jsou odchovávány v České republice, na farmě schválené pro chov hmyzu pro lidskou spotřebu, pod kontrolou Státní veterinární správy, za přísných hygienických podmínek. Když larvy dorostou do požadované velikosti, jsou rychle usmrceny vložením do vařící vody. Poté se suší v horkém vzduchu.