Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Sv. Romedius je patronem rodu Thunů. Podle legendy zkrotil divokého medvěda. Medvěd mu totiž roztrhl koně a Romedius se rozhodl jet tedy na něm. Medvěd jako zázrakem zkortl, nechal se v klidu osedlat a Romedius na něm dojel až do svého cíle. Tak praví legenda.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Uvařili jsme mrkvový salát! Tak trochu bláznivý kyseláč, ale vůbec nepochybujeme, že vám bude chutnat. Nečekaná kombinace mrkve a ananasu přináší nejen úžasnou barvu, vůni a chuť, ale také dávku zdraví prospěšného bromelinu a beta-karotenu.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Desetistupňové pivo vařené s vyšší hořkostí, ale přece velice jemné. Oblíbili si ho zejména pivaři, kteří mají raději hořčejší piva. Hořkost pivu dodávají žatecké chmele.
Tohle pivo jsme navařili jako speciál pro letošní Velikonoce a mělo tak silnou odezvu u pijáků, že jsme se rozhodli zařadit jej do průběžného sortimentu pod značkou Nocturno. „Noční zastavení pijákovo“ je silné a přitom osvěžující svrchně kvašené pivo, hutné a přitom lehké. V chmelovém aromatu vynikají tóny jablek, které doplňuje sladký med, čerstvé švestky, citron a krémový karamel.
Lehké osvěžující pivo. Recepturu sestavil Adam Matuška, a jelikož hrál vrcholově baseball, tak použil baseballový termín Fastball – rychlý a rovný nadhoz. Fastball má výbornou pitelnost a příjemně voní. Uhasí žízeň, osvěží a zanechá vás v dobré kondici. Zůstanete připraveni právě takový Fastball nadhodit.
Lindemans Framboise se vyrábí přidáním alespoň 30% malinového filtrátu z vlastních malin do klasického, kyselého, nejméně rok starého lambiku. Toto pivo se vyznačuje jemnou ovocnou vůní s nádechem karamelu, jemnou kyselostí lambicu a krásnou, tmavě růžovou barvou.
Single (S) Malt (M) and (A) single (S) hop (H) = SMASH: Pro pivo vařené z jedné odrůdy sladu a chmele. Použitým sladem je světlý český a chmelem tradiční americká voňavá CITRA. Výsledkem je slámově světlý ejl s výrazným aroma po tropickém ovoci a s výraznější hořkostí.
Nealkoholický Mango Ale je osvěžující pivo tropického profilu se solidní dávkou mangové dužiny, marakuji a calamansi. Abyste si vychutnali jeho chuť, nalijte do sklenice také ovocnou usazeninu, která se může hromadit na dně láhve.
Vlajková IPA, kterou pivovar Falkon vaří již od roku 2012. V průběhu let několikrát kosmeticky změnila svoje složení, pointa ale zůstává stejná. Je to pocta old-school zástupcům stylu IPA, očekávejte proto výraznější sladový charakter a pryskyřičné a citrusové chutě původních amerických odrůd chmele.
Temně rudá barva, hustá béžová pěna. Aroma karamelových sladů a žateckých chmelů. Vyšší říz, vysoká pitelnost a zajímavé snoubení chuti tmavých sladů a vyšší hořkosti.
Vánoce bez Ježíška si už neumíme představit, a tím myslíme jak bytost z křesťanských bájí, tak i naší nekompromisní Double IPA.
Ježíšek je silná IPA dle střihu západního pobřeží Spojených států, ve kterých vynikne charakter amerických "old-school" chmelů. Tyto takzvaně "céčkové" chmely (Columbus, Chinook, Centennial) propůjčují Ježíškovi výraznou pryskyřičnost a vyváženou hořkost, které pak o bohaté ovocné aroma obohatí aromatické chmely Mosaic a Citra.
Pro fanoušky lehkých pražených piv dle vzorů z Irska jsme si na letošní podzim připravili náš první Irish Dry Stout. Vysoká pitelnost, krémové tělo a dominantní chuť pražených kávových sladů budou skvělými partnery pro podzimní večery.