Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner 4 Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner 4 Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
Mango sticky rice je desert původně z Thajska, který se rozšířil po celé jižní a jihovýchodní Asii. Jde jednoduše o nakrájené mango podávané společně s lepivou rýží nasáklou kokosovým mlékem. Abychom tuto chuť napodobili, použili jsme velké množství amerických voňavých chmelů, jejichž mangový charakter jsme podpořili bohatou dávkou skutečného ovoce. Pro napodobení druhé části dezertu, jsme využili kombinaci rýže, kokosu, ovesných vloček a laktózy, společně propůjčují autentický krémově mléčný charakter s citelnou kokosovou chutí.
„Cider z jablek. Nic víc.“ Ideální cider pro fajnšmekry, který ztělesňuje všechno, co by správný řemeslný cider měl mít – očekávat můžete silnou, ostrou chuť kvasu. Je vykvašený do sucha a není vhodný pro slabé povahy. Obsah alkoholu je 6%.
Pivní dávka vitamínů proti podzimním rýmičkám je tu! Máme rádi kombinace evropského a exotického ovoce a tohle je další z nich. A povedená, račte ochutnat.
Tento kyseláč je dalším z piv, které původně vzniklo v pokusném pivovaru v Automatu Matuška. Vzešlo ze spolupráce kavárny Místo a Automatu, kdy automaťáci rádi chodí do Místa na kávu a mísťáci zase chodí rádi na pivo do Automatu, kde nejraději pijí kyseláče. Pokus vyšel natolik dobře, že jsme pivo uvařili ve velkém u nás v Broumech, kde jsme do piva dali višňové a pomerančové pyré a hlavně 250l cold brew kávy Keňa Kagaa. Ta sama má aroma černého rybízu, bezové šťávy a květin. Dohromady s použitým ovocem tak jde o velmi zajímavé pivo, ve kterém se krásně mísí aroma kávy a višní.
Toto harmonicky vyvážené ovesné pivo balancuje na hraně mezi tradičním českým ležákem a speciálním pivem. Příjemně hutná chuť nefiltrovaného ležáku založeného na plzeňském sladu a čtyřech českých chmelech vás provede světem nočních dobrodružství. Nezbývá, než se nechat unášet bohatou chutí piva, jehož speciální nádech dodává mnichovský slad a oves. Ponořte se do tajů noci a probuďte v sobě Genia.
India Pale Ale je svrchně kvašený speciál. V chuti s výraznou chmelovou hořkostí a intenzivním aroma. Jeho původ sahá do historie Britského impéria, do doby rozkvětu koloniální Indie.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
V chuti i vůni výrazné tropické plody a pryskyřičnost. Hotline je klasická hořká west coast ipa zlatavé barvy s vyváženým sladovým tělem. O výraznější hořkost se postarali americké chmeli, které pivu dodávají i příjemné aroma zralých peckových plodů, citrusů a pryskyřice. Na svoji sílu je extrémně pitelné.
Pivo oceněné titulem Best Session IPA americkou asociací chmelařů Hop Growers of America. Tahle lehká IPA od legendárního pivaru Falkon vás dostane svým krásným voňavým charakterem stvořeným kombinací chmelů Idaho7, Cashmere, Centennial, Citra a Cascade. Důkaz, že pro bohaté chmelové chuti nemusíte sahat po silných pivech.
Arrakis, domov koření, největšího pokladu ve vesmíru. Ten, kdo ho pije, připíjí osudu. Šafrán v tomto pivu pochází z pouštních oblastí staré Persie a je vskutku tím nejvzácnějším kořením. Spolu s marakujou tvoří tento aromatický kyseláč, který by jistě v palácích velkých rodů tekl proudem.
New England IPA, šťavnatá a ovocná s převahou aroma citrusů a tropických plodů. Její barva je světle oranžová, připomínající pomerančový džus. Tento typ piva je charakteristický čerstvým a intenzivním chmelovým aroma, plným tělem, nižší hořkostí a řízem. Název je odvozený z použitých chmelů ELdorado + cItra + SAbro.
V době, kdy světem hýbou dvojitě, trojitě chmelená piva s téměř nulovou hořkostí a velkým zákalem, my jsme se vydali opačnou cestou. Oldschool je cool, chceme návrat k real ipě. Paddleboard je polotmavé pivo soustředěné na přímočarou hořkost, která podporuje pitelnost. Doplňuje ji jemná citrusová vůně novozélandského chmele Waimea a německého chmele Melon.
Každý z nászná jedinečnou chuť domácího jablečného koláče ... Nyní si můžete vychutnat jeho nezbednou verzi. Díky přidané laktóze a skořici pocítíte hloubku vůně.