Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Inspirována písečným pobřežím domoviny, Sydney je dobře pitelná IPA vařená výhradně z australských chmelů - Galaxy, Ella a Vic Secret. Fair drinkum, mate!
Dodavatel: Pivovar Raven
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Inspirována písečným pobřežím domoviny, Sydney je dobře pitelná IPA vařená výhradně z australských chmelů - Galaxy, Ella a Vic Secret. Fair drinkum, mate!
Tohle je naše poslední NEIPA ze série IPA TONE, proto jsme využili příležitost a udělali ještě jeden zajímavý experiment. Žádné vločky, žádná pšenice, jen dva světlé ječné slady na dosažení nejsuššího zakaleného základu. Do toho jsme nasypali dvojici mimořádně zajímavých nových chmelů - ovocnou Zambu a krásně neobvyklou Zappu. Společně vytváří jedinečné aroma exotického ovoce v kombinaci s porcí grepu, tabáku a nádechem konopí.
Passion Fruit je dalším hrdinou single fruit série z pivovaru Hopito . V tomto čirém Sour Ale najdeme především mučenkové pyré, ječné a pšeničné slady, laktózu, kvasinky a bakterie Lactobacillus Plantarum. Osvěžující záležitost pro každé roční období!
Když jsme náš Chocolate Coffee Stout plnili do sudů od Jima Beama, byl svět ještě v pořádku. Teď je tomu rok a my jsme konečně tuhle pecku stočili do lahví pro nás netypického objemu 0,7l. Vypadají krásně, uvnitř je opravdu černé zlato. jde o limitku (200ks).
Děčín? Jasně, Děčín! ZOO na skále, v centru města ferrata, přístav na veletoku, zámek s velkým parkem, vše obklopeno krásnou přírodou. Co víc si můžeme přát? Snad jen aby Děčíňák neudělal svému městu ostudu.
Pečlivý výběr nejjemnějších sladů z pšenice a ječmene dává Maiselově Weisse načervenalé, zářící jantarové barvy a proces vaření bavorského ušlechtilého zrání s kvasinkami z vlastní kultivace, který se předává po generace mistrů sládků, mu dodává jeho jedinečný charakter . Svěží vůně jemných kvasinek a příjemných ovocných tónů se snoubí s jemným kořením sladových, ovocných a hřebíčkových vůní a nuancí muškátového oříšku. Poté se odvíjí mírně ovocné, kořeněné aroma pšeničného piva typické pro Maiselovu Weisse.
Společnost Maisel's Weisse Original získala v roce 2018 ocenění „FIZZ TOP DRINK“. V roce 2019 byla společnost Maisel's Weisse Original také oceněna zlatem na „Meiniger's International Craft Beer Award“.
Žitný ležák jako vakcína proti blbosti. Při správném dávkování nedochází u skupiny 18+ k žádným vedlejším účinkům! Chmelený českou odrůdou Kazbek vyznačující se drsnější kořenitou chutí a vůní.
Vykašlete se na Suchej únor! Nepít pivo v době uzávěry je cynismus, neúcta a pozérství! Je to jako by vám babička usmažila k narozkám mísu vdolečků a vy jí suše oznámili, že takhle né, poněvadž je teď v módě bezlepková low-carb dieta.
Na únor jsme vám už tradičně navařili maškarní New England IPA, ale masopust je zakázanej.
Všechno je zakázaný! To si napište na svý dveře od baráku. Zevnitř! Pitím piva proti sucháčům, kombuchářům a jiným předsevzetím.
Ochucená verze naší West Coast IPA. Aroma grepové kůry perfektně ladí s chmely a umocňuje tak zážitek. Citrusová bomba, hořkost grepové kůry a šťavnatost grepové dužiny. To chceš! Lollihop na druhou.
Hazelnut, Vanilla & Cocoa. Vaření Imperial Stoutu je vždycky svým způsobem rituál – začíná se velmi brzy ráno s nekonečným množstvím sladu, pokračuje se bolestivě pomalým procesem zcezování a pak dlouhým varem končícím pozdě v noci. Po pečlivém kvašení ho necháváme měsíce ležet v tanku, a když máme pocit, že je dostatečně hladký, přidáme třešničku na dortu. Tou jsou lískové ořechy podpořené špetkou vanilky a kakaa. Stvořili jsme robustní 11% smetanově černý Stout, která chutná jako jemné pralinky z té nejtmavší čokolády. Hořký závěr, žádná laktóza, žádná ulepená sladkost - jen mnoho různých sladů a okultní umění vaření v dokonalé harmonii.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.