Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Elegantní, rustikální pivo vařené s výrazným podílem bio špaldy a vyzrávané v dřevěných sudech po dobu 3-6 měsíců. Rafinovaný projev s lehkou kyselinkou, výrazným aromatem bílého vína, plnou strukturou a dlouhým finišem. 7,9 % alk.
Dodavatel: Pivovar Clock
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Světle žlutá barva, nižší bílá pěna. Aroma citrusů, chmelových pryskyřic a ananasu. Lehké tělo, vysoká hořkost a nižší říz. Vydatně nachmelenou Session IPA doplňují tóny ananasové štávy, které dohromady tvoří osvěžující letní pivo.
Už deset let spolu sdílíme to nejdůležitější – štěstí. Štěstí z nových zážitků, nových trendů, nových přátel. A od roku 2019 tohle štěstí ztělesňuje naše vlajková New England IPA Nectar of Happiness. Výroční verzi jsme výrazně více nachmelili Cryo verzí chmelu Citra, je tak voňavější a šťavnatější, ale stále neztrácí to, pro co Nectar máte nejvíce rádi – svojí překvapivou pitelnost.
Temná a hustá jako mlhovina. Taková je Nebula, naše zatím nejodvážnější pivo. Chuti dominují přírodní ovocné šťávy a jemná kyselost, vůni chmely Mosaic a Simcoe. Přirozeného zákalu je dosaženo kombinací netradičních surovin.
Lehounká ale velmi aromatická IPA s exotickou chutí tří aromatických amerických odrůd chmele. Sabro, Strata a Cryo Citra dávají velmi bohatou a komplexní chuť citrusů, ananasu a jahod, která je doplněná o příjemný sladový profil anglického sladu Marris Otter.
Nemůžeme být český pivovar a oslavit svoje narozeniny bez poctivého českého ležáku. Proto jsme i letos připravili poctivý ležák, který oslavuje naše tradiční výrobní postupy. Ochutnejte chuť rmutovaného plzeňského sladu a výborných českých odrůd chmele Saaz Shine a Saaz Special.
Pivo, které by mohlo vzniknout na utopickém tichomořském ostrově. Díky pořádné dávce chmelů Citra a Mosaic na studené chmelení má tento Pale Ale silné aroma a chuť tropického ovoce. Aroma je podtrhnuto nepřevládajícím tělem vytvořeného kombinací plzeňských a Pale Ale sladů.
Citravaganza je Session NEIPA plná klasické i Cryo verze oblíbeného chmelu Citra - pořádně zakalená, ovocná extravaganza pro všechny smysly. - Citravaganza je Session NEIPA plná chmelu Cryo a běžného chmele Citra, aby vytvořila mlhavou, ovocnou extravaganci pro vaše smysly.
Rezident je spodně kvašený ležák českého typu vařený tradičním postupem. Nefiltrovaný a nepasterizovaný, s vyváženou hořkostí danou žateckými odrůdami chmele Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Středně plné sladové tělo, barva světle zlatá.
Máme rádi experimenty a tenhle se tedy povedl se vším všudy. Společně s pekárnou Náš chléb jsme vyzkoušeli vyrobit pivo z chleba, který posloužil jako náhrada za jeden ze sladů, doplněný o mnichovský a plzeňský. Toaster je chmelený žateckým poloranným červeňákem a výsledek je plný a velmi příjemný ležák s nižší hořkostí.
Podle kalendáře je tu čistokrevné léto a s ním i naše letní řada kyseláčů Summery Pohrajeme si nejen s ovocem, ale i s pivními styly. Jako první jsme uvařili Berliner Weisse s angreštem a mátou.