Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svrchně kvašené pivo původem z britských ostrovů, plné chuti s výraznými ovocnými tóny.
Náš Kocour PALE ALE je díky použití amerického chmele zástupcem americké odnože kategorie ALE. Je nefiltrované a nepasterované proto případný zákal není závadou.
Dodavatel: Pivovar Kocour Varnsdorf
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Single Hop New England IPA. Idaho 7 je jeden z našich oblíbených chmelů. Baví nás jeho jedinečný charakter zralé papáji a jackfruitu s náznakem citronu a jahod. Shoshone mu umožňuje zazářit v plné kráse. Tahle hezky světlá, zakalená NEIPA nese jméno po vulkánu v stejnojmenném státě a jemnou texturu typickou pro tenhle styl vyvažuje příjemnou suchostí a hořkostí pro vyšší pitelnost.
Svrchně kvašené polotmavé pivo s vyšší hořkostí a intenzivním aroma zralého ovoce. Sytě oranžová barva, hustá krémová nižší pěna. Aroma zralých broskví a chmelových pryskyřic. Plné sladové tělo s nižším řízem. Vyšší hořkost a výrazné aroma novozélandského chmele Nelson Sauvin.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.
Už jsme vám řekli, že naše rodina nikdy nedělá nic tak, jak to dělají ostatní lidé. Lindemans Kriek je toho dobrým příkladem. Abychom získali pivo jako žádné jiné, přidáváme do našeho lambicu celé višně již po generace.
Lahodně ovocné se svěží chutí čerstvě natrhaných třešní. Jeho ostrá a plná chuť ustupuje dokonalé rovnováze mezi sladkou a kyselou.
Temně rudá barva s červenými odlesky. Nižší hustá pěna. Vůně tmavších sladů a aromatických chmelů Citra a Galaxy. Chuť zpočátku plná, sladová, ale brzy po napití výrazně hořká a chmelová s dlouhým citrusovým zakončením. Dvakrát chmeleno za studena.
Černá noční obloha, studený mořský vzduch, pobřeží Baltského moře. Večer se brzy stmívá a venku fouká ledový vítr. Malá útulná místnost osvětlená plápolajícím ohněm v krbu - tam se vidíme s korbelem tohoto Imperial Baltic Porteru, spodně kvašeného černého speciálu.
Válečník vzdává hold děčínským baskeťákům, Válečníkům. A protože to nejsou žádná "vořezávátka", je náš Válečník hořký speciál, který na první chmelení používá americký chmel Warrior. Válečníka. Prostě Válečník každým douškem.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dosahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
Lehký Střízlík má slámovou barvu, které dU Střízlíka dbáme na jeho výsledný lehký a osvěžující, byť stále fortelný charakter. Na začátku a v polovině chmelovaru přidáváme odrůdu Agnus a na konci pak chmel Kazbek. Aby byl Střízlík opravdu lehký, zajišťuje studené chmelení americkou odrůdou Mosaic.osahujeme použitím plzeňského sladu a jednormutovým varním postupem.
Svrchně kvašené speciální pivo stylu ALE, vyznačující se měděnou až zlatavou barvou. Je vyhledáváno zejména pro svoji hořkost a aroma českých a amerických chmelů. ALE Kotvičník 14° má mohutné tělo s vyšším zbytkovým extraktem.
Pivem je prostoupena bylina Kotvičník zemní, která mu dodává jemné slaměné aroma. Podle některých zdrojů má kotvičník (tribulus terestrris) blahodárné účinky na reprodukční systém, podporuje sexuální aktivitu a vitalitu. Ale pozor - Hákův ALE Kotvičník má obsahuje 6% alkoholu.