Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jen málo piv způsobilo v našem pivovaru více diskuzí než náš český ležák. Jsme v České republice, takže tento pivní styl musí odpovídat stylu české Plzně. Nebudeme prozrazovat, kolik prototypů jsme vyrobili, ale s Pilotem víme, že jsme na správné cestě. Doporučujeme vám být při posuzování tohoto piva přísní. Nechceme komplimenty, které si nezasloužíme!
Dodavatel: Axiom Brewery
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Jde o nový "poddruh" amerického pivního stylu I.P.A. Toto pivo je silnější šestnáctka, ovšem s nižší hořkostí, mohutnějším, lehce nasládlým tělem a světlou, krásně zlatavou barvou. Nižší až střední říz je pro toto pivo charakteristický. Vedle chmelového aroma dominují grep a mandarinka, mango a marakuja celkový dojem doplňují.
S velkou hrdostí představujeme kolaborační várku s americkým spolkem pěstitelů chmelů Yakima Chief Hops. Jednochmelová New England IPA z použitím chmelu Idaho 7 přímo od zdroje. Neuvěřitelně voňavý, ovocný a pryskyřičný charakter.
Wild Ale s rebarborou barikovaný v dubových sudech. Toto spontánně kvašené pivo nabízí celou paletu ovocných kyselých chutí, které jsou v harmonii s divokým charakterem piva. Intenzita rebarbory se kvašením vybalancovala pouze jako skrytá sladkost, kterou budete chtít znovu objevovat v dalším doušku.
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
American India Pale Ale jantarové barvy vařený jen a pouze v předvánočním čase. Jeho vůně je příjemně citrusová s jasným podílem borovicových silic. Jeho chuť nepopírá přítomnost karamelového sladu, přesto je dostatečně suchá a podporuje pitelnost.
Klasický poctivý dvanáctistupňový český ležák vařený na 2 rmuty z plzeňského a mnichovského sladu, chmelený Žateckým poloraným červeňákem. Hořkost střední až vyšší, tělo plné. Pitelnost opravdu vysoká. Proč Jura? Tak říkali za mlada našemu Jirkovi.
Lobeč Wit je velmi osvěžující pšeničné pivo, a proto ho vaříme na teplé jarní a letní dny. Barvu má světle slámovou, zakalenou. Voní po hořkém pomeranči, koriandru, sladově a lehce obilně. Má střední říz, střední plnost a v chuti i doznívání je obilné, sladové, nakyslé s tóny hořkého pomeranče a koriandru.
Chtěli jsme udělat čiré pivo, se střední hořkosti, které bude krásně ovocné, voňavé, ale zároveň hodně pitelné. Rozhodli jsme se pro kombinaci chmelů Strata, Citra a Columbus. Můžete se tedy těšit na vůni a chuť tropického ovoce (maracuja), citrusy (grapefruit) a tóny jahod.
Tento kyseláč je jedinečný tím, že jsme v něm kromě klasického způsobu kyselení použili také kefírové kultury, které pivu dodaly jemnou jogurtovost. V kombinaci s meruňkami se jedná o velmi zajímavé pivo, které je díky kyselosti velmi osvěžující.
Jedná se o svrchně kvašené pivo, které jsme zbarvili do světle červené barvy a to nejen pro krásu, ale i díky chuti, kde ucítit maliny, jahodové žvýkačky. Hořkost je pocitově slabší. Jedná se o letní ejl , takže samozřejmostí je krásná pitelnost a každé napití Vás podněcuje k dalším lokům.
Středně hořký silnější ležák(pivo plzeňského typu). Ano ležáček, žádné silné pivo, jak nám zákon předepisuje! Výborně pitelný a díky novým odrůdám českých chmelů i chuťově zajímavý.
Kamenická 11 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Magnum a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní, jemnou hořkostí a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Dá si někdo dezert? Upside Down Cake je zákuskový kyseláč inspirovaný klasikou, která se peče vzhůru nohama. Užijte si tuto kombinaci ananasu, třešní a karamelu!