Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Zatímco první dvě West Coast IPA ze série IPA TONE čerpaly inspiraci ze současných piv z Nové Anglie, tato IPA je inspirována starými dobrými anglickými ejly – 100 % sladu Maris Otter dává pivu pěkné sušenkové tělo, které vyvažuje intenzivní hořkost. Ovocné tóny chmelů Simcoe a Azacca doplňují bohatou sladovost vůní sladkého ananasu, citrusů a nádechem borovice.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Druhá iterace naší spolupráce s nadačním fondem Zkruhu dala za vznik krásně aromatické New England IPA. Ta je díky použití cryo chmelů příjemně voňavá po tropickém ovoci. Etiketu nám vytvořil Šimon Kučera a udělal tak z plechovky tohoto piva opravdový skvost.
Pivní styl NEIPA (New England IPA) nebo-li hazy IPA. Pivo je charakteristické svým silným zákalem po použití ovesných a pšeničných vloček, nižší hořkostí a ovocným až tropickým aroma připomínající džus. Pro chmelení byly použity Mosaic a Sabro, Sabro je nová aromatická odrůda amerického chmele.
V létě osvěží, v zimě pohladí. Je jemné, ale obsah alkoholu je 4,4 %, tak ať vás neskolí. Grep vznikl živelně a kreativně z jednoho ze staroholandských receptů. Základ byl vyráběn v Holandsku od roku 1840. Stejně jako u původní receptury je Švihovský grep vařen z chmelu a bylin, ale s přidáním grepu.
Od naší světlé 11 se liší nejen skladbou sladů, ale především chmelením. Pro závěrečné (aromatické) chmelení je použit žatecký Saaz Late což je potomek známého Červeňáku a v poslední době začíná být pivovary hojně používán. Ležák je chmelen na 4x což se projevuje v důraznějším chmelovým aroma. Výsledkem je "plnotučný" světlý ležák, jehož plnější tělo se snoubí s vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma.
Milujeme kyseláče! Kombinace našeho nejprodávanějšího kyseláče Passion Fruit (Maracuja), do nehož jsme přidali nemalé množství guavy, které ho zjemnilo a lehce ubralo na jeho typické kyselosti. Chuť je krásně vyvážená, díky čemuž se tento kyselá pije jedna báseň. Už jste dnes měli svoji dávku vitamínů?
Jantarový ležák s temně rubínovými tóny vařený z českého, karamelového a mnichovského sladu. Použité slady dávají pivu charakteristickou chuť a vůni, nižší chmelení doplňuje střední hořkost.
Ano, možná jsme trochu posedlí výrazně nachmeleným pivem, ale to jsou naši konzumenti také. Hopsese je něco pro milovníky chmele. Pořádná West Coast IPA s jemně nižším obsahem alkoholu, ve které vás chmel praští do nosu a kousne do jazyka. Kombinace amerických odrůd vytváří ovocné aroma zralého ananasu a guavy s citrusovými tóny, aby pak přešla do krátké a intenzivní hořkosti, která nás nesmírně baví.
Jsou nehody a jsou šťastné nehody. Občas to pověstné pivovarské štěstí zavítá i k nám. Naposledy, když si u nás sládci spletli tanky a omylem napumpovali aróniové pyré do naší kyselé vlajkovky Sour Passion Fruit. Výsledná chuť spojuje šťavnatou, kyselou a intenzivní chuť marakuji a temnou trpkost arónie.
Když jsme vymýšleli, jaká piva uvaříme k našemu výročí, na jednu skupinu našich fanoušků jsme nemohli zapomenout. Tímhle pivem slavíme s těmi, kteří k nám jezdí hlavně pro ležáky, ať už Krahulíky nebo speciály. Má vydatné komplexní tělo a příjemné chmelení českými odrůdami Sládek, Žatecký poloraný Červeňák a Harmonie.
Náš první silný ALE světlé barvy s hustou nízkou pěnou potěší milovníky tohoto typu piv. Díky pečlivě vybrané směsi chmelů Simcoe a Sabro, svrchnímu kvašení při vysokých teplotách, a také „dryhop“ v tanku chmelem Citra, vyniká především chutí citrusů, květin a tropického ovoce. I proto má tento náš ALE komplexní aroma a výbornou pitelnost.
V našem dalším pivu z horské série jsme vyzkoušeli novinku od @yakimachief – blend kryogenicky zmražených chmelů Cryo Pop. Dali jsme ho dohromady s trochou Citry a výsledkem je silné aroma i chuť manga, broskví a ananas.
Tohle pivo jsme navařili jako speciál pro letošní Velikonoce a mělo tak silnou odezvu u pijáků, že jsme se rozhodli zařadit jej do průběžného sortimentu pod značkou Nocturno. „Noční zastavení pijákovo“ je silné a přitom osvěžující svrchně kvašené pivo, hutné a přitom lehké. V chmelovém aromatu vynikají tóny jablek, které doplňuje sladký med, čerstvé švestky, citron a krémový karamel.
Kamenická 13 je spodně kvašené pivo Bavorského typu uvařené tradiční technologií ze čtyř druhů sladu, chmelené odrůdami Harmonie a Premiant. Vyznačuje se jiskrnou jantarovo-granátovou barvou, sladově-chmelovou vůní, plnou chutí a příjemnou hořkostí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.