Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Světle zlatá barva, bohatá bílá pěna. V aroma se projevují estery, zejména vůně hřebíčku a banánů. Chuť plná, sladová, s vyšším řízem. Hořkost slabá, bez výrazné chmelové chuti.
Dodavatel:Pivovar Clock s.r.o.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tento sváteční barikovaný ležák je výsledkem poctivé práce pivovaru Clock, kde vzali klasický český ležák, vařený tradičně na dva rmuty z plzeňského sladu, a řekli si: „Co kdybychom tomu dali vánoční šmrnc?“ Bohatě ho nachmelili Žateckým poloraným červeňákem a nechali ho zrát v tanku na dubových chipsech. Výsledek? Pivo s jemnou dřevitou chutí, která evokuje posezení u vánočního stromku – akorát bez jehličí v ponožkách.
Precizně vymazlená klasika, která potěší nejen tradiční pivaře, ale i ty, co si hlídají lepek, protože letos je tenhle kousek bezlepkový. Skvělý důvod přiťuknout si s úsměvem!
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
V naší nové New England IPA jsme použili dva z nejmodernějších světových chmelů – novozélandský Nectaron a americkou Stratu. Tyto dva chmely jsou extrémně aromatické a ovocné. V tomto pivu tak naleznete kombinaci tropických chutí. Díky modernímu postupu chmelení je pivo velmi aromatické, ale hořkost zůstává nižší.
Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.
Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.
OBLAKA jsou nové DDH IPA s chmely Idaho7, Chinook, Cashmere, Citra a Azacca. Mísí pryskyřičné a grepové tóny s vůní sladkého tropického ovoce. Chuť je výrazně chmelová bez hořkého doznívání. Pitelnost vysoká i přes sílu původního extraktu.
Trošku jsme popustili uzdu naší fantazii a připravili si pro vás pivní verzi oblíbeného „léku“ na kocovinu. Naše Bloody Mary není žádná post moderní verze koktejlu, ale poctivá rajčatová bomba s tabaskem a Worcestershire omáčkou. Připravte se že vás trošku zapálí na jazyku.
Toto je sorbet, který začal naši cestu poznávání ovocných, kyselých piv a my se k němu vždy rádi vracíme. Je těžké si nevšimnout, že maliny jsou pro Sour Ale dokonalým ovocem. Sladovaná pšenice spolu s pšeničnými vločkami dodávají tomuto lehkému, osvěžujícímu pivu nádhernou hladkost vyváženou příjemnou kyselostí. Díky jeho výrazné červené barvě je těžké odolat plné sklenici našeho malinového sorbetu.
Nový přírůstek do řady našich ovocných kyseláčů udeří intenzivní dávkou černého rybízu a vyšší kyselostí. Bude vám skvělým společníkem pro slunečné letní dny.
Původním Cloudem jsme se chtěli přiblížit tradičním belgickým ejlům, v této verzi jsme ovšem lehce odkročili od tradice a použili japonský chmel Sorachi Ace, který pivu dává neobvyklý chuťový profil s tóny kokosu a kopru.
V chuti i vůni výrazné tropické plody a pryskyřičnost. Hotline je klasická hořká west coast ipa zlatavé barvy s vyváženým sladovým tělem. O výraznější hořkost se postarali americké chmeli, které pivu dodávají i příjemné aroma zralých peckových plodů, citrusů a pryskyřice. Na svoji sílu je extrémně pitelné.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.