Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Idiot je zpátky a je ve formě! Tím nemyslím sebe, ale naší populární West coast American IPA u níž jsme upravili recepturu a přidali ještě více chmele. Kromě toho jsme použili chmel Mosaic v úpravě BBC Pure Hop Pellet, což jsou chmelové granule vyvinuté ve spolupráci s Boston Beer Company, které nám pomůžou dosáhnout ještě lepšího aroma.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Idiot je zpátky a je ve formě! Tím nemyslím sebe, ale naší populární West coast American IPA u níž jsme upravili recepturu a přidali ještě více chmele. Kromě toho jsme použili chmel Mosaic v úpravě BBC Pure Hop Pellet, což jsou chmelové granule vyvinuté ve spolupráci s Boston Beer Company, které nám pomůžou dosáhnout ještě lepšího aroma.
Označení pro pivo „tekutý chleba“ slyšel asi každý z nás. My jsme se rozhodli tenhle termín povýšit, proto jsme využili neprodaný žitný chléb z karlínské Esky v naší nové žitné ipě. Hutné sladové tělo s chlebovými tóny, moderní chmelení a vysoká pitelnost.
Hořkosladký Imperial Stout s kakaovýmy boby, laktózou a ovesnými vločkami. Kakaové boby pivu dodávají čokoládové aroma, laktóza příjemnou sladkost a ovesné vločky jemnost, díky které stout přímo pohladí na patře.
Tak konečně naskakujeme i my na tenhle vlak, který pojí bohaté studené chmelení moderními chmely, příjemnou hořkost a lehké vysoce prokvašené tělo, vytvořené přidáním rýže a kvašením ležákovými kvasnicemi za vyšší teploty. Ochutnejte tenhle moderní styl s kombinací chmelů Sládek, Cryo Pop, Citra, El Dorado a Simcoe Cryo.
Tento sváteční kokosový porter je imperiálně silný, bohatý a krémový. Jako nezbytný přídavek, který navizuje chuť vánočního cukroví, je zde přidána vanilka a kokos.
Pivo Alpine Pils 11°, vaří polský řemeslný pivovar Funky Fluid, ve stylu German Lager. Hodnocení Untappd: 3,8. Spolupráce s italským pivovarem Alder Beer Co. German Lager s chmely Perle, Herbrucker a Spalter Select. Zlatá barva, ve vůni a v chuti cítit tóny sladu s příjemnou hořkou koncovkou. Plechovkové pivo.
Pokud máte rádi kyselé, na Vánoce jsme si pro vás připravili tématický kyseláč se sváteční chutí hrušek, skořice a zázvoru. Použili jsme poměrně velké množství hruškového pyré (200 gramů na litr), takže se můžete těšit na opravdu vydatnou chuť.
Velmi plynule pitelný slavný Märzen je poctou bavorskému zákonu o čistotě z roku 1516. Protože bylo vařit v létě zakázáno, dříve v březnu se uvařilo silnější pivo – Märzen. Nakonec se bude podávat na Oktoberfestu pod „Nebem Bavorska“. Znovu jsme se vrátili k prastarému receptu a znovu vytvořili ten nádherně hladký, medově zbarvený kus historie z dob minulých. A vše se vaří s náležitou úctou k bavorskému zákonu o čistotě z roku 1516.
Grapefruitová verze High Wire, naše pocta Pale Ales ze západního pobřeží Ameriky, piva svým charakterem bez omluvy poskakují vpřed. Nechte své chuťové buňky projít touto zkouškou rovnováhy. Chuť grapefruitu lahodící rtům harmonizuje s hladce složeným sladovým základem, který se rozvine do křupavého hořkého závěru. Jste připraveni na náš provaz chuti. . .
Náš tmavý ležák Vás překvapí svou lehkou hořkou chutí a plností, kterou mu dodává několik druhů speciálně vybraných sladů. Nenajdete v něm žádnou sladkost z karamelu.
Broumy jsou polotmavou spodně kvašenou dvanáctkou, jejíž recept sestavil Martin Matuška. Pivo bylo prvně uvařeno k oslavám 10. výročí našeho pivovaru, a vzhledem k tomu, že mělo velký úspěch, rozhodli jsme se ho uvařit znovu
Svrchně kvašené pivo typu English India Pale Ale. Vůně je jako čerstvě rozkrojená limetka. Chuť je výrazná chmelová a pivo více prokvašené, takže i sušší. Barva je velmi světlá, ale nikoliv čirá, nýbrž mlhavá, jako lesklý závoj odrážející světlo.
K létu patří lehké nekonečné popíjení, které vás udrží celý den v dobré náladě. Pro tento účel představujeme Summer Vibes s příjemným chmelením moderními chmely. Má slámové světlé tělo, od kterého neodtrhnete rty.
Světlé svrchně kvašené pivo s velmi vysokou hořkostí a intenzivním aroma amerických odrůd chmele Summit, Centennial, Cascade a Citra. Naše IPA se výrazně liší od českých ležáků a představuje typické vlastnosti svého pivního druhu.