Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jedna z našich jedno-chmelových New England IPA s unikátním chmelem Sabro, který dominuje svým charakterem kokosu, ananasu a tropického ovoce. Nízká hořkost a krémovost typická pro styl umožňuje bezprostřední prožití chmelového zážitku.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Jedna z našich jedno-chmelových New England IPA s unikátním chmelem Sabro, který dominuje svým charakterem kokosu, ananasu a tropického ovoce. Nízká hořkost a krémovost typická pro styl umožňuje bezprostřední prožití chmelového zážitku.
Jemný pale ale v sypání zastoupený spoustou ovesných vloček a pšeničného sladu, se střední hořkostí a intenzivním chmelovým aroma americké klasiky Mosaic a slovinské odrůdy Styrian Wolf.
Od naší světlé 11 se liší nejen skladbou sladů, ale především chmelením. Pro závěrečné (aromatické) chmelení je použit žatecký Saaz Late což je potomek známého Červeňáku a v poslední době začíná být pivovary hojně používán. Ležák je chmelen na 4x což se projevuje v důraznějším chmelovým aroma. Výsledkem je "plnotučný" světlý ležák, jehož plnější tělo se snoubí s vyšší hořkostí a výrazným chmelovým aroma.
Vyniká svou chutí a hořkostí, kterou dodávají anglické a německé chmely. Mimo slady je do piva přidán nesladovaný oves. Pivo je nefiltrované a nepasterizované, proto si uchovává veškeré chuťové a tělu prospěšné látky.
Naše Blondýna je ztělesněným snem všech věčných studentů (a studentek). Zaručeně přírodní blond! Lehoučké, svěží a vysportované tělo! Ideální společnice pro horké letní večery, ale také skvělá holka do nepohody. Vězte tedy, že jedna vám určitě stačit nebude!
Původním Cloudem jsme se chtěli přiblížit tradičním belgickým ejlům, v této verzi jsme ovšem lehce odkročili od tradice a použili japonský chmel Sorachi Ace, který pivu dává neobvyklý chuťový profil s tóny kokosu a kopru.
DDH Kölsch, který jsme se rozhodli oproti původnímu provedení dvojitě dochmelit za studena. Tím získá díky použití dvou Německých chmelů Hallertau Blanc a Huell Melon výrazněji ovocitou chuť i vůni, ale stále si částečně zachová svůj původní profil. Díky své nižší plnosti je pivo krásně pitelné, chuť je vzhledem k typu použitých kvasinek lehce kořeněná, chmelová, ovocná s nádechem bílého vína, sladce vonících květů a žlutého melounu. Barva je slámová až světle zlatavá díky použití malého množství pšeničného sladu. Pokud je vám líto živých kaprů můžete ztrestat láhev toho tekutého.
Proud Cotel Stout je tmavé, silně svrchně kvašené pivo, nefiltrované. Je to temná síla nahromaděná v každém malém zrnu. Napijete se a ucítíte energii ohně ukrytou ve sladu během jeho pražení a energii, kterou načerpal ječmen a chmel ze slunce a půdy.
BARREL-AGED NA DRUHOU. JIŽ SAMOTNÉ DŘEVO VZNIKÁ V KONTAKTU S DUBEM, A TO SICE PŘIDÁNÍM ČISTÝCH DUBOVÝCH DESEK PŘÍMO DO TANKU. TY PIVU DODÁVAJÍ AROMA BOURBONU A VANILKY. HOTOVÉ DŘEVO PAK DOZRÁVALO V DUBOVÉM SUDU, VE KTERÉM BYLO NEJDŘÍVE ČERVENÉ VÍNO A POTÉ NĚMECKÁ WHISKY. VÝSLEDKEM JE PIVO, VE KTERÉM SE SNOUBÍ AROMA WHISKY A DUBOVÉHO DŘEVA.
Pivovar Van Steenberge vytvořil Piraat v roce 1988 po úspěchu svého piva Gulden Draak. Jozef Van Steenberge použil stejné unikátní vinné kvasinky jako v Gulden Draak a vytvořil tak jedinečné, vynikající jantarové pivo.
Vesna je slovanská bohyně jara a také náš každoroční způsob, jak příchod jara přivítat naším pivem. Vždy máme nový recept, ve stylu lehkého, příjemně chmeleného New England Pale Ale. Letošní Vesna 2021 je suchá, správně zakalená a určená k vychutnání po velkých doušcích. Její ovocná vůně ladí s právě takovou hořkostí, abyste zatoužili po dalším napití.