Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
St-Louis Premium Kriek je kriekenbier neboli třešňové pivo vyrobené na lambickém základě. Čtvrtina St-Louis Premium Kriek je šťáva z oblacinských třešní, které byly po dobu šesti měsíců ponořené do gueuze. Má také menší podíl St-Louis Kriek Fond Tradition. Toto pivo je žízní s nízkým obsahem alkoholu a v nose ohromně sladkou vůní třešní. Je velmi ovocná s náznakem kyselosti a lehkých doteků mandlí pocházejících z třešní.
Dodavatel: Van Honsebrouck
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Session New England India Pale Ale Big Smokers slaví 4. narozeniny. A toto narozeninové pivo s chmelem Citra a Mosaic je dárkem pro nás všechny – milovníky ovocných a šťavnatých NEIPA. Na zdraví!
Kyseláč vyrobený za použití Laktobacilů. Jako ovoce jsme tentokrát zvolili kombinaci (mango 40%, ananas 40% a maracuja 20%). Parádní pivo kde je ideální plnost a ovocnost vybalancovaná příjemnou kyselkavostí.
Idiot je zpátky a je ve formě! Tím nemyslím sebe, ale naší populární West coast American IPA u níž jsme upravili recepturu a přidali ještě více chmele. Kromě toho jsme použili chmel Mosaic v úpravě BBC Pure Hop Pellet, což jsou chmelové granule vyvinuté ve spolupráci s Boston Beer Company, které nám pomůžou dosáhnout ještě lepšího aroma.
Rozhodli jsme se letos uvařit pro vás speciální pivo pro váš novoroční přípitek. Zajeli jsme do Karlštejna, kde jsme si z Výzkumné stanice vinařské nabrali tři čtvrtě metráku vinného moštu a smíchali ho se základem Brut IPA chmelené novozélandským chmelem Nelson Sauvin a německým Hallertauer Blanc. Výsledné pivo je příjemně ovocné, super suché, perlivé a velmi pitelné.
Gelato inspirované slavným ukrajinským dezertem. Klasická kombinace třešní a lískových oříšků vylepšená velkým množstvím borůvek. Babushka - schváleno. Spolupráce s pivovarem Brew
Středně hořký silnější ležák(pivo plzeňského typu). Ano ležáček, žádné silné pivo, jak nám zákon předepisuje! Výborně pitelný a díky novým odrůdám českých chmelů i chuťově zajímavý.
Tmavě hnědá barva s béžovou kvalitní pěnou. Ve vůni je cítit alkohol, přírodní cukr, karamel a jakoby vlašské ořechy. V chuti se navíc objevuje sušené ovoce a celý profil piva je velmi příjemně vyvážený a pivo je spíše sladší, i když se sem tam objeví i jemná hořkost. Zkuste sami, jakými chutěmi vás toto pivo ohromí.
Po ovoci a dřevu představujeme další odnož, která vychází z našeho čistého souru. Nové extrémně aromatické chmelové odrůdy z minulý let nám dovolují trošku popustit uzdu fantazie a tak jsme náš sour za studena nachmelili oblíbeným chmelem Sabro, který pohladí svým kokosovým, ananasovým a tropickým charakterem. Jde o pivní styl DRY HOPPED SOUR ALE
Naše tmavé je více chmelené než je u tohoto druhu běžné. Není také nijak doslazované. Vychutnáte si skladbu pražených sladů s příjemnou hořkostí. Naše česká pivovarská terminologie nezná pojem „černé pivo,“ proto uvádíme tmavé s pomlčkou černé. Podle analýzy barvy našeho tmavého však spadá do kategorie Schwarzbier, která je ve světě běžně uznávaná.
Speciální pivo vařeno k příležitosti 850 let od první písemné zmínky o hodonínském hradu, v jehož bývalých prostorách dnes náš pivovar sídlí. U středověkého piva jsou chmely pouze na hořkost. Tomuto pivu dávají chuť i vůni slady! Zajímavě se v pivu projevuje zejména slad nakuřovaný, který nám připomíná, jak se ve středověku sušil slad na valachu u otevřeného ohniště.
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
Kamenický New Zealand Pale Ale 12 je svrchně kvašené pivo chmelené novozéladskými chmely Nelson Sauvin a Motueka, které pivu dodávají svěží aroma a díky 12 % stupňovitosti vyjímečnou pitelnost. Pro výrobu byl použit pouze Pale Ale slad, kteý nechává prostor vyniknutí chmelovému charakteru piva. Pivo je nefiltrované a nepasterované.