Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Ani v létě nezapomínáme na fanoušky silných stoutů, proto pro vás naši sládci uvařili tento Imperial Stout s kávou od spřátelené pražírny Doubleshot. Díky hustému praženému tělu a kombinaci mleté kávy a cold-brew můžete očekávat opravdu komplexní kávový zážitek.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pro náš první skotský ALE jsme vybrali jeho Light verzi. Jedná se tedy o desítku s překvapivě hutným tělem díky použití anglických sladů. Zároveň vás překvapí výraznější hořkostí vytvořenou anglickým chmelem Challenger. Pivo jsme uvařili při příležitosti skotských her na Zichovci.
Celý den poctivě vařené, týden řádně kvašené a šest týdnů dobře uleželé Pořádné Pivo. Hořický ležák PP 12° je čistý, bez chyb, provoněný žateckým chmelem, výborně pitelný a přesto v mnoha směrech osobitý.
Je již vyhlášený nejenom v našem Východočeském kraji a má oficiálně uznanou značku regionálního produktu.
New England IPA, šťavnatá a plná, se sladkou krémovou linkou díky použité laktóze. Nadupaná chmely Citra a Enigma. Barva je kalná, lehce oranžová. Ve vůni i chuti spousta tropického ovoce.
Právě k nám dorazila nová várka čerstvých chmelů z Nového Zélandu a už se nemůžeme dočkat, až se s vámi o ní podělíme. Šíleně ovocné, exotické aroma, jaké vytvoří jen zélandské chmely, spolehlivě vnese blahodárné paprsky pacifického slunce do studené Evropy. Tuhle šťavnatou NEIPA jsme nachmelili tím nejlepším, co farmy Hop Revolution nabízejí: Nelson Sauvin, Pacific Sunrise, Motueka a dokonce i trochu Riwaky a to je asi tak všechno, co k tomuhle pivu nutno říct. Sami víte, že s takovým kombem se nedá šlápnou vedle.
Dvouplošník je náš 11° jantarový ležák, který na rozdíl od toho pravého dvouplošníku nepatří do historických filmů. Pivko je sladší, s tóny karamelu a čokolády. Jako celá řada našich ležáků je i tento chmelen českými chmely.
Když už v nedalekých Ludvíkovicích, ale nejen tam, je památník Dr. Hanse Kudlicha, který se roku 1848 zasloužil v rakouském Říšském sněmu o zrušení poddanství, nechtělo by to uvařit "jiné" pivo? Co třeba ležák, ale s německými chmely? Zbavte se předsudků a vychutnejte si kombinaci, která určitě uspokojí vaše chuťové pohárky.
Cuvee de Kienberg je pivo výjimečné chuti s lahodným, jemně vinným nádechem. Vždy, když děláme úpravu kvašení je to riskantní zásah. Dokončení vývoje je potom na dlouhou dobu. Správné kvašení je naprosto zásadní. Cuvee de Kienberg je zaočkováno a kvašeno spontánně. Sekundární kvašení musí být provedeno ve správný čas, v našem případě vybranými vinnými kvasinkami. Vinné kvasinky nedokáží zastavit již probíhající proces zrání, ale jsou dostatečně schopné, aby převzali kontrolu. Pozvolné kvašení a opravdu dlouhé zrání přináší příjemné ovocné tóny. Pivo je lahodné, jemné s decentní kyselinkou.
Multi-grain ležák, spadající do kategorie India Pale Lager. Vařený z ječného, pšeničného, žitného sladu a ovesných vloček. Chmelený americkými odrůdami Centennial, Cascade a za studena chmelený australským Galaxy.
Jde o klasický český ležák plzeňského typu. Dvourmutově (dekokčně) vařený ležák střední hořkosti s plným tělem, jehož vysoká „pitelnost“ byla základním požadavkem při jeho konstrukci. Tomu odpovídá i střední říz a v neposlední řadě zlatavá barva spolu s vysokou a stabilní pěnou pro příjemný oční vjem. Zvolené suroviny odpovídají tomuto typu piva. Světlý český (plzeňský) slad z humnové sladovny Bernard Rajhrad a špetka karamelového sladu ze sladovny Soufflet Prostějov. Chmele výhradně žarecké, odrůdy Sládek a Žatecký poloranný červeňák. Kvašení probíhá za pomoci tzv. spodního kvašení.
Silný tmavý "ejl" s vanilkou, macerovanou v karibském rumu a promytou výběrovou kávou z Etiopie hned ze 4 pražských pražíren (Rusty Nails, Candycane, Alf&Bet a Respekt Coffee), kterou jsme použili v teplém i studeném procesu výroby. Výsledkem je tmavý silák s vůní hořké čokolády, melasy, cedrového dřeva, středně plným tělem a dozníváním lesního ovoce.