Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Všichni jsme vědeli, že to musí jednou přijít - a už je to tady! Nový Sorbet s hvězdným spojením manga a marakuji. Vzhledná mangová barva s neodolatelným aroma nabízí všechno, co slibuje: sladkou chuť zralého manga vyvažuje osvěžující kyselost marakuji, a to na podkladu Berliner Weisse, které neustále zdokonalujeme tak, abychom dosáhli ještě jemnejší textury a přitom zachovali nízký obsah alkoholu.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Toto pivo je součástí naší série mistrovství světa, vytvořené na oslavu žijících legend té nejkrásnější hry. Alvaro je Gelato vytvořené s titány španělské scény – Basqueland Brewing. Sladkokyselé pivo inspirované svátečním Bizcochem, plněné až po okraj pomeranči, nektarinkami a mandarinkami, s nádechem ušlechtilého šafránu.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Inspirována písečným pobřežím domoviny, Sydney je dobře pitelná IPA vařená výhradně z australských chmelů - Galaxy, Ella a Vic Secret. Fair drinkum, mate!
Je to naše třetí pivo s mrkví. Ale tentokrát mrkev nehraje prim, ten jsme přenechali zázvoru. Jeho pikantní chuť jsme navíc podtrhli kurkumou a už na varně i špetkou chilli. Mrkev a pomeranč pak krásně onu pikantnost vyvažují. A ta barva! Musíte ochutnat.
Do tohoto piva jsme použili kromě ječného sladu i pšeničný slad, kyselý slad a pomerančovou kůru. O velmi jemné chmelení se postaraly chmely Perle, Amarillo, Citra a ŽPČ a zakvašeno bylo našimi standardními kvasnicemi svrchního kvašení. Ve vůni najdete čerstvé pomeranče, koření a citrusy. Chuť je velmi jemná a osvěžující, jednoduše jarní. Proč pivní styl New Broumy? Nejedná se totiž úplně o klasický Wheat ALE, ani New England či Witbier. Prostě je out of style a tedy New Broumy. Na tomto receptu se podílel celý náš pivovarský team, konkrétně Honza Najbrt přišel s nápadem vařit Wheat ALE, Adam Matuška přihodil kyselý slad a pomerančovou kůru, Dominik Stára vyladil hořkost a poměry sladů, Michal Veselý vymyslel název a zbytek se postaral o to, aby se k vám pivo dostalo v nejlepší kondici!
S velkou hrdostí představujeme kolaborační várku s americkým spolkem pěstitelů chmelů Yakima Chief Hops. Jednochmelová New England IPA z použitím chmelu Idaho 7 přímo od zdroje. Neuvěřitelně voňavý, ovocný a pryskyřičný charakter.
Jeden rok v sudu po červeném víně, bio špalda v sypání, přídavek pampeliškových květů z louky u pivovaru. Hluboce prokvašené, navinulé, aroma květů a dlouhá nahořklá linka v závěru.
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Pub fiction /ˈpʌb ˈfɪkʃən/ n. 1. Mnohdy ne zcela věrohodné historky, jejichž originalita koreluje s počtem vypitých piv.2. Světoznámá NEIPA z Plzeňského pivovaru Raven plná chmelů Idaho 7, Mosaic a Simcoe
Říká se, že styl Brut IPA je šampaňským mezi pivy. Díky rýžovým vločkám a působení enzymů je suchá a prokvašená až na kost. Má tak i při nízkém IBU a stupňovitosti řádnou hořkost a sílu.
Naší stálici Robina moc dobře znáte, Nyní jsme se do této APA s chmely Simcoe a Citra rozhodli přidat grep a tak trochu rozjasnit jeho projev. Ovocný charakter grepu se krásně pojí s charakterem amerických chmelů a vytváří krásně pitelné pivo, od kterého nebudete chtít odtrhnout rty.
Chcete někoho obdarovat, ale tápete a nevíte co mu vybrat. S dárkovým poukazem nikdy nešlápnete vedle. Známý či blízcí si díky němu mohou vybrat sami, co chtějí a na co mají právě chuť.