Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Jméno František Bittner představuje dvě generace sládků, kde starší z nich působil v našem pivovaře v letech 1892-1931 a jeho syn pak v letech 1931 až 1971. Na jejich počest byla uvařena tato světlá silné na čtyřikrát chmelená třináctka. Poslední chmelení je „za studena“ přímo v ležáckém tanku. František pro vás leží minimálně 3 měsíce tak, aby došlo k propojení a zakulacení všech chutí. K dostání je na Velikonoce, Sv. Václava a Vánoce. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
V žateckém minipivovaru Pioneer Beer mají v prodeji FATBIKE. Robustní West Coast IPA s intenzivní hořkostí, dobře zakomponovanou do sladového těla. V hořkosti převládá charakterem grepu a pryskyřic, díky americké chmelové klasice SIMCOE. Australský chmel ECLIPSE spolu s pořádnou dávkou chmele MOSAIC na studené chmelení přináší ve vůni svěží linku citrusové kůry, mandarinek a jehličí.
DDH znamená "Double Dry Hopped," což naznačuje, že byl tento pivní nápoj obohacen o další dávku chmelových chutí a aromat. Brut IPA je styl, který se vyznačuje suchostí a vyvážeností. Jeho název vychází z podobnosti s brut šampaňským, a to díky žádnému obsahu zbytkového cukru, který dělá tuto IPA velmi suchou a osvěžující. S chmely Galaxy a Mosaic nabízí osvěžující chuťový profil, který se snoubí s elegantními charakteristikami. Suchost a lehká tělnatost tohoto piva podtrhují jeho schopnost zahrnout do sebe složité chutě a zároveň zajistit hladký zážitek při pití.
Spodně kvašené silné pivo. Stejně jako parník Vltava, i k nam na výčep z ležáckých tanků připlul tento pivní speciál. Plnost a měděnou barvu doplňuje jemná chmelová hořkost, typická pro Žatecký chmel. Jedná se o novou odrůdu SAAZ comfort z Chmelařského institutu v Žatci. Použité slady plzeňský a mnichovský ze sladovny Kounice.
Prémiový světlý ležák dvanáctku Klíč vaříme tradičním postupem na dva rmuty. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Klíč se vyznačuje vyšší hořkostí a plností, což mu v této kombinaci dává vyváženou sladovo-hořkou chuť. Receptura je vytvořena s ohledem na zachování „staročeské“ chuti piva, pro kterou je charakteristická zlatá až jantarová barva a vyšší plnost chuti se sladovým dozníváním.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Další pivo z naší Single Hop série, ve které poznáváme vlastnosti jednotlivých odrůd chmele na základě jednoho zažitého receptu. Tentokrát jsme zvolili celkem novou německou odrůdu Ariana, která se pyšní ovocným aromatem s nádechem grapefruitu, angreštu, citrusů a rybízu.
Skateboard je světlá desítka. Svrchně kvašený summer ale. Aroma je výrazné po citrusech a žlutém melounu, které doplňuje vyšší hořkost, podporující pitelnost tohoto lehkého letní piva.
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Sea Buckthorn Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost, a manga - to naopak dodává sladkost a tropické tóny.
Druhý přírůstek do řady moderně chmelený ležáků Euphoria je verze s novozélandským chmelem Nelson Sauvin, který předává radostné výrazně ovocné tóny, které mohou připomínat exotičtější odrůdy bílých hroznů. Díky jemnosti spodního kvašení a chlebnatosti sladů typických pro ležáky má nezvyklou komplexnost.