Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svatoanenský Summer Ale jsme připravili infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva. Chmelovar jsme začali odrůdou Gaia, v polovině přidáváme opět Gaiu, 20 minut před koncem odrůdu Citra a za studena chmelíme opět Citrou. Tyto odrůdy chmele se postarají o nachmelený charakter piva. Odrůda Gaia je nová česká odrůda vyšlechtěná pro tyto druhy piva. Citra je americká odrůda vhodná zejména pro poslední a studené chmelení.
Hořkosladký Imperial Stout s kakaovýmy boby, laktózou a ovesnými vločkami. Kakaové boby pivu dodávají čokoládové aroma, laktóza příjemnou sladkost a ovesné vločky jemnost, díky které stout přímo pohladí na patře.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Váš tatínek není mrtvý, jenom spí! Nesrazila ho má drtící pěst, ale zmohl ho zálesácký Pale Ale /ZAPA/ s příchutí divokého západu a tóny mandarinek. PCh!
Jak sám název napovídá, tento světlý ležák vyniká svou vysokou hořkostí. Plzeňský slad, který je zde zastoupen ve stoprocentním sypání, je zcela převálcován chmelovou bouří, která ostře nastoupí a ještě dlouze potom libě odeznívá.
Karbaník 10° klasická česká desítka výrazné hořkosti a plné chuti, pro zahnání věčné žízně. Pivo, které udrží vaši mysl nezkalenou až do dlouhého rána. Vyrovnanou chuť a vůni dodává Žatecký poloraný červeňák, který si sami vybíráme přímo u pěstitele. Pivo, která vám přinese dobrou kartu!
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
Svrchně kvašené pivo stylu American Pale Ale. Zlatavá barva, příjemná plnost, osvěžující hořkost a aroma květin, ovoce a citrusů po amerických chmelech Cascade, Amarillo a Mosaic.