Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
The Green Killer IPA (India Pale Ale) je dobře chmelené pivo s poměrně vysokým hodnocením na stupnici hořkosti. Mezi jeho silné vůně patří doteky citrusů a koření. V poměrně suchém závěru se slad dostane do popředí krásně.
Klasické americké pivo střední hořkosti s výraznou vůní tropického ovoce. Celkově je pivo lehké a velmi svěží, ideální pro letní dny.
Za inspiraci děkujeme pivovaru Cobolis. APA Miami vznikla při pokusu o vytvoření lehkého amerického piva na popud našich kamarádů, žijících právě na Miami, takže i jim děkujeme za nápad.
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.
Minipivovarnictví je nevyzpytatelné. Ne vždy se všechno povede zcela podle očekávání. Tak vám teď představujeme náš pokus o marakujové kyselé nealkoholické pivo, které se nám dostalo na 0.8 % alkoholu. Takže tedy nealkoholické není. Hups. I tak vám ale bude chutnat a moc vás neopije, tak mu dejte šanci.
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Neprůhledná černá barva, nízká béžová pěna. Aroma hořké čokolády, kávy a tmavého ovoce. Chuť plná, komplexní. Lze cítit jak tóny čokolády či kávy, tak chuť ovoce a likérovost. Říz nízký, hořkost vybalancovaná se zbytkovým extraktem. Dlouhá a intenzivní dochuť zakulacená dřevitými tóny.