Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Silný tmavý "ejl" s vanilkou, macerovanou v karibském rumu a promytou výběrovou kávou z Etiopie hned ze 4 pražských pražíren (Rusty Nails, Candycane, Alf&Bet a Respekt Coffee), kterou jsme použili v teplém i studeném procesu výroby. Výsledkem je tmavý silák s vůní hořké čokolády, melasy, cedrového dřeva, středně plným tělem a dozníváním lesního ovoce.
Dodavatel: Pivovar Falkon
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Jedinečnost tohoto piva vyrobeného v klášterním pivovaru v Želivě je dána historickou recepturou z roku 1626, snahou co nejvíce se přiblížit historickým pivům. Výsledek věru stojí za ochutnání. Za starých časů se často používal tehdy levnější pšeničný slad, jehož sušení probíhalo pomocí otevřeného ohně, a proto byl mírně zauzený. Za starých časů se do piva přidávaly byliny, koření a podobně. Díky znalostí a umění našeho sládka pana Jiřího Kratochvíla se nyní můžete unášet harmonií chutí, v nichž ucítíte mimo jemně zauzené sladové a chmelové složky také ovocné tóny v pozadí se zemitostí a příjemné nahořklosti po puškvorci a pelyňku.
Lindemans Framboise se vyrábí přidáním alespoň 30% malinového filtrátu z vlastních malin do klasického, kyselého, nejméně rok starého lambiku. Toto pivo se vyznačuje jemnou ovocnou vůní s nádechem karamelu, jemnou kyselostí lambicu a krásnou, tmavě růžovou barvou.
Božídarského Jelena připravujeme tradiční českou dvourmutovou technologií.
Tři dávky pečlivě vybraného chmele přidáváme během chmelovaru postupně. Na počátku používáme chmel Agnus k dosažení intenzity hořkosti, v půlce jednu dávku Žateckého poloraného červeňáku pro harmonické doznívání a na konci jeho druhou dávku pro zachování chmelového aroma. Vyšší hořkost Jelena jsme podtrhli kapkou chmele přidané do vířivé kádě.
"Jste potřebovali uklidit ve skladu chmele, ne?" zeptal se jeden známej hospodskej, když jsme mu poprvé poslali nabídku na tohle pivo. A měl pravdu. ???? Od tý doby tenhle MultiHop vaříme pravidelně bez návaznosti na úklid ???? In Hop We Trust!
Máme nový ležák? Ano. Řekli jsme si, že bychom ho trošku předělali. Pořád se jedná o klasický český světlý ležák, jen jsme zvýšili stupňovitost na 12% EPM a upravili sypání sladu. Výsledek je podle nás supr, ale váš názor je důležitější. Tak na zdraví!
Připravte se na vzestup do neznáma, kde se prolínají jemné tóny a chutnají nový svět. Spojili jsme síly experimentálního chmele HBC 586, přinášející do této dobrodružné směsi pikantní a ovocné nuance, a chmele Mosaic dodávající lahodné tropy a svěžest.
Mlhavá textura, která tě vtáhne do záhadného světa přírodních ingrediencí a složitě sklizně chutí. Každá láhev je vstupenkou do dimenze, kde se tradice mísí s experimentem. Na zdraví a na cestu, která nikdy nekončí!
Čerstvá várka! Growler Sour Ale vychází z naší série Sorbetů, ale přináší pár vylepšení. Ovocný základ tvoří hlavně halda malin s dávkou brusinek na umocnění šťavnatosti (a barvy). K tomu jsme o něco zhutnili základové pivo a přidali dvojici neovocných prvků. Sušená máta použitá ve vířivé kádi přidává špetku svěžesti, která kontrastuje s čokoládou přidanou ve studené fázi procesu. Tohle příjemně kyselé a osvěžující pivo by mohlo být to pravé, co si teplé jarní dny žádají.
Pořádná plná NEIPA s tím nejvíc dank chmelem, jaký jsme mohli najít. Rádi začínáme rok chmelenými pivy a konfrontujeme nové a staré přístupy k vaření IPA. Capulin je název pro malebnou sopku v Novém Mexiku, kde ještě před několika lety divoce rostl náš nový oblíbený chmel Zappa. Hustý a krémově jemný zakalený základ podporuje komplexní aroma zralé papáji, lesních plodů, tabáku a konopí. A že nevíte, co je to dank? To vlastně úplně přesně nikdo, ale takhle nějak si oblíbený termín na popis omaných vůní zakázaných bylin vykládáme my.
Sladký a plný Stroopwafel Ale uvařený ve spolupráci s holandským pivovarem Sisters. Waffle Dance jsme uvařili s holandskými sušenkami Stroopwafels a českým pivním zápalem.
Cinnamon roll je dalším přírůstkem do naší řady silných stoutů inspirovaný dorty a jinými dezerty. Tentokrát díky přídavku javorového sirupu a skořice připomíná všemi oblíbené skořicové rolky.
Parádní svěží a hořká IPA chmelená experimentální odrůdou chmele HBC 630, která vykazuje neotřelý charakter připomínající jahody a broskve. West Coast IPA má ztělesňovat balanc mezi chmelovým aroma, chutí a hořkostí a v Nanga Parbat ho rozhodně najdete.
Pro oslavu osvobození Plzně jsme uvařili speciální zlatavé pivo z českých a amerických chmelů. Jelikož si připomínáme datum 6.5.1945, použili jsme 6 odrůd chmelu a pět druhů sladu.
Když se vypustí pára, trubky ukážou cestu. Pokaždé jako by pivovar ožil a jeho srdce začalo bít. Nějaký čas si pak ležák poleží, a když se vypustí do světa, ten zážitek vám rozproudí krev v žilách.