Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Faxe 10% je nejlepší silné pivo s plnou a silnou hodnotou za skvělé peníze.
Faxe 10% je silné pivo s 10% alkoholu. Mírná sladkost v kombinaci s vysokým procentem alkoholu vede k vyváženému produktu s vínovou chutí. Faxe 10% je bez přísad a na rozdíl od jiných velmi silných piv neobsahuje žádný přidaný alkohol. Vysokého obsahu alkoholu je dosaženo pomocí standardních technik vaření, je snadno pitelný a je vynikající alternativou k nápojům a koktejlům.
Faxe 10% - silné ležácké pivo dovezené z Dánska
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
1. místo Golden Bohemia 2020 - kategorii ochucená kyselá piva
Motueka je elegantní novozélandská odrůda chmele se specifickým charakterem čerstvě rozdrcených limetek. Tu jsme nyní použili v naší sérii lehoučkých, ale bohatě chmelených ejlů Veni Vidi. Ochutnejte!
Sour ale s temně fialovou barvou a růžovou pěnou. Vůně nakyslá, černorybízová a lehce citrónová. Chuť lehká, osvěžující, kyselá. Hořkost téměř neznatelná. V chuti výrazná černorybízová linka. Kvašeno jak kvasinkami svrchního kvašení, tak kulturou bakterií rodu Lactobacillus. Dozráváno se šťávou z černého rybízu.
Tvoje nejoblíbenější pivo je opět na scéně! Hodí se na štědrovečerní tabuli, na všechny vánoční večírky i na silvestrovské oslavy. Udělej si pořádnou zásobu, protože tohle pivo se u nás nikdy dlouho neohřeje! Citra je jednou z nejvíce používaných odrůd na světě, i Vy jste si ji oblíbili díky jejímu jedinečnému citrusovému aroma
Kompozice amerických chmelů vytváří extra hořkou chuť, která dokonale ladí s dotekem svěžesti čerstvého zázvoru. Jantarová barva a aroma tropického ovoce.
Je vyrobený výhradně z čerstvých českých jablek v moštárně v Lounech. Osvěžující, příjemně perlivý nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek s malým zbytkem přírodního cukru. Výchozí surovinou je 100% jablečný mošt opatřený známkou kvality KLASA. Bez přídavku cukru, barviv a aromat.
Voní to jako třešně, chutná to jako třešně, jsou to třešně! Je tu druhá šance ochutnat tenhle dokonalý "single fruit" kyseláč. První várka zmizela tak rychle, že jsme pivo z ní nestihli ani nafotit na sociální sítě. ;-)
Pro ty z vás, jimž v dospělosti chybí těšit se na vánoční nadílku, každý rok vaříme jednu z našich nejnachmelenějších New England IPA vůbec, abyste měli stále co vyhlížet. Nadílka je po okraj plná extrémně voňavých chmelů Amarillo a Mosaic, které báječně voní po tropickém ovoci, melounech, peckovinách, prostě přesně těmi všemi vůněmi, pro které jsme všichni tomuto pivnímu stylu propadli.
Sytě zelené a zářící jako radioaktivní odpad. Taková je čerstvá Pretty, nabitá obrovským množstvím kiwi pyré a pražených pistácií. Sklo sice neroztaví, ale snadno se zakousne do vašich chuťových buněk!
Silly Rouge je silné, svrchně kvašené, višňové pivo. Jeho základ tvoří starovlámské hnědé pivo, které se míchá se šťávou ze zkvašených višní. Pivo má temně červenou barvu, jeho chuť je sladkokyselá a má delší nakyslé doznívání. Velice osvěžující, ale zrádné, neboť jeho síla alkoholu je dobře skryta.
Rok se s rokem sešel a my vám zase k našemu výročí nabízíme speciální verzi našeho best-selleru Nectar of Happiness. Tentokrát budete moci vedle chmelu Citra ochutnat letošní novinku z Ameriky – voňavý, jako ananas a smetana chutnající chmel HBC 1019
NŠH90 je žatecký chmel geneticky příbuzný ŽPČ, který je vhodný pro moderní svrchně kvašená piva. Vysoký obsah beta hořkých kyselin a naopak nízký obsah kohumulonu vytváří krásné tropické aroma, ve kterém dominují mango a grep. Velké množství celých chmelových hlávek přidaných ke konci varu vyniká díky suchému a hořkému sladovému základu.
Sour Ale inspirované tradičním saským Gose, to jest "kyseláč" se solí a koriandrem. V tomto případě jsme přidali ještě čerstvou mátou, rozmarýn a jalovec. Botanic Gose je svěží kyselé pivo s ginem připomínajícím aroma a jemně slaným dozníváním.
Naše jediná desítka jedinečné chuti nese jméno Jošt po Joštu Moravském. Po svém nositeli je náš Jošt velmi schopný se prosadit na trhu. Mnozí, kteří jej ochutnali, sázejí na to, že pijí jedenáctku.