Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Elegantní, rustikální pivo vařené s výrazným podílem bio špaldy a vyzrávané v dřevěných sudech po dobu 3-6 měsíců. Rafinovaný projev s lehkou kyselinkou, výrazným aromatem bílého vína, plnou strukturou a dlouhým finišem. 7,9 % alk.
Sváteční pivo chmelené pěti chmely s názvy drahých kamenů, abyste na Velký pátek nemuseli pro velikonoční poklad do skal. Voní i chutná skvěle a alkohol je pěkně skryt.DRY HOPPED FESTBIER.
Broumy jsou polotmavou spodně kvašenou dvanáctkou, jejíž recept sestavil Martin Matuška. Pivo bylo prvně uvařeno k oslavám 10. výročí našeho pivovaru, a vzhledem k tomu, že mělo velký úspěch, rozhodli jsme se ho uvařit znovu
Jedná se o moderní iteraci německého historického pivního stylu Gose. Pivo je tradičně kyselé, slané a s přídavkem koriandru, tím ale tradice končí. Další suroviny už jsou tradiční méně – nektarinky, rakytník a rozmarýn dělají z Garden of Eden opravdu nevídanou souhru chutí, pro kterou jen těžko naleznete alternativu.
Děčín? Jasně, Děčín! ZOO na skále, v centru města ferrata, přístav na veletoku, zámek s velkým parkem, vše obklopeno krásnou přírodou. Co víc si můžeme přát? Snad jen aby Děčíňák neudělal svému městu ostudu.
Pivo výčepní světlé je nefiltrované, spodně kvašené a nepasterizované. Únětická 10° navazuje na tradici poctivé české desítky, v minulosti velmi oblíbené. Je silně chmelená dvěma druhy chmele a žateckým poloraným červeňákem.
Dodavatelem základní suroviny – sladu špičkové kvality je česká sladovna humnového typu vyrábějící tzv. lopatový slad, vyznačující se velkým podílem ruční práce. Únětická desítka je charakterem lehčí pivo s nižším obsahem alkoholu i zbytkovým extraktem. Výrazná hořkost s příjemným dozráváním zaručuje dobrou pitelnost i ve větším množství. Je vhodná k celovečernímu posezení.
Lehce kousavá hořkost, suché tělo a perfektní aroma jahod a broskví díky experimentálnímu chmelu HBC 630. Ješte by to chtělo mít možnost pít tuhle single-hop West Coast IPA někde na horách
Sladké, hutné a krémové tělo a moderní chmely Strata, Sabro a Lotus. Dohromady vytvářejí chuťový žážitek stejné kvality jako cukroví od oblíbené babičky.
Dominantní Talus přináší silné aroma citrusů, zejména grapefruitu, tropického ovoce a trochu dřeva a kokosu. Mosaic Cryo doplňuje kombinací tónů mandarinek, papáji a manga. To vše na krásně jemném juicy sladovém základu doplněném ovesnými vločkami. Uvařeno ve spolupráci s fashion brandem APEX.