Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Konečně se podařilo vytvořit kooperační pivo s jedním z nejzajímavějších pivovarů u našich východních sousedů. S kluky z Hellstorku jsme dali do kupy suchou, hořkou a voňavou West Coast IPA. Základem je britský, extra světlý slad Maris Otter. Za tepla jsme chmelili americkou klasikou Cascade. Za studena pak odrůdami Sultana, Idaho7, Columbus Lupomax a Centennial BBC.
Silnější svrchně kvašené pivo, které vaří pivovar Permon přes zimní období. Používají se originální americké chmely, nejvyšší kvality. Slad je přímo určený k výrobě piv typu PALE ALE. Pivo je chmeleno jak klasicky, tak dvojfázově za „studena“. Pivo je nefiltrované a nepasterované. Složení: 2 druhy sladu a 3 druhy amerických chmelů.
Kamenická 10 je spodně kvašené pivo uvařené tradiční technologií ze dvou druhů sladu a dvou druhů českého chmele. Doba zrání 5-6 týdnů. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Bohemia Idols, kterou společně uvařili Jakub Sychra z Pivovar Clock, českého minipivovaru, a Aleš Dvořák z Budvaru, Národního pivovaru České republiky, spojuje to nejlepší z prvků české pivní kultury pro svěží pohled na ikonický styl českého ležáku.
Výrazný ale červené barvy s typickou chutí po sušenkách a buketem zralých angreštů, sauvignonu a tropického ovoce. Vedle sladu světlého plzeňského je přidáván slad mnichovský, Carared a Melanoidní slad. Jejich kombinací získává pivo vyjímečnou barvu. pro hořkost chmelíme žateckým Premiantem. Pro buket sauvignonu a Agreštu novozélandským chmelem Nelson Sauvin, pro vůni tropického ovoce amarickým Amarillem. Tyto exotické chmely jsou přidávány i za studena. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Naše první setkání s neobvyklými norskými kvasinkami Kveik, fermentujícími při bláznivě vysoké teplotě. Chtěli jsme vyzkoušet, jaký rozdíl přináší tyto kvasnice do moderní NEIPA. Tento světlý ale je kalný jako mlha nad fjordem a korunuje ho nadýchaná bílá pěna. Přináší intenzivní aroma mandarinek a peckovin vytvořené směsí jedinečných kvasnicových esterů a vydatné dávky chmelů El Dorado a Azacca.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Pub fiction /ˈpʌb ˈfɪkʃən/ n. 1. Mnohdy ne zcela věrohodné historky, jejichž originalita koreluje s počtem vypitých piv.2. Světoznámá NEIPA z Plzeňského pivovaru Raven plná chmelů Idaho 7, Mosaic a Simcoe
Limitovaná edice! Nejnovější přírůstek do našeho portfolia West Coast IPA. Použili jsme trojici chmelů HBC 586, Mosaic a Chinook abychom vytvořili světlé pivo se skvělou pitelností, příjemnou hořkostí a citrusovým aroma. Tak se tomu nebraňte a zamilujte se. S tímto pivem. S někým. To je na vás. Láska je ve vzduchu!
Dos Equis Lager je osvěžující, zlatavý ležák vyrobený z praženého sladu, vybraného chmele a unikátního kmene kvasinkových bakterií. Toto pivo se vyrábí v Mexiku od roku 1897, přičemž dvě „X“ představují nadcházející 20. století.
Vyladěné spojení nahořklé chuti českého ležáku a jemného lučního medu. To je náš nový medový ležák vyrobený výhradně z českých sladů, vybraných odrůd českých chmelů a také z kvalitního českého medu z krušnohorských luk.
Proud Cotel Stout je tmavé, silně svrchně kvašené pivo, nefiltrované. Je to temná síla nahromaděná v každém malém zrnu. Napijete se a ucítíte energii ohně ukrytou ve sladu během jeho pražení a energii, kterou načerpal ječmen a chmel ze slunce a půdy.