Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vyladěné spojení nahořklé chuti českého ležáku a jemného lučního medu. To je náš nový medový ležák vyrobený výhradně z českých sladů, vybraných odrůd českých chmelů a také z kvalitního českého medu z krušnohorských luk.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Fanda a Tomáš, naši expediční veteráni, si nedávno udělali výlet do Valencie a tam pracovali na pomerančové farmě, což nás inspirovalo k využití pomerančové kůry v pivu. Kůra společně s kakaovým boby utváří chuť, která vám připomene pomerančové pralinky.
Nemáme rádi sladká černá piva, která se rychle přepijí. Proto jsme šli cestou lehčího, do sucha prokvašeného piva s příjemným aroma žatecké Harmonia a Červeňáku. Výsledkem je plné, ale pitelné pivo s lehkým kávovým podtónem, které si budete mít chuť dát opakovaně.
Do společnosti našich vánočních piv letos přibyl nový kolega: Boží Sorbet! Zvýšili jsme stupňovitost, přidali hordu ovesných vloček, červené hrozny, švestky, rozinky, a typické vánoční koření. Výsledkem je jemné, plné, ovocné a voňavé pivo, které můžete jako podporu líné vánoční nálady pomalu vychutnávat, ale díky nízkému obsahu alkoholu tam můžete poslat i několik svátečních sklenic.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.
1. místo Golden Bohemia 2020 - kategorii ochucená kyselá piva
Tento kyseláč je jedinečný tím, že jsme v něm kromě klasického způsobu kyselení použili také kefírové kultury, které pivu dodaly jemnou jogurtovost. V kombinaci s meruňkami se jedná o velmi zajímavé pivo, které je díky kyselosti velmi osvěžující.
Spojením našeho piva Jonas, které díky použitím kvasnic kveik má v sobě ovocné tóny, a výtažku z černého rybízu vám můžeme nabídnout výrazně ovocné pivo s lehce kyselým dozníváním.
Svrchně kvašené polotmavé pivo, typu Pale Ale. Barva piva je od rudé až po mahagonovou. Pivo se vyznačuje vyšší hořkostí, výbornou pitelností a příjemnou vůní, které pivu dodávají americké chmele.
Polar Eclipse přináší to nejsvěžejší chmelové potěšení ze studených hlubin vesmíru. V tomhle kousku ze série I-P-A-versum jsme se rozhodli vyzkoušet, co aktuálně nejdivnější ze zvláštních chmelů, Zappa, dokáže udělat za podpory ovocného Idaho 7 ve vířivé kádi a ještě ovocnější Citry ve studeném chmelení. Společně vytváří silnou alianci oplývající hlubokým aroma přezrálého ovoce s osvěžujícím mangovým nádechem. Na její podporu se přidává světlý, jemný základ se špetkou žita pro ještě krémovější texturu, který tenhle vesmírný zážitek hezky zakulacuje.
Pojďme mezi nás přivítat nový ovocný sour ale, tentokrát s přídavkem bohatého množství meruněk. Plná jemná a lehce nakyslá chuť meruněk se skvěle pojí se svěžím kyselým projevem laktického kvašení.
"Jste potřebovali uklidit ve skladu chmele, ne?" zeptal se jeden známej hospodskej, když jsme mu poprvé poslali nabídku na tohle pivo. A měl pravdu. ???? Od tý doby tenhle MultiHop vaříme pravidelně bez návaznosti na úklid ???? In Hop We Trust!
Recept na druhý přírůstek do naší série KONCEPT si vzal na starost sládek Mikuláš a vytvořil opravdu nezvyklou kombinaci, ve které zužitkoval belgické kvasinky. Ty kvasí velmi zprudka a do sucha, a při tom zanechávají zajímavé peprné chutě. Ty Mikuláš spojil nejen s navoněnou citrusovou chutí nejpopulárnějšího amerického chmelu Citra, ale také s praženým sladem. Ve jménu tohoto imaginárního pivního stylu jsme si pak pohráli se známým stylem India Pale Ale. Pale (světlý) jsme vyměnili za Black (černý) a ALE za Saison, označení tradičního belgického pivního stylu.
Je vyrobený výhradně z čerstvých českých jablek v moštárně v Lounech. Osvěžující, příjemně perlivý nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek s malým zbytkem přírodního cukru. Výchozí surovinou je 100% jablečný mošt opatřený známkou kvality KLASA. Bez přídavku cukru, barviv a aromat.
Děčín? Jasně, Děčín! ZOO na skále, v centru města ferrata, přístav na veletoku, zámek s velkým parkem, vše obklopeno krásnou přírodou. Co víc si můžeme přát? Snad jen aby Děčíňák neudělal svému městu ostudu.