Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vyladěné spojení nahořklé chuti českého ležáku a jemného lučního medu. To je náš nový medový ležák vyrobený výhradně z českých sladů, vybraných odrůd českých chmelů a také z kvalitního českého medu z krušnohorských luk.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Vyladěné spojení nahořklé chuti českého ležáku a jemného lučního medu. To je náš nový medový ležák vyrobený výhradně z českých sladů, vybraných odrůd českých chmelů a také z kvalitního českého medu z krušnohorských luk.
Nahořklá „dvanáctka“ zlaté barvy s bílou pěnou, vařená z Plzeňského sladu a Žateckých chmelů. Recept si vytvořil sládek dle vlastní chuti, speciálně k nedělnímu obědu.
Super svěží lehký kyseláč se solí a líbivou ovocnou linkou ze sicilských červených pomerančů, které disponují obrovskou šťavnatostí a vyšší hořkostí. Tohle pivo vás svou čerstvou chutí a lehkou slaností navrátí do letních měsíců a prázdninové pohody.
Ze západu USA až do týlu nepřítele jménem žízeň nese náš bombardér chmelovou pumu v podobě naší West Coast IPA. Chmelena 5 oblíbenými americkými odrůdami chmele, které připomínají tropické ovoce a citrusy. IPA je to správně více oktanové palivo.
Hulvát 11 je spodně kvašené jihočeské pivo vařené pouze z truskovické vody, jihočeského sladu a žateckého chmele. Pivo je vyráběno tradičním způsobem s otevřenou spilkou a důrazem na dodržování potřebné doby ležení.
VÍTĚZNÁ KATEGORIE Alkoholické a nealkoholické nápoje roku 2019.
Klasický český ležák. Naladili jsme ho tak, jak Vám nejvíc chutná: plný, hořký nefiltr nepaster vařený na dva rmuty z rukou skutečného mistra. A samozřejmě prémiový! Tady je svět opravdu v pořádku.
Víte co dělá Sněhurka v létě? Vaří u nás pivo! Konkrétně ve stylu White IPA spojující to nejlepší z osvěžující chuti pšeničného piva a příjemné hořkosti stylu IPA. Grepová vůně, šťavnatě nahořklé pomelo v chuti a lehké tělo. Žízeň hasí nadmíru spolehlivě. Potvrzeno šesti ze sedmi trpaslíků.
Krasohled je výborný český ležák z humnového sladu z Kounic, žateckého chmele z ekologického zemědělství, kvašený dvoufázově v otevřené spilce a ležáckém tanku.
Polotmavý prémiový ležák konzervativního ražení – velikonoční speciál, který jsme po mimořádně kladných ohlasech zavedli do stálé nabídky. U Boha není nic nemožné!
Cuvee de Kienberg je pivo výjimečné chuti s lahodným, jemně vinným nádechem. Vždy, když děláme úpravu kvašení je to riskantní zásah. Dokončení vývoje je potom na dlouhou dobu. Správné kvašení je naprosto zásadní. Cuvee de Kienberg je zaočkováno a kvašeno spontánně. Sekundární kvašení musí být provedeno ve správný čas, v našem případě vybranými vinnými kvasinkami. Vinné kvasinky nedokáží zastavit již probíhající proces zrání, ale jsou dostatečně schopné, aby převzali kontrolu. Pozvolné kvašení a opravdu dlouhé zrání přináší příjemné ovocné tóny. Pivo je lahodné, jemné s decentní kyselinkou.