Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Hořkosladký Imperial Stout s kakaovýmy boby, laktózou a ovesnými vločkami. Kakaové boby pivu dodávají čokoládové aroma, laktóza příjemnou sladkost a ovesné vločky jemnost, díky které stout přímo pohladí na patře.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Hořkosladký Imperial Stout s kakaovýmy boby, laktózou a ovesnými vločkami. Kakaové boby pivu dodávají čokoládové aroma, laktóza příjemnou sladkost a ovesné vločky jemnost, díky které stout přímo pohladí na patře.
Velmi plynule pitelný slavný Märzen je poctou bavorskému zákonu o čistotě z roku 1516. Protože bylo vařit v létě zakázáno, dříve v březnu se uvařilo silnější pivo – Märzen. Nakonec se bude podávat na Oktoberfestu pod „Nebem Bavorska“. Znovu jsme se vrátili k prastarému receptu a znovu vytvořili ten nádherně hladký, medově zbarvený kus historie z dob minulých. A vše se vaří s náležitou úctou k bavorskému zákonu o čistotě z roku 1516.
Spojili vycházející chmelové hvězdy ze dvou kontinentů: Eclipse (AUS) a Strata (USA), které vytvářejí dynamickou kombinaci. Je to hazy, štavnaté a příjemně voňavé.
Stupňovitost: 11° Obsah alkoholu: 4,5 % Samotář 11° je speciální, osobitá interpretace pivního stylu Single Hop. To je označení pro typ piva, vařeného z jednoho chmele, v našem případě chmele odrůdy Kazbek jenž propůjčuje pivu příjemné citrusové aroma.
Ke zboží je účtovaná vratná záloha 5kč s DPH za lahev.
S radostí představujeme naši novou Double IPA - Hop Charger! Klasika tak, jak ji máme rádi - citrusy, tropické ovoce, borovicové jehličí a svěží chmelová hořkost v středně hutném těle.
Pivo stylu Czech Lager, spodně kvašené, světlé zlatavé barvy. Plnější tělo podporuje vyšší hořkost piva. Hákova 11° je chmelena třemi českými chmely, z nichž Žatecký poloraný červeňák tvoří příjemné chmelové aroma
Nefiltrovaný HÁK 11° má příjemně osvěžující hořkou chuť, potěší milovníky speciálů a zejména ty, kteří mají rádi poctivé české ležáky.
Hulvát 11 je spodně kvašené jihočeské pivo vařené pouze z truskovické vody, jihočeského sladu a žateckého chmele. Pivo je vyráběno tradičním způsobem s otevřenou spilkou a důrazem na dodržování potřebné doby ležení.
VÍTĚZNÁ KATEGORIE Alkoholické a nealkoholické nápoje roku 2019.
Svrchně kvašené polotmavé pivo, typu Pale Ale. Barva piva je od rudé až po mahagonovou. Pivo se vyznačuje vyšší hořkostí, výbornou pitelností a příjemnou vůní, které pivu dodávají americké chmele.
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
Tohle pivo je naším pokusem přivábit zpátky teplé počasí: zima už nám leze krkem, proto jsme si uvařili zatím nejexotičtější Yummy. Náš multivitamínový džus s trochou hřejivého alkoholu (než se to slunce vrátí) je spojením marakuji s růžovou guavou a trochou broskví, což ještě podtrhuje mexická vanilka. Finální výsledek je přímo definicí léta ve sklenici, která by se neztratila ani na stole se snídaní. Ne že bychom něco naznačovali, jenom informujeme.
Světlý ležák plzeňského typu, do kterého je přidán čerství zelený chmel, který propůjčuje pivu ještě jemnější chuť a vůni s delším dozníváním hořkosti oproti klasickému ležáku.