Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kamenická 11 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Magnum a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní, jemnou hořkostí a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Dodavatel: Kamenice nad Lipou
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Kamenická 11 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Magnum a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní, jemnou hořkostí a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Ležák ze zeleného čerstvého chmele. A to dokonce chmele vypěstovaného na vlastní chmelnici vedle pivovaru. Tento chmel byl vysazen poprvé v roce 2018 a to i u nás u pivovaru a dalších chmelařských oblastech. Jedná se o hybridní potomstvo anglického a evropského chmele, který náš výzkumný ústav chmelařský vyšlechtil.
U ležáku by se mělo dát vydržet celý večer. Ten náš je krásné barvy, plného těla a je doplněný vyšší hořkostí. Vaříme ho pro vás ze tří druhů sladu a žateckého poloranného červeňáku, našeho nejlepšího českého chmele.
Kávová, lehce sladová chuť s karamelovými tóny. Příjemný střední říz, vynikající tmavé pivo. Vyráběno původní technologií podle receptu sládka Františka Bittnera s použitím studniční vody, žateckého poloraného červeňáku a nejkvalitnějšího sladu, s kvašením a zráním studenou cestou ve spilce a ležáckých sklepích, vyhloubených v opukovém masívu. Jejich konstantní vlhkost a teplota zaručují neměnný a individuální charakter tradičního poličského piva.
Pivo zlatavé barvy s vyváženou chmelovou chutí a středně plnou vůní sladu. Příjemná jemná hořkost Včelaře spolu se střední plností, rovněž ideální říz a stabilní pěnivost, společně utváří jeho charakter.
V naší sérii piv Evolution zkoušíme a představujeme nové české experimentální odrůdy chmele. Používáme celé sušené hlávky vždy do lehkého piva, kde může aroma chmele pořádně vyniknout. Pro Evolution #006 jsme vybrali odrůdu NŠH 29/18.
Lehká sezónní ALE, který je chmelený za studena díky tomu má výrazné aroma tropického ovoce, které pochází z použitých odrůd chmelu. Ideální do horkých letních dnů.
Single Hop NEIPA, 17° Plato, 6,7 % ABV. Naše série jednochmelových piv se hezky rozjela a nás moc baví hledat vždy ten správný recept na představení našich oblíbených odrůd. HBC 630 patří zatím k těm méně známým chmelům, ale jsme přesvědčeni, že si zasloužíme více pozornosti, a proto nabízíme možnost se s ním lépe poznat. Tato experimentální odrůda je známá komplexním, ovocným aroma, kterému dominuje peckové a bobulové ovoce s téměř krémovým charakterem, díky kterému evokuje bonbóny. Aby ještě lépe vyniklo, rozhodli jsme se ho postavit jen na humnovém plzeňském sladu se špetkou světlého karamelu na zvýraznění sladkých prvků aroma.
Kasteel Hoppy 0,33l je belgické světlé, svrchně kvašené pivo. Speciální směs belgických chmelů dává tomuto pivu výjimečné chmelové, jemně kořeněné aroma s dlouhým a hořkým dozníváním.
Naší stálici Robina moc dobře znáte, Nyní jsme se do této APA s chmely Simcoe a Citra rozhodli přidat grep a tak trochu rozjasnit jeho projev. Ovocný charakter grepu se krásně pojí s charakterem amerických chmelů a vytváří krásně pitelné pivo, od kterého nebudete chtít odtrhnout rty.
IPA v moderním stylu “New England” s charakteristickým vysokým zákalem, plnější chutí a především s intenzivním ovocným aroma. Základem piva je anglický slad Maris Otter, doplněný pšeničným sladem a ovesnými vločkami, na chmelení jsou použité výhradně americké chmely Columbus, Citra, Mosaic a Amarillo.
Kyseláče v Ravenu milujeme zhruba stejně jako ovocná piva. Nejlepší je samozřejmě zkombinovat obojí. Toto pivo je plné maracuji, která je pro kyseláče jako stvořená.
S radostí představujeme naši novou Double IPA - Hop Charger! Klasika tak, jak ji máme rádi - citrusy, tropické ovoce, borovicové jehličí a svěží chmelová hořkost v středně hutném těle.
Barvakaštanového jantaru. Jemná, bílá, krémová a hustáí pěna. Vůně je komplexní celek karamelového sladu, ovoce, koření a sladkosti alkoholu. Výrazná přítomnost alkoholu, velmi kořenitá, lehce nahořklá. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.
Naši silnou vánoční IPA Ježíšek už dobře znáte. Nyní vám přinášíme její odlehčenou verzi pro ty, kteří to rádi u stromečku berou zlehka. Chmelili jsme novozélandskými odrůdami chmelů Riwaka, Nectaron a Nelson Sauvin, které předávají vyvážený chmelový charakter a příjemnou hořkost podporující pitelnost.