Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Sice se traduje, že svrchně kvašená piva, ejly (píše se "ale") si našla cestu do světa z britských ostrovů za použití tamních chmelů, ale i české odrůdy umí udělat pořádný rachot. A protože v našem speciálu jsou použité odrůdy Agnus a Kazbek a číslo vyjadřuje cílenou hořkost, jméno AK47 aka Kalašnikov bylo na světě.
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Chmel STRATA je úplnou novinkou mezi americkými chmely. Nám se dostalo pár kilo a rozhodli jsme se tento chmel nechat projevit v pivním stylu NEIPA: letní verzi Session NEIPA o síle 12%EPM a alkoholu 4,7%. STRATA dodává pivu tropické a výrazné ovocné aroma, které je doprovázeno džusovým charakterem stylu NEIPA.
Nejlépe se hodí světlým rybám s citrónovým přelivem.
Lehký ALE světlé zlatavé barvy s výrazně osvěžující hořkostí díky českému chmelu Premiant a kořenu pampelišky. Americké chmely a citronová tráva dodávají ALE Pampelišce příjemnou citrusovou vůni.
ALE Pampeliška výborně chutná s kouskem limetky. Jestli jste dosud marně hledali lehké pivo s výraznou chutí, už jste ho našli. Vychutnejte si ALE Pampelišku s jen 3,9 % alkoholu.
Hutná a hořká režná IPA, jakou jste nepili už léta. Vysoký podíl žita vytváří olejovitou texturu a příjemnou kořenitost, která dodá chmelové hořkosti další rozměr. Díky použití tmavšího sladového základu, než je u nás zvykem, získalo pivo klasickou měděnou barvu a zajímavé karamelové tóny, které vyváží jeho hořkost. Víc oldschool už to nejde!
Neprůhledná černá barva, nízká béžová pěna. Aroma hořké čokolády, kávy a tmavého ovoce. Chuť plná, komplexní. Lze cítit jak tóny čokolády či kávy, tak chuť ovoce a likérovost. Říz nízký, hořkost vybalancovaná se zbytkovým extraktem. Dlouhá a intenzivní dochuť zakulacená dřevitými tóny.
U ležáku by se mělo dát vydržet celý večer. Ten náš je krásné barvy, plného těla a je doplněný vyšší hořkostí. Vaříme ho pro vás ze tří druhů sladu a žateckého poloranného červeňáku, našeho nejlepšího českého chmele.
Společně se skvělou Kamilou Martinovskou z miniaturního létajícího pivovaru Dark Times jsme si pro vás připravili jedinečnou čajovou infuzi. Jako základní pivo posloužil recept na belgický saison, který jsme obohatili o štědrou dávku indického a nepálského černého čaje. Lehké, perlivé s typickou belgickou peprnou linkou.
Pivo stylu American Pale Ale je řemeslné pivo představující příjemné zpestření oproti pivnímu stereotypu, které trápí každého milovníka zlatistého moku.
Lahodně nachmelená dvanáctka s netradičním sloučením klasické hořkosti a kořeněné chuti s nádechem citrusů potěší objevitelé nových pivních zážitků, ale i klasického konzumenta si žíznivým krkem. Tak ALE dej si jeden!
Je spodně kvašené pivo intenzivní chuti, která se díky zachování tradičních pivovarských technologií projeví již při prvním napití. Chmel ze severních Čech dodává pivu výraznou hořkost, která je typická pro český ležák. Kalich byl populární zejména v druhé polovině 20. století a my doufáme, že díky původní receptuře navážeme na slávu jedné z prvních jedenáctek v Čechách.
Jedná se o velmi hořké pivo s hodnotou hořkosti 100 IBU. Takové se v česku objevuje jen jednou za čas. Jde o silný speciál ve stylu Double IPA a je chmelený čtyřmi druhy chmelu.
Načervenalá barva, nižší hustá pěna. Osvěžující aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Středně plné sladové tělo, více prokvašené s nižším řízem. V hlavní roli americké chmely Citra a Centennial použité jak při chmelovaru, tak pro dry-hopping. Hořkost vyšší, ale vyvážená, ukrytá za výraznou chutí chmelů.
Moc nás baví vařit ležáky, proto pořád vymyšlíme nové způsoby, jak přiblížit tradiční pivo plzeňského typu i milovníkům moderních stylů. Co ho udělat zase o něco sušší a hořčejší? To si žádá extra dávku chmele za studena! Díky historickému dekokčnímu způsobu rmutování, nejkvalitnejšímu humnovému sladu a 100% lokálnímu chmelu Saaz Special tohle pivo osloví fanoušky klasiky i chmeloužrouty, ale hlavně každého, kdo hledá osvěžující, pitelné pivo, které bude bavit krýgl za krýglem.
Původním Cloudem jsme se chtěli přiblížit tradičním belgickým ejlům, v této verzi jsme ovšem lehce odkročili od tradice a použili japonský chmel Sorachi Ace, který pivu dává neobvyklý chuťový profil s tóny kokosu a kopru.