Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Nic v Děčíně nepřipomíná bílou barvu tak jako Nebíčko, dominanta na levém břehu Labe. Bílá budova Nebíčka a bílé nebe nad ní byly okamžitou inspirací pro název našeho "bílého" (weiss) piva. Kvasilo při vyšší teplotě, tudíž aroma banánů typické pro daný styl ustupuje meruňkám, hlubší prokvašení pak přináší lehčí tělo. A pokud na balkoně visí oranžová vlajka, vězte, že v restauraci Nebíčko se griluje :).
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
V chuti i vůni tóny žlutých melounů, zralého manga a broskví. Juicy Lucy je první NEIPou, kterou jsme kdy u nás uvařili a od té doby jsme si tento styl zamilovali. Pro tento styl je typické extrémní množství použitého aromatického chmele v pozdních fázích výroby, to z důvodu, abychom dosáhli maximální možné ovocitostí ve vůni i v chuti, ale hořkost stále drželi na uzdě. Dále se používají ovesné vločky, které zjemní strukturu těla a pivo je pak krásně sametové.
Hořkosladký Imperial Stout s kakaovýmy boby, laktózou a ovesnými vločkami. Kakaové boby pivu dodávají čokoládové aroma, laktóza příjemnou sladkost a ovesné vločky jemnost, díky které stout přímo pohladí na patře.
Ochucená verze naší West Coast IPA. Aroma grepové kůry perfektně ladí s chmely a umocňuje tak zážitek. Citrusová bomba, hořkost grepové kůry a šťavnatost grepové dužiny. To chceš! Lollihop na druhou.
Rádi byste ochutnali zajímavé pivo? Pak je ČERVENÁ určitě něco pro vás. Pivo pro ty, kteří se odváží riskovat. Má plnou a silnou chuť s příjemnou třešňovou příchutí. Pozor: je to velmi jemné pivo.
Světlé pivo, vařené ze světlého sladu plzeňského typu. Robusnější bratr světlého výčepního, oproti němu přidáváme větší díl sladu, dosahujeme tak plnějšího těla, které si můžeme dovolit více ochmelit. Chmelíme natřikrát žateckým chmelem. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Solera je čistý blend našich spontánů. Název je odvozen od speciální systému „míchání.“ Solera se vždy používala ke zrání různých nápojů (rum, brandy, fortifikovaná vína…). Původně zejména ve Španělsku. A o co tedy jde? Naskládáte pyramidu sudů (jeden na druhý). Sudy se vždy plní pouze do nejvyšší vrstvy. A lahvují pouze z nejspodnějšího. Mezi sebou se přepouští tak, že žádný nikdy sud nikdy nevyprázdníme zcela. Výsledkem je lahodná, vyrovnaná, dobře zakulacená chuť.
Kiss Please! Vanilla rum strong dark ale. Chutí bohatá "dvacítka" dozrávaná s madagaskarskou vanilkou, kterou jsme několik týdnů macerovali v guatemalském rumu.
Svatomartinský speciál vaříme pouze jednou do roka a to na svatého Martina v listopadu. Chmel je zde použitý Kazbek, který patří mezi mé oblíbené české chmely a druhý je Vital, který byl původně šlechtěný pro farmaceutické a biomediciální účely (mají vysoký obsah xanthohumolu a desmethylxanthohumolu - látky, které vysoce prospívají zdraví člověka). Toto pivo je nejen výborné, ale zdraví prospěšné.
New England IPA - tedy moderní pojetí stylu Indian Pale Ale. Charakteristický zákal doprovází intenzivní aroma citrusů a tropického ovoce, plná, džusovitá chuť a nízká hořkost.
Pro naše druhé nealko jsme vyslechli vaše prosby a našli způsob jak pasterovat plechovky, můžete se tak těšit na naše první plechovkové nealko. Pro tuto verzi jsme si vybrali styl, který je nám nejblíž, kalnou voňavou IPA s chmely Cryo Pop a Citra Spectrum. Tak ochutnejte a buďte zodpovědní!
MILKSHAKE IPA – Je tady nová pecka mezi chmelovými odrůdami nazývaná SUPERDELIC. Tento nový chmel se vyznačuje jemným aromatem sukrovinek a pro její zvýraznění a zjemnění chutě jsme použili hromadu MARSHMALLOW bonbónů, které dodávají pivu na výrazné krémovitosti. Aroma chmele je kombinováno s další aromatickou peckou zvanou CRYO POP
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Jedná se o velmi hořké pivo s hodnotou hořkosti 100 IBU. Takové se v česku objevuje jen jednou za čas. Jde o silný speciál ve stylu Double IPA a je chmelený čtyřmi druhy chmelu.
Halloween se blíží a tak máme skvělou příležitost uvařit dnes již tradiční styl piva ze Spojených států, které se vaří o říjnových oslavách. Náš Spooky Time je světlé pivo se sušenkovými slady, obohacené o pečenou dýni Hokkaido a koření typické pro dýňový koláč.
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.