Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Nic v Děčíně nepřipomíná bílou barvu tak jako Nebíčko, dominanta na levém břehu Labe. Bílá budova Nebíčka a bílé nebe nad ní byly okamžitou inspirací pro název našeho "bílého" (weiss) piva. Kvasilo při vyšší teplotě, tudíž aroma banánů typické pro daný styl ustupuje meruňkám, hlubší prokvašení pak přináší lehčí tělo. A pokud na balkoně visí oranžová vlajka, vězte, že v restauraci Nebíčko se griluje :).
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Nic v Děčíně nepřipomíná bílou barvu tak jako Nebíčko, dominanta na levém břehu Labe. Bílá budova Nebíčka a bílé nebe nad ní byly okamžitou inspirací pro název našeho "bílého" (weiss) piva. Kvasilo při vyšší teplotě, tudíž aroma banánů typické pro daný styl ustupuje meruňkám, hlubší prokvašení pak přináší lehčí tělo. A pokud na balkoně visí oranžová vlajka, vězte, že v restauraci Nebíčko se griluje :).
Když jsme náš Chocolate Coffee Stout plnili do sudů od Jima Beama, byl svět ještě v pořádku. Teď je tomu rok a my jsme konečně tuhle pecku stočili do lahví pro nás netypického objemu 0,7l. Vypadají krásně, uvnitř je opravdu černé zlato. jde o limitku (200ks).
Lehký a skvěle pitný vrátný se smetanově bílou pěnou. Jeho sladkou vůni kokosu a vanilky doplňuje suchý, příjemně hořký závěr s nádechem praženosti a čokolády. Coco milují dámy, ale užívají si ho i pánové, díky skvěle vyvážené sladkosti a hořkosti. Navrženo tak, aby se dalo pít celý den.
Po vzoru francouzského nadýchaného dezertu mousse jsme uvařili náš nejnovější imperiální stout. Vybrali jsme kombinaci malin a kokosu, která se nádherně snoubí s praženými tóny kávy a čokolády. Alkohol je v našem mousse skvěle schovaný, pije se proto překvapivě snadno, dejte pozor.
100% přírodní nealkoholický nápoj s pěnou je vyráběný z českého chmele, českých bylin a vlastního cukerného sirupu bez umělých sladidel. Chmelonáda je osvěžující nápoj s příjemným chmelovým aroma.
Je spodně kvašený tmavý ležák s chutí připomínající pražené, kávové a karamelové tóny. Pivo je plné se střední hořkostí, která pomalu doznívá. Hustá pěna, typická pro tmavý ležák, udrží pivo ve sklenici čerstvé a Vy si ho tak můžete v klidu vychutnat.
Vlajková loď z produkce žateckého pivovaru. Vyrobeno speciálním výrobním procesem, tzv. za studena chmelené, vybranou odrůdou žateckého chmele. Pivo tmavě zlaté až jantarové barvy, plné chuti s vyšší hořkostí a výraznou vůní žateckého chmele. Vhodné k těžším a mastnějším jídlům, především k pokrmům z vepřového masa. Skvělé jako digestiv po jídle, nebo jako chmelový „lék“ před spaním. Optimální teplota k servírování je 5°– 6° C, nejlépe do sklenic na nožičce typu Cervoize. Koupíte v originálních prodejnách Žateckého pivovaru, v pivotékách a v maloobchodních řetězcích.
Světle zlatá barva, bohatá bílá pěna. V aroma se projevují estery, zejména vůně hřebíčku a banánů. Chuť plná, sladová, s vyšším řízem. Hořkost slabá, bez výrazné chmelové chuti.
Degustační pocity: vůně čistá, souznívá chmel i slad. Po napití samet na jazyku, na desítku překvapivě plné pivo a hořkost akorát s pozvolným nástupem. Pevná, sněhově bílá pěna. Jeden lok nestačí, máte nutkání dopít celou sklenici.
Hulvát 11 je spodně kvašené jihočeské pivo vařené pouze z truskovické vody, jihočeského sladu a žateckého chmele. Pivo je vyráběno tradičním způsobem s otevřenou spilkou a důrazem na dodržování potřebné doby ležení.
VÍTĚZNÁ KATEGORIE Alkoholické a nealkoholické nápoje roku 2019.
Je Double Milkshake IPA, do které jsme vedle chmelů Citra a Simcoe přidali ještě fakt velké množství kokosových hoblin. Chuť kokosu naprosto dominuje pivu. Podtrhavá ji krémové a hutné tělo Milkshake.
Blackcurrant Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím černého rybízu, který dává pivu nejen krásnou červenofialovou barvu, ale zejména výraznou kyselou, květinovou a lehce zemitou chuť.