Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Nic v Děčíně nepřipomíná bílou barvu tak jako Nebíčko, dominanta na levém břehu Labe. Bílá budova Nebíčka a bílé nebe nad ní byly okamžitou inspirací pro název našeho "bílého" (weiss) piva. Kvasilo při vyšší teplotě, tudíž aroma banánů typické pro daný styl ustupuje meruňkám, hlubší prokvašení pak přináší lehčí tělo. A pokud na balkoně visí oranžová vlajka, vězte, že v restauraci Nebíčko se griluje :).
Dodavatel: Pivovar Nomád
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Na vánoce nám uvařili sládci Únětického pivovaru Vánoční speciál dle receptury významného únětického sládka Vladimíra Černohorského. Na výrobu byly použity: 4 druhy ječného sladu a kvalitní český chmel.
Vůně je středně sladová s nádechem kořenitých tónů, lehce kvasničná; říz střední; plnost chuti střední; lehkou karamelovou chuť doplňuje střední intenzita hořkosti jak co do intenzity, tak do charakteru.
Chmel STRATA je úplnou novinkou mezi americkými chmely. Nám se dostalo pár kilo a rozhodli jsme se tento chmel nechat projevit v pivním stylu NEIPA: letní verzi Session NEIPA o síle 12%EPM a alkoholu 4,7%. STRATA dodává pivu tropické a výrazné ovocné aroma, které je doprovázeno džusovým charakterem stylu NEIPA.
Nejlépe se hodí světlým rybám s citrónovým přelivem.
Medlánecký kluzák je inspirován letištěm a letadly městské části Medlánky. Sladové tělo přímo klouže do hrdla. Lehce nasládlé a příjemné, přitom živé a energetické pivo.
Lehce kousavá hořkost, suché tělo a perfektní aroma jahod a broskví díky experimentálnímu chmelu HBC 630. Ješte by to chtělo mít možnost pít tuhle single-hop West Coast IPA někde na horách
My všichny tady z Axiomu jsme snílci. Tentokrát nás naše denní snění navedlo uvařit tenhle osvěžující Witbier s koriandrem a pomerančovou kůrou. Perfektní kousek pro horké léto. Jak se říká, na dobré věci se lehce zvyká.
„Cider z jablek. Nic víc.“ Jedenáctka je naše vlajková loď – charakterem nejpřístupnější varianta pro každého fanouška ciderů. Je polosuchá a jemnější. Obsah alkoholu je 4,5%.
Nefiltrovaný světlý ležák plzeňského typu vařený tradičním postupem na tři rmuty pouze z českého sladu a dvou druhů chmele. Vyznačuje se vyšší plností a jemnými chmelovými tóny, doplněné o ponechané kvasnice.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Kdo maže, ten jede! Respektive, když už má člověk prostát den ve frontě na kotvu, je potřeba se na to pořádně vybavit. Kromě nejnovějšího lyžařského vybavení Raven doporučuje lahev SKI APA s chmely Idaho 7 Cryo, Summit a Polaris.
OPICE SLAVÍ 8 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili německý pivní styl DOPPELBOCK. Jedná se o spodně kvašené polotmavé pivo s 7,5% alkoholu, které je založeno hlavně na složení sladů. Používá se velký poměr bavorského sladu spolu s karamelovým a výsledné pivo je tak v tělu výrazně hutné, chlebnaté, s lehkým karamelem. Hořkost je nižší a jemná díky použití aromatických německých odrůd. Tak na zdraví!!!
Další přírůstek do naší „Like a“ série vám přináší neotřelou a svěží chuť jahodového Daiquiri. Tento koktejl založený na bílém rumu jsme napodobili přidáním jahod, citronu, limetky a vanilky. Těšte se na opravdu unikátní chuť.
Naše řada berliner weisse, neboli kyseláč jak už napovídá bude velmi kyselý. Kyselost vytvořili tzv. lactobacili, které vytvořili řádnou kyselost piva a ty jsme následně převařili, aby nedělali další neplechu. Krom kyselosti ucítíte následně různě výrazné ovoce, které se do piva přidává ve velmi hojném množství.