Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Stačí přidat větný člen a z řeky Mže, která se stéká pod našimi okny, vzniká hříčka připomínající londýnskou Temži. A právě tam, je doma pale ale, lehké pivo pro hašení žízně dělníků v docích.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Legenda praví, že když hlavní sládek stáčel do první várky experimentálního nového receptu, byl osvětlen paprskem slunečního světla a rozhodl se jej pojmenovat „El Sol“. Počátkem roku 1900 se značka stala dnes již ikonickým „Solem“. Podává se s kouskem limetky v hrdle lahve.
Vaří se sluneční energií Slunce bylo vždy srdcem a duší Sol a od roku 2020 bude Sol vařený v nizozemském pivovaru Zoeterwoude produkován obnovitelnou energií ze sluneční energie. To znamená, že až si budete příště užívat sol ve více než 50 zemích, můžete opravdu ochutnat slunce .
Hezky si hovět sušené na dřevěných zubech v kruhu, pak to rozbalit při neuvěřitelných 35°C a výsledkem dát krásně čisté a chuťově zajímavé pivo? Ano, to jsme my, kvasnice kveik ze západního Norska. Rozhodně naše pivo stojí za ochutnání.
Mohlo by být pivo ještě ovocnější, než naše dvě předchozí Yummy? Navýšili jsme množství ovoce a ovesných vloček a navíc přidali slušnou dávku mexické vanilky. Teď opravdu obsahuje více šťávy než piva. Zážitek začíná explozí manga, následuje příjemná vlna meruněk a končí osvěžujícím charakterem ovocného koláče. Jakmile se jednou napijete, je těžké přestat - takže buďte opatrní, protože po tomto zdravém začátku dne nebudete moct jít do práce.
New England IPA ze série IPA TONE prezentuje vlastnosti experimentální chmelové odrůdy HBC 586 ze severozápadního pobřeží USA. Tato odrůda v sobě maximalizuje sladké tóny broskví a dalších šťavnatých peckovin, které jsou doplněny mírnou kořenitostí. Na doplnění tónů tropického ovoce byl použit oblíbený chmel Mosaic.
Sice se traduje, že svrchně kvašená piva, ejly (píše se "ale") si našla cestu do světa z britských ostrovů za použití tamních chmelů, ale i české odrůdy umí udělat pořádný rachot. A protože v našem speciálu jsou použité odrůdy Agnus a Kazbek a číslo vyjadřuje cílenou hořkost, jméno AK47 aka Kalašnikov bylo na světě.
Limitovaná várka piva, které oslavuje připojení Královce k České republice. Náboj je obohacený chmely Uran a Kazbek a už pro vás dozrává v našich tancích. Veškerý zisk z prodeje piva bude směřovat na účet Velvyslanectví Ukrajiny v ČR prostřednictvím projektu Dárek pro Putina.
Nemůžeme být český pivovar a oslavit svoje narozeniny bez poctivého českého ležáku. Proto jsme i letos připravili poctivý ležák, který oslavuje naše tradiční výrobní postupy. Ochutnejte chuť rmutovaného plzeňského sladu a výborných českých odrůd chmele Saaz Shine a Saaz Special.
Westmalle Trappist Tripel je světlé trapistické pivo silné jako býk, vyrobené za pomoci sekundární fermentace v lahvi. Chuť vykazuje silnou, chmelově-hořkou příchuť obohacenou jemnými kvasnicovými tóny, nádechem banánů a třešní namočených v brandy. Konec je teplý, suchý, kořeněný a sladký. Mohutná intenzita bublinek pivu dodává naprosto fenomenální říz!
Nový Zéland má úžasné chmely a my jsme si pro tuto NEIPA vybrali první sklizeň chmele Nelson Sauvin z nové chmelnice Tapawera. Barva je zlatá a příjemně zakalená. Úžasné aroma je plné angreštů, broskví a hroznů Sauvinon Blanc. Chuť balancuje mezi delikátní sladkostí a svěží hořkostí, a než jsem dopsal tento popisek, tak koukám, že moje sklenice je náhle prázdná! Musíte to taky ochutnat!
Fox a Dragon - dva nejlepší slovinské chmely - se snoubí v naší nové IPA a probudí smysly harmonickým tancem citrusových vůní hořkého grapefruitu a šťavnaté mandarinky. Hladké sladové tělo dokonale vyvažuje intenzivní chmelovou chuť, která vyvrcholí nádherně osvěžujícím závěrem.
Tento nápoj ztělesňuje mazanou hbitost lišky a ohnivého ducha draka v každém doušku. Vzrušující IPA představující dva nejlepší slovinské chmely: Fox a Dragon. Rozčiluje smysly harmonickým tancem citrusových vůní, nabízí směs pikantního grapefruitu a pikantní mandarinky. Jeho hladká sladová kostra dokonale vyvažuje intenzivní chmelovou chuť, která vyvrcholí nádherně svěžím a osvěžujícím závěrem. Mýtická kolize chutí, tento nápoj ztělesňuje mazanou hbitost lišky a ohnivého ducha draka v každém doušku.
Středně prokvašený Poutník 12° je vařen bez přidávání cukru.
Toto nepasterizované pivo se vyznačuje střední plností, s příjemně jemnou hořkostí a středním řízem. Chuť je lahodná a vyvážená. Je vařen z křišťálově vody z křemešnických kopců. Ve vůni můžete nalézt jemné moravské slady.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.
Svrchně kvašené polotmavé pivo, typu Pale Ale. Barva piva je od rudé až po mahagonovou. Pivo se vyznačuje vyšší hořkostí, výbornou pitelností a příjemnou vůní, které pivu dodávají americké chmele.
Výrazný ale červené barvy s typickou chutí po sušenkách a buketem zralých angreštů, sauvignonu a tropického ovoce. Vedle sladu světlého plzeňského je přidáván slad mnichovský, Carared a Melanoidní slad. Jejich kombinací získává pivo vyjímečnou barvu. pro hořkost chmelíme žateckým Premiantem. Pro buket sauvignonu a Agreštu novozélandským chmelem Nelson Sauvin, pro vůni tropického ovoce amarickým Amarillem. Tyto exotické chmely jsou přidávány i za studena. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
S přicházejícím listopadem pokračujeme dále v naší linii dezertních imperiálních stoutů. Tentokrát jsme si za vzor vzali dezert z anglických ostrovů - drobenkový koláč crumble. Abychom vám přiblížili jeho chuť, použili jsme vysoké množství ovesných vloček, kakaových bobů a bohaté množství višňového pyré.