Světlé ležácké nefiltrované pivo s plnou chutí, výraznou hořkostí a tradičním kvalitním řízem.
Třikrát chmeleno.
Dodavatel: Kynšperský Pivovar s.r.o.
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Swiss Chocolate Stout
Dodavatel: NOOK
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Světlé ležácké nefiltrované pivo s plnou chutí, výraznou hořkostí a tradičním kvalitním řízem.
Třikrát chmeleno.
Dodavatel: Kynšperský Pivovar s.r.o.
Francouzské dubové dřevo, ve kterém pivo kvasilo a zrálo, bylo několik let v kontaktu s fortifikovaným vínem lokus červený z produkce víno J. Stávek. Má proto ve finále nazlátlou barvu, aromatiku jahod, drobných lesních plodů a suchou dochuť s kyselinkou.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Čas je to nejdůležitější, co toto exkluzivní pivo dostalo.Dvacet pět měsíců zrálo v dřevěných sudech po bourbonu.Je plné tónů rozinek, karamelu a hořké čokolády.Navíc jsme do piva přidali madagaskarskou vanilku.
Složení: Voda, ječné a pšeničné slady, laktóza, cukr, vanilka, chmel. Obsahuje lepek.
Legislativní označení: Pivo tmavé silné.
Pod názvem, kterým na Slovácku nazýváme pomlázku, se skrývá velikonoční novinka ve stylu Amber Ale. Toto svrchně kvašené pivo má sytou jantarovou barvu a v chuti snoubí karamelové tóny s chmelovou hořkostí a aromatičností amerických odrůd chmele (Columbus, Cascade). V tomto případě jsme tuto dvojici doplnili českou stálicí Kazbek.
Dodavatel: Pivovar Mazák
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Světlý ležák z pivovaru Volt je skvěle chmelený a krásně hořký, potěší nejednoho milovníka "spodňáků"
Vynikající. Jen neumím pivo jasně zařadit, má prvky klasického polotmavého ležáku, jemného Red Ale, dokonce i "Vídeňáku". Jedno z nejzajímavějších piv, které jsem doposud pil.
Svrchně kvašené pivo původem z britských ostrovů, plné chuti s výraznými ovocnými tóny.
Náš Kocour PALE ALE je díky použití amerického chmele zástupcem americké odnože kategorie ALE. Je nefiltrované a nepasterované proto případný zákal není závadou.
Dodavatel: Pivovar Kocour Varnsdorf
Ještě jednou vás vezeme do lesa! Tentokrát plné aroma smrků a borovicových jehlic, které jsme přidali. J to náročné, jemně sladové, osvěžující pivo spodního kvašení s jasným chmelovým charakterem polských odrůd Marynka a Lublin a označené vznešenou hořkost. Vše je doplněno o vůni pryskyřicové jehly extrahované z desítek kilogramů výhonků.
Dodavatel: Pivovar Nepomucen
Americká verze India Pale Ale, která je více chmelenější než anglická IPA.
Je vařená přímo světoznámým sládkem Toshim Ishiim, který se specializuje na americká piva a umí perfektně sypat chmel. Při vaření použil ty nejšpičkovější a také nejdražší americké chmele, čímž dosáhl vysoké chmelenosti a lahodné komplexnosti.
cena včetně vratné lahve 5 Kč
Dodavatel: Pivovar Kocour Varnsdorf
Neznáme moc ovocnějších chmelů, než je Strata. V sametové a krémové Milkshake IPA je tento chmel opravdovou tropickou hvězdou.
Dodavatel: Pivovar Chroust
Pivo s nižší hořkostí, zato s více chmelovými chutěmi a vůní. To je American Pane AAle z pivovar BBrew Company. Toto pivo se vám dostane pod kůži již před prvním napitím , a to svým ovocným aroma.
Když se vypustí pára, trubky ukážou cestu. Pokaždé jako by pivovar ožil a jeho srdce začalo bít. Nějaký čas si pak ležák poleží, a když se vypustí do světa, ten zážitek vám rozproudí krev v žilách.
Kompozice amerických chmelů vytváří extra hořkou chuť, která dokonale ladí s dotekem svěžesti čerstvého zázvoru. Jantarová barva a aroma tropického ovoce.
Coolie - lehký jarní ejlík s americkými chmely a nižší hořkostí.
Pořádná plná NEIPA s tím nejvíc dank chmelem, jaký jsme mohli najít. Rádi začínáme rok chmelenými pivy a konfrontujeme nové a staré přístupy k vaření IPA. Capulin je název pro malebnou sopku v Novém Mexiku, kde ještě před několika lety divoce rostl náš nový oblíbený chmel Zappa. Hustý a krémově jemný zakalený základ podporuje komplexní aroma zralé papáji, lesních plodů, tabáku a konopí. A že nevíte, co je to dank? To vlastně úplně přesně nikdo, ale takhle nějak si oblíbený termín na popis omaných vůní zakázaných bylin vykládáme my.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria