Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Kiss Please! Vanilla rum strong dark ale. Chutí bohatá "dvacítka" dozrávaná s madagaskarskou vanilkou, kterou jsme několik týdnů macerovali v guatemalském rumu.
Dodavatel: Pivovar Falkon
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pamatujete si, jak chutnalo pivo z dob před chmelem? My taky ne, ale hodně nás to zajímalo, tak jsme o pomoc poprosili naše kamarády z Landcraftu. Ti nezklamali a vytvořili důmyslnou směs bylin, která nahradí všechno, co dnes v pivu dělá chmel. Hlavní aromatickou ingrediencí je řebříček, který doplňuje šalvěj, máta, červený jalovec a trochu našeho oblíbeného puškvorce. Určitou hořkost dodává sám řebříček, ale my jsme ji zintenzivnili výrazně hořčejším jablečníkem a navrch i dávkou pelyňku pravého. Všechno jsme doladili květem měsíčku a také dalšími tajemnými bylinami, které společně ve sklenici vytvoří aroma rozkvetlé louky.
Svrchně kvašené pivo, původně vařené v anglii. Vyšší počet chmelení a vyšší obsah alkoholu napomáhá jeho delší trvanlivosti, která byla potřebná pro dlouhé námořní cesty do vzdálených anglických kolonií. Nefiltrované a nepasterované pivo. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením.
Kyseláč vyrobený za použití Laktobacilů. Jako ovoce jsme tentokrát zvolili kombinaci (mango 40%, ananas 40% a maracuja 20%). Parádní pivo kde je ideální plnost a ovocnost vybalancovaná příjemnou kyselkavostí.
Hazelnut, Vanilla & Cocoa. Vaření Imperial Stoutu je vždycky svým způsobem rituál – začíná se velmi brzy ráno s nekonečným množstvím sladu, pokračuje se bolestivě pomalým procesem zcezování a pak dlouhým varem končícím pozdě v noci. Po pečlivém kvašení ho necháváme měsíce ležet v tanku, a když máme pocit, že je dostatečně hladký, přidáme třešničku na dortu. Tou jsou lískové ořechy podpořené špetkou vanilky a kakaa. Stvořili jsme robustní 11% smetanově černý Stout, která chutná jako jemné pralinky z té nejtmavší čokolády. Hořký závěr, žádná laktóza, žádná ulepená sladkost - jen mnoho různých sladů a okultní umění vaření v dokonalé harmonii.
Abychom vám v tekuté formě přiblížili chuť toho asi nejslavnějšího vánočního cukroví, uvařili jsme hutný a silný milk stout. Stout s laktózou není žádný výmysl moderní doby, vyrábí se už sto let a má to důvod – laktóza, mléčný cukr, je pro pivní kvasinky nekvasitelná a tak si pivo zanechá vyšší sladkost. Přídavek velkého množství vanilky a kakaových bobů dotváří celkový úmysl a Rohlíček tak bude skvělým partnerem k cukroví vaší babičky.
Světlé, svrchně kvašené, nepasterizované pivo charakteristické především svou plností a tělnatostí. Dojem umocňuje znatelná hořkost na závěr a vyšší obsah ovocných tónů. V chuti i vůni necháváme vyniknout klasiku tohoto pivního stylu
Světle zlatá barva, bohatá bílá pěna. V aroma se projevují estery, zejména vůně hřebíčku a banánů. Chuť plná, sladová, s vyšším řízem. Hořkost slabá, bez výrazné chmelové chuti.
American India Pale Ale jantarové barvy vařený jen a pouze v předvánočním čase. Jeho vůně je příjemně citrusová s jasným podílem borovicových silic. Jeho chuť nepopírá přítomnost karamelového sladu, přesto je dostatečně suchá a podporuje pitelnost.
Tento kyseláč je dalším z piv, které původně vzniklo v pokusném pivovaru v Automatu Matuška. Vzešlo ze spolupráce kavárny Místo a Automatu, kdy automaťáci rádi chodí do Místa na kávu a mísťáci zase chodí rádi na pivo do Automatu, kde nejraději pijí kyseláče. Pokus vyšel natolik dobře, že jsme pivo uvařili ve velkém u nás v Broumech, kde jsme do piva dali višňové a pomerančové pyré a hlavně 250l cold brew kávy Keňa Kagaa. Ta sama má aroma černého rybízu, bezové šťávy a květin. Dohromady s použitým ovocem tak jde o velmi zajímavé pivo, ve kterém se krásně mísí aroma kávy a višní.
Cuvee de Kienberg je pivo výjimečné chuti s lahodným, jemně vinným nádechem. Vždy, když děláme úpravu kvašení je to riskantní zásah. Dokončení vývoje je potom na dlouhou dobu. Správné kvašení je naprosto zásadní. Cuvee de Kienberg je zaočkováno a kvašeno spontánně. Sekundární kvašení musí být provedeno ve správný čas, v našem případě vybranými vinnými kvasinkami. Vinné kvasinky nedokáží zastavit již probíhající proces zrání, ale jsou dostatečně schopné, aby převzali kontrolu. Pozvolné kvašení a opravdu dlouhé zrání přináší příjemné ovocné tóny. Pivo je lahodné, jemné s decentní kyselinkou.
Ještě jednou vás vezeme do lesa! Tentokrát plné aroma smrků a borovicových jehlic, které jsme přidali. J to náročné, jemně sladové, osvěžující pivo spodního kvašení s jasným chmelovým charakterem polských odrůd Marynka a Lublin a označené vznešenou hořkost. Vše je doplněno o vůni pryskyřicové jehly extrahované z desítek kilogramů výhonků.