Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
I přes technologický pokrok je toto pivo vařeno podle dávné tradice a spojuje stejně jako dříve ty nejlepší suroviny z naší půdy jako je zralý ječmen a jemný chmel, aby si zachovala maximum čisté chuti. Toto pivo bylo původně uvařeno pro rytíře Zlatého rouna v roce 1491 .
Tento tripel je na světové úrovni. Již v roce 2002 získalo toto pivo zlatou cenu na bienále World Beer Cup v kategorii 'Tripel'. V roce 2010 získalo toto pivo zlato na European Beer Star v kategorii 'Belgian Style Tripel'. V roce 2012 opět následovalo zlaté ocenění za nejlepší Tripel pivo na světě ("World's Best Belgian-Style Tripel").
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Dnes moderní studené chmelení používali staří čeští sládci již dávno. Tento postup vytěží z žateckého chmele to pravé. Vzniká tak pivní delikatesa výrazné chmelové vůně s překvapivě příjemnou hořkostí v chuti a s obsahem alkoholu 5%.
Říká se, že styl Brut IPA je šampaňským mezi pivy. Díky rýžovým vločkám a působení enzymů je suchá a prokvašená až na kost. Má tak i při nízkém IBU a stupňovitosti řádnou hořkost a sílu.
Lehký pale ale s citrusovou vůní a osvěžující ovocnou chutí. Barva zlatá, pivo čiré s vyšší bílou pěnou. Hořkost vyšší, plnost střední, říz nižší. Při vaření byl použit slad z českého čiroku odrůdy Ruzrok, který pomáhá snížit množství lepku v pivu. Rozborem zjištěné množství gliadinu je pod 10mg/l, tím pádem řadíme toto pivo mezi bezlepkové a vhodné pro celiaky. Chmeleno chmelem Mosaic.
Zlatá barva a nižší bílá pěna, pivo čiré. Aroma zralých broskví, manga a papáji. Středně plné sladové tělo s výraznou kyselinkou a chutí peckovitého ovoce. Doznívání hořké s tóny grepové kůry. Štavnaté a osvěžující. Double dry-hop chmely Sabro a Galaxy. Vyrobeno metodou kettle-souring.
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
Světlý, dvourmutově vařený speciál, s výraznějším tělem. Vařen ze světlého, mnichovského a karamelového sladu. Příjemně plný v chuti jako lehkým oříškovo sladovým dozníváním. V barvě tmavě zlatá. Haleluja
Skutečně načervenalá středně zakalená barva s velmi živou pěnou, která po nalití kroužkuje a opadá na hladinu. Vůně je jemně alkoholová, rozinková, ovocná a decentně kvasnicová. V chuti se objevuje menší říz a další tóny po tmavém ovoci, rozinkách a stopy karamelu. Doznívání je příjemně nasládlé s kvasnicovou a ovocnou stopou.
Kamenická 12 je spodně kvašené pivo Plzeňského typu uvařené tradiční technologií ze tří druhů sladu, chmelené odrůdami Premiant a Žatecký poloraný červeňák. Vyznačuje se zlatavou barvou, čistou vůní a plnou chutí. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Použité odrůdy chmelu: Most (CZ), Taiheke (NZ), Moutere (NZ), Nelson Sauvin (NZ) a Summit (USA). Věříme, že v tomto pivu se nám podařilo z chmelu dostat maximum aroma. Příjemné a silné chmelové aroma, výrazná hořkost, zároveň však prudká pitelnost.
Po letní kalifornské výpravě našeho sládka nezůstala v Lobči jen skvělá přednáška minulou sobotu ale hlavně pivní inspirace. Tato limitovaná várka tradiční lobečské ipy je až nebezpečně pitelná! Silný ejl barvy tmavé mědi. V chuti a vůni doplňuje sladovost a karamelovou sladkost vyšší hořkost a bylinná a ovocná až citrusová chmelová aromata kalifornských chmelů.
Slady jsou použity: světlý plzeňský jako základ, dále karamelový pro zajištění tmavší barvy i těla, potřebného pro vyvážení vyšší hořkosti. K zakvašení používáme americký kvasničný kmen, který prokvašuje i složitější cukry. Výsledný charakter piva je tak sušší.
První pivo série I-P-A-VERSUM 2022 je moderní American IPA, která vypadá jako pomerančový džus a také tak chutná. Cílem bylo vytvořit IPA, která by byla správně hořká a suchá jako klasické West Coast IPA, ale přitom si zachovala texturu a aroma moderní neprůhledné New England IPA. Intenzivní suché chmelení Citrou a Amarillem dodalo intenzivní citrusové aroma a chuť. S příjemnými 5,5 % alkoholu si můžete vychutnat více piv a pořádně doplnit svoji zásobu chmele.
Spodně kvašené nefiltrované pivo stylu Czech Lager, zlatavé barvy. Chmeleno třemi českými chmely s dominancí Žateckého poloraného červeňáku, který podporuje výraznější chmelové aroma.
Milovníci ležáků ocení plnost a výraznější hořkost Hákovy 12°.
American pale ale zlatavé barvy, který je až po okraj naplněn aromatickými chmely Citra a Sládek. Právě tyto chmely dodává do piva tóny tropického ovoce s lehce pryskyřičným podkresem. Hořkost po napití příjemně doznívá. Krásně komplexní a pitelné pivo.