Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Belgický speciál se šťávou z vinné révy z odrůdy Modrý Portugal. Pivo se vyznačuje příjemnou intenzivní kyselostí šťávy z vinné révy. Vysoká koncentrace cukrů z hroznů vytváří v chuti suchý závěr známý z vína. Pivo je více nasycené, čiré a má světle červenou barvu. 5,8 % obj. alk. 9 IBU
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
První pivo série I-P-A-VERSUM 2022 je moderní American IPA, která vypadá jako pomerančový džus a také tak chutná. Cílem bylo vytvořit IPA, která by byla správně hořká a suchá jako klasické West Coast IPA, ale přitom si zachovala texturu a aroma moderní neprůhledné New England IPA. Intenzivní suché chmelení Citrou a Amarillem dodalo intenzivní citrusové aroma a chuť. S příjemnými 5,5 % alkoholu si můžete vychutnat více piv a pořádně doplnit svoji zásobu chmele.
Tvoje nejoblíbenější pivo je opět na scéně! Hodí se na štědrovečerní tabuli, na všechny vánoční večírky i na silvestrovské oslavy. Udělej si pořádnou zásobu, protože tohle pivo se u nás nikdy dlouho neohřeje! Citra je jednou z nejvíce používaných odrůd na světě, i Vy jste si ji oblíbili díky jejímu jedinečnému citrusovému aroma.
St. Louis Premium Framboise je tmavě červené belgické pivo z pivovaru Van Honsebrouck s růžovou pěnou a příchutí malin. Díky ovocnému charakteru, je to pivo, které láká jak mladé (dívky), tak i ty starší.
Černý jako irská noc. Intenzivní a jemný zároveň. Tento stout vás ovane tóny hořké čokolády a praženého obilí. Pěna je hustá, béžová. Chuť je plná s bohatým dozníváním.
Narážka na růžové slony a výběr jmen není náhoda. Se zvláštním charakterem je jedinečná chuť výsledkem použití tří různých druhů kvasinek. Výsledkem je zakončení pepřové hořkosti bez agresivity. Šedá láhev skrývá tajemství, které čeká na objevení bez slabého srdce.
New Dog On The Hop: Ella Galaxy - NEIPA s dominantním chmelem Ella a sekundárném Galaxy. Můžete čekat profil grapefruitu a tropického ovoce. Opravdu vydařená záležitost.
Transformativní IPA využívající špičkovou chmelovou směs z USA. Na první dojem je na nose obrovské aroma citrusové kůry, broskve a manga. Chuť se pak mění mezi šťavnatým ovocem, mangem a guavou a lehkou grapefruitovou kůrou.
Velké a odvážné s chutí, s hustým pocitem v ústech, ale pak s nízkou hořkostí a vynikající vyvážeností, což z něj dělá pivo se schopností přizpůsobit se každé příležitosti.
Ve spolupráci s moravským pivovarem Thrills vzniklo duo Session IPA. Naše iterace použila tradiční anglický slad Maris Otter, který pivu propůjčuje unikátní sušenkový charakter. Plejáda amerických chmelů se pak stará o moderní chmelový profil, plný citrusů, jehličí a ovoce.
Bumbal je první pivo létajícího pivovaru Lípák (vaření piva ve volných kapacitách jiných pivovarů) tvořené dle vlastní receptury a zkušeností z 6ti leté homebrewingské činnosti. Pivo je vařeno dvourmutově ze dvou druhů sladu. Příjemná hořká chuť je tvořena žateckým chmelem.
Osvěžující holandská specialita. Při prvním napití ucítíte lehký kořeněný nádech, ve kterém opravdoví znalci rozpoznají zázvor a pomerančovou kůru. Nieuw licht byl ve své době ohromně populární. Zámořské lodi ho rozvážely do nizozemských kolonií a teď, po sto padesáti letech, ho můžete ochutnat i vy.
Když jsme náš Chocolate Coffee Stout plnili do sudů od Jima Beama, byl svět ještě v pořádku. Teď je tomu rok a my jsme konečně tuhle pecku stočili do lahví pro nás netypického objemu 0,7l. Vypadají krásně, uvnitř je opravdu černé zlato. jde o limitku (200ks).
Lehké osvěžující pivo. Recepturu sestavil Adam Matuška, a jelikož hrál vrcholově baseball, tak použil baseballový termín Fastball – rychlý a rovný nadhoz. Fastball má výbornou pitelnost a příjemně voní. Uhasí žízeň, osvěží a zanechá vás v dobré kondici. Zůstanete připraveni právě takový Fastball nadhodit.
Prémiový světlý ležák dvanáctku Klíč vaříme tradičním postupem na dva rmuty. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Klíč se vyznačuje vyšší hořkostí a plností, což mu v této kombinaci dává vyváženou sladovo-hořkou chuť. Receptura je vytvořena s ohledem na zachování „staročeské“ chuti piva, pro kterou je charakteristická zlatá až jantarová barva a vyšší plnost chuti se sladovým dozníváním. V krásném pětilitrovém balení v soudku.