Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Apollo Galaxy původně vychází z GB Pale Ale. Pokusili jsme se vytvořit letní pivo, které skloubí výrazné aroma Zlaté Rakety a pitelnost Californie, a zároveň si zachová plnost a sílu, která je vhodná pro teplé letní večery. Použili jsme chmel Galaxy nabitý australským sluncem, který dodává s chmelem Citra výrazné aroma po tropickém ovoci. Pro hořkost piva byl použit americký chmel Apollo.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Kalifornie, to je slunce, nápady, energie, optimismus, a to jsme chtěli vtisknout i do naší Californie. Doufáme, že to tam najdete, až si ji dáte. Původně vychází z GB Pale Ale, ale US verze je říznější a pěnivější. My tam přidali opět něco českého, a tak je to verze US/CZ.
Kyseláč vyrobený za použití Laktobacilů. Jako ovoce jsme tentokrát zvolili kombinaci (mango 40%, ananas 40% a maracuja 20%). Parádní pivo kde je ideální plnost a ovocnost vybalancovaná příjemnou kyselkavostí.
EUPHORIA #4 Další pivní novinka Vik. Krémový Choco Hoodoo Brown Ale 16°; 5,8 obj. alk. Velmi jemné krémové plnější sladové tělo, mahagonová barva a hlavně velmi příjemná čokoládová chuť i aroma. Chladná pivní čokoláda.
Chtěli jsme udělat čiré pivo, se střední hořkosti, které bude krásně ovocné, voňavé, ale zároveň hodně pitelné. Rozhodli jsme se pro kombinaci chmelů Strata, Citra a Columbus. Můžete se tedy těšit na vůni a chuť tropického ovoce (maracuja), citrusy (grapefruit) a tóny jahod.
Jantarový ležák s temně rubínovými tóny vařený z českého, karamelového a mnichovského sladu. Použité slady dávají pivu charakteristickou chuť a vůni, nižší chmelení doplňuje střední hořkost.
Pamatujete si, jak chutnalo pivo z dob před chmelem? My taky ne, ale hodně nás to zajímalo, tak jsme o pomoc poprosili naše kamarády z Landcraftu. Ti nezklamali a vytvořili důmyslnou směs bylin, která nahradí všechno, co dnes v pivu dělá chmel. Hlavní aromatickou ingrediencí je řebříček, který doplňuje šalvěj, máta, červený jalovec a trochu našeho oblíbeného puškvorce. Určitou hořkost dodává sám řebříček, ale my jsme ji zintenzivnili výrazně hořčejším jablečníkem a navrch i dávkou pelyňku pravého. Všechno jsme doladili květem měsíčku a také dalšími tajemnými bylinami, které společně ve sklenici vytvoří aroma rozkvetlé louky.
Pivo High Voltage nás bavilo natolik, že jsme se rozhodili uvařit jeho lehčí verzi. Do této dvanáctky jsme dali stejné množství chmelů, jako do jeho silnějšího vzoru. Pivo Voltage tak má výrazné chmelové aroma po citrusech, marakuji a ananasu, které mu dodávají chmely Citra a Galaxy. Stylově Voltage zapadá do kategorie Juicy Pale Ale.
Podle některých začal obývat zatrubněný potok a jeho – původně humanoidní tělo – se začalo proměňovat v podivnou chapadlovitou věc. Svůj žal začal utápět v pivu a stal se škůdcem socialistického hospodářství, které jej připravilo o všechno. Po revoluci se z Chříče odstěhoval neznámo kam. Někteří místní tvrdí, že se dal na politiku.
Nové světlé, třináctistupňové, svrchně kvašené a dosti aromatické pivo s názvem Hastrman je připomínkou této neopominutelné postavy chříčského panoptika.
Úplnou novinkou v nabídce je Cidre vlastní výroby, který by měl zůstat v sortimentu nastálo. K mání ve třetinkách, sedmičkách a KEG sudech. Cidre francouzského typu vyrobený z vybraných odrůd českých jablek. Čerstvě vylisovaný mošt fermentujeme a necháme dokvašovat v ležáckých tancích. Nic víc, nic míň! Nepřidáváme cukr, konzervanty, barviva, aromata. Uměle nedosycujeme. Žádný koncentrát! Jablka, jenom jablka, nic než jablka! K tomu nám dopomáhej Bůh!
Kyseláč inspirovaný pivem Future Sunshine z pivovaru Pressure Drop Brewing, které jsme ochutnali v Anglii. Jedná se o silnější patnáctku stylu Sour Fruited Ale s 6% alkoholu. Kouzlili jsme s tropickým ovocem – broskví, ananasem, passion fruitem ve formě pyré a laktózou. Sunshine voní a chutná jako bezstarostné léto, válení se na dece, dovolenkové lásky, horký písek a šumící oceán, prostě všechno to, co nám v zimě tolik chybí.