Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Ochutnejte naší interpretaci klasického německého pšeničného piva. Zajeli jsme si do slavného bavorského pivovaru Weihenstephaner pro kvasinky, které zapůjčují našemu pivu opravdu autentický fermentační profil plný tónů banánu a hřebíčku.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Spodně kvašená světlá třináctka s těmi nejvybranějšími českými chmely. Sladový základ tvoří tradiční plzeňský slad, který je doplněn britským sladem Maris Otter. Příjemná hořkost a vysoká pitelnost dělají z tohoto ležáku ideální vánoční dárek pro kohokoliv, kdo rád zkouší nová kvalitní piva, ale zároveň je spíše konzervativní a dává přednost spodně kvašené klasice.
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
Degustační stádečko šesti Muflonů zaručeně potěší (nejen) všechny fandy kunratického minipivovaru. A navíc poslouží jako parádní dárek pro milovníky dobrého piva. Na designovou krabici už stačí jen uvázat mašli a gratulovat.
V setu vždy najdete hvězdy stálé produkce pivovaru:
Muflon světlý ležák v 11° a 12° variantě, polotmavý 12° ležák a svrchně kvašený Red ALE 13°. K nim se podle sezóny přidávají aktuální dobroty. Tak příjemné ochutnávání!
Pod názvem, kterým na Slovácku nazýváme pomlázku, se skrývá velikonoční novinka ve stylu Amber Ale. Toto svrchně kvašené pivo má sytou jantarovou barvu a v chuti snoubí karamelové tóny s chmelovou hořkostí a aromatičností amerických odrůd chmele (Columbus, Cascade). V tomto případě jsme tuto dvojici doplnili českou stálicí Kazbek.
Vyzkoušejte silné pivo, kde se do chmelovaru přidalo nemalé množství jehličí. Výsledek stojí za to! A jak říká náš sládek Kozi: “To jehličí je ultra bio, navíc jsem ho sbíral za úplňku pod dohledem druidů a v dokonalé konstelaci Saturnu a Venuše ”
Degustační pocity: vůně čistá, souznívá chmel i slad. Po napití samet na jazyku, na desítku překvapivě plné pivo a hořkost akorát s pozvolným nástupem. Pevná, sněhově bílá pěna. Jeden lok nestačí, máte nutkání dopít celou sklenici.
Tomato Gose, pivo ve kterém je 300kg rajčat, bazalka, rozmarýn, tabasco, černý pepř a sůl. Výjimečná kombinace surovin přináší unikátní pivní zážitek. S pepřem nám trochu ujela ruka, pivo je tak trochu ostřejší, ale i přesto se všechny použité suroviny spojily ve velmi zajímavý výsledek. Pivo se výborně hodí ke grilování, na které je teď to správné počasí!
Silný stout je velká dobrota. A uvařit ho je zážitek. Chce to dobrý nápad, fůru sladu, hodně trpělivosti a nejlíp i kamarády na varně, když už vám trpělivost dochází. Dobře, že se nás u toho sešlo víc, byla to opravdu DLOUHÁ NOC. Ideální pivko pro pomalé pití v příjemné společnosti.
Mango je poslední dobou trend. A není se čemu divit - je exotické, sladké, osvěžující a voní fantasticky. Krásná bronzová barva, plné tělo a vůně tropického ovoce tohoto ejlu jde ruku v ruce s osvěžující chutí manga, hedvábnou jemností laktózy a skvěle vyrovnanou hořkostí chmelu Galaxy.
Nikdy jsme neuvařili gose. Až doteď. V spolupráci s pivovarem Horizont z Budapešti jsme se odvážně pokusili vytvořit ideální letní pivo, které by bylo víc než jen součtem svých částí. A že těch částí je: jemný zakalený základ, mléčné kvašení, kýbl soli, špetka skořice, půl špetky hřebíčku a pár set kilo hrušek. Vzájemně se vyvažují, společně vytváří osvěžující spojení slaného a kyselého s osobitou sladkostí zralých hrušek, aby spolehlivě pobavili každý kout jazyka.
Tenhle ležák s načervenalým odstínem a dokonale sladěnou sladovou chutí, kterou doplňuje příjemné chmelení, je tak trochu nostalgická jízda. Vrací nás do dob, kdy to byl náš jediný speciál – zkrátka první láska, na kterou se nezapomíná. Recept držíme pořád stejný už roky, protože proč měnit něco, co funguje? Pitelný je tak dobře, že si možná ani nevšimnete, že vám v půllitru ubývá rychleji, než byste chtěli. Prostě klasika, která vás nikdy nezklame – ideální pro ty, co věří, že i pivo může být nejlepší přítel člověka!