Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Ochutnejte naší interpretaci klasického německého pšeničného piva. Zajeli jsme si do slavného bavorského pivovaru Weihenstephaner pro kvasinky, které zapůjčují našemu pivu opravdu autentický fermentační profil plný tónů banánu a hřebíčku.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Ochutnejte naší interpretaci klasického německého pšeničného piva. Zajeli jsme si do slavného bavorského pivovaru Weihenstephaner pro kvasinky, které zapůjčují našemu pivu opravdu autentický fermentační profil plný tónů banánu a hřebíčku.
Další přírůstek do řady našich jedno-chmelových New England IPA je chmel Krush, který teprve nedávno dostal jméno a dříve byl známý jako HBC 586 a schovává v sobě velmi intenzivní chuť manga, guavy a citrusů.
Plzeňský experimentální pivovar Proud úspěšně naplňuje vizi, se kterou před dvěma lety vznikl: Navazovat spolupráci se zajímavými partnery a společně vytvářet originální produkty, které potěší všechny milovníky kvalitních piv. Novinka Coffee Sour IPA vzešla ze spojení piva a výběrové kávy z pražírny The Miners. „Jde o dobře pitelné pivo s výraznou ovocnou vůní, která vznikla kombinací chmele a pražené kávy přidané během kvašení,“ představuje nový speciál sládková pivovaru Proud Lenka Straková.
Ochutnejte jedinečné britské svrchně kvašené tmavé pivo s nádechem hořké čokolády! V tomto případě si ho můžete vychutnat v krásné tematické skleničce, která je společně s pivem zabalena v luxusní plechovce :) Objem láhve 500 ml.
Pokud máte rádi kyselé, na Vánoce jsme si pro vás připravili tématický kyseláč se sváteční chutí hrušek, skořice a zázvoru. Použili jsme poměrně velké množství hruškového pyré (200 gramů na litr), takže se můžete těšit na opravdu vydatnou chuť.
Pivo je nefiltrované nepasterované. Režná Bára je svrchně kvašený světlý speciál typu IPA. Je nebezpečně silná a nebezpečně pitelná! Voňavé citrusové plody, osvěžující a plné tělo, dlouhý hořký dozvuk se suchým koncem.
Vždy potěšení – nejen v pivním stanu, ale i doma. Skvěle se hodí k občerstvení, klasickému pečenému kuřeti nebo pikantnímu horskému sýru. Dostupné během doby lidových slavností. Pivo je vařeno s využitím staleté pivní tradice na Weihenstephaner Bergu. Sytě zlatavá barva dává festivalovému pivu opravdu lesk. Již při prvním doušku zažijete plnou chuť, která je založena na harmonicky vyváženém aroma chmele a sladu.
Část naší produkce letního ejlíku v novém kabátě. Jedná se o lehkou svěží jedenáctku. Díky pozdějšímu chmelení ŽPČ a Citrou má pivo nenápadný citrusový dojezd. I když IBU 27 je při nižší hranici, senzoricky je pivo mnohem hořčí.
Krásně čistá, vyvážená a výborně pitelná IPA. Nefiltrované a nepasterované pivo. Bez barviv sladidel a chemických přísad. Vyrobeno klasickou technologií s otevřeným kvašením. Svrchně kvašené pivo.
Když jsme vymýšleli, jaká piva uvaříme k našemu výročí, na jednu skupinu našich fanoušků jsme nemohli zapomenout. Tímhle pivem slavíme s těmi, kteří k nám jezdí hlavně pro ležáky, ať už Krahulíky nebo speciály. Má vydatné komplexní tělo a příjemné chmelení českými odrůdami Sládek, Žatecký poloraný Červeňák a Harmonie.
Polotmavý ležák s vysokým podílem nakuřovaného sladu, který si v Clocku navíc sami prohnali udírnou. Pivo bylo chmeleno německými chmely. Silné polotmavé pivo, nefiltrované a nepasterované.
Válečník vzdává hold děčínským baskeťákům, Válečníkům. A protože to nejsou žádná "vořezávátka", je náš Válečník hořký speciál, který na první chmelení používá americký chmel Warrior. Válečníka. Prostě Válečník každým douškem.
Často nám vyčítáte, že jsme málo „tradiční“. Proto jsme se rozhodli zeptat se našich babiček na tradiční staročeské vánoční recepty a upekli podle nich sérii vánočního cukroví. Docela to nakládá. Každopádně Vánoce mají být veselé.