Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svrchně kvašené pivo s výraznou vůní a chutí po ovoci. Při prvním přivonění ucítíte vůni zralého banánu a hřebíčku. Jedná se pivo bavorského typu a je pro něj charakteristický jemný zákal a hustá pěna. Vyrábí se z pšeničných a ječných sladů s nízkým chmelením. Pšeničné pivo je jemné a velmi osvěžující.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Svěží chuť a vůně malin tohoto lehkého piva z něj dělají dokonalého společníka pro letní dny. Do skvěle vyvážené hořkosti a malinové chuti se snadno zamilujete.
Tenhle Wheat Ale pochází z dílny našeho Michala Veselého, který je vášnivý domácí vařič a sem tam přinese tak super recept, že ho musíme uvařit i u nás. Takhle vzniklo třeba oblíbené Dřevo.
Pivo bylo kvašeno pšeničnými kvasnicemi a do studeného chmelení dal Michal chmely Sabro a Eldorado. Po přivonění a napití si budete připadat právě jako na pláži, ze sklenice totiž ucítíte tóny ananasu, limetky, banánů a tropického ovoce. Vamos a La Playa! ????????
Toto pivo jsme uvařili společně ze zástupci Armády ČR ke Dni válečných veteránů, který se slaví 11. listopadu. Uvařením tohoto piva jsme se rozhodli pomoci fondu veteránů, a tak z každého prodaného litru poputuje 5 Kč na podporu tohoto fondu. Pivo samotné je britského rázu, jedná se o svrchně kvašený Best Bitter, ve kterém jsme použili britský slad a britské chmely Golding a Challenger. Veterán je tak plné pivo s menším řízem a jemným chmelovým aroma.
Spodně kvašená světlá třináctka s těmi nejvybranějšími českými chmely. Sladový základ tvoří tradiční plzeňský slad, který je doplněn britským sladem Maris Otter. Příjemná hořkost a vysoká pitelnost dělají z tohoto ležáku ideální vánoční dárek pro kohokoliv, kdo rád zkouší nová kvalitní piva, ale zároveň je spíše konzervativní a dává přednost spodně kvašené klasice.
Pivo má světle zlatou barvu s jemným zákalem. Ve vůni, ale i v chuti ucítíte uzrálý banán, s jemným aroma hřebíčku. Tato pšenice je velmi krásně pitelná a zákal, který zde je není způsoben jen kvasnicemi, ale i bílkovinami které se nalézají v pšeničném sladu.
Výrazný ale červené barvy s typickou chutí po sušenkách a buketem zralých angreštů, sauvignonu a tropického ovoce. Vedle sladu světlého plzeňského je přidáván slad mnichovský, Carared a Melanoidní slad. Jejich kombinací získává pivo vyjímečnou barvu. pro hořkost chmelíme žateckým Premiantem. Pro buket sauvignonu a Agreštu novozélandským chmelem Nelson Sauvin, pro vůni tropického ovoce amarickým Amarillem. Tyto exotické chmely jsou přidávány i za studena. Pivo je nefiltrované a nepasterované, proto je jemný zákal přirozený.
Ochutnejte lehkou ale bohatě chmelenou New England IPA, která je chmelená velkým množstvím cryo chmelů a tak vám nabídne velmi intenzivní ovocný charakter. Ten vám přinese velmi silný chuťový zážitek a přes nízké množství alkoholu.
Holly, příjemně vyladěná IPA ve které se dobře doplňuje charakter 2 populárních amerických chmelů Sabro a El dorado. Výrazné aroma tropického ovoce, mandarinek, ananasu s nádechem kokosu a smetany. Tělo dále zjemňují použité ovesné vločky.
Jedno z našich výročních piv každý rok musí reprezentovat tu divočejší stranu naší produkce. Tak vám letos představujeme tento silný kyseláč, ve kterém ochutnáte maliny, ostružiny a černý rybíz. To vše ještě obohacené o špetku fazolí Tonka a kakaových bobů. DOUBLE SOUR
Po ovoci a dřevu představujeme další odnož, která vychází z našeho čistého souru. Nové extrémně aromatické chmelové odrůdy z minulý let nám dovolují trošku popustit uzdu fantazie a tak jsme náš sour za studena nachmelili oblíbeným chmelem Sabro, který pohladí svým kokosovým, ananasovým a tropickým charakterem. Jde o pivní styl DRY HOPPED SOUR ALE
Světlý ležák s výraznou hořkostí, příjemným chmelovým aroma a vyváženým sladovým tělem. Odrůda chmele VITAL přináší intenzivní čistou hořkost. Komplexní chmelový charakter pak doplňuje SAAZ SHINE použitý na druhé, třetí chmelení a také do vířivky.