Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Svrchně kvašené pivo s výraznou vůní a chutí po ovoci. Při prvním přivonění ucítíte vůni zralého banánu a hřebíčku. Jedná se pivo bavorského typu a je pro něj charakteristický jemný zákal a hustá pěna. Vyrábí se z pšeničných a ječných sladů s nízkým chmelením. Pšeničné pivo je jemné a velmi osvěžující.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Je spodně kvašený tmavý ležák s chutí připomínající pražené, kávové a karamelové tóny. Pivo je plné se střední hořkostí, která pomalu doznívá. Hustá pěna, typická pro tmavý ležák, udrží pivo ve sklenici čerstvé a Vy si ho tak můžete v klidu vychutnat.
Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin od našich přátel z lihovaru Landcraft.
Máme rádi experimenty a tenhle se tedy povedl se vším všudy. Společně s pekárnou Náš chléb jsme vyzkoušeli vyrobit pivo z chleba, který posloužil jako náhrada za jeden ze sladů, doplněný o mnichovský a plzeňský. Toaster je chmelený žateckým poloranným červeňákem a výsledek je plný a velmi příjemný ležák s nižší hořkostí.
Svatomartinský speciál vaříme pouze jednou do roka a to na svatého Martina v listopadu. Chmel je zde použitý Kazbek, který patří mezi mé oblíbené české chmely a druhý je Vital, který byl původně šlechtěný pro farmaceutické a biomediciální účely (mají vysoký obsah xanthohumolu a desmethylxanthohumolu - látky, které vysoce prospívají zdraví člověka). Toto pivo je nejen výborné, ale zdraví prospěšné.
Kyseláč vyrobený za použití Laktobacilů. Jako ovoce jsme tentokrát zvolili kombinaci (mango 40%, ananas 40% a maracuja 20%). Parádní pivo kde je ideální plnost a ovocnost vybalancovaná příjemnou kyselkavostí.
Světle zlatá barva a vyšší bílá pěna, pivo téměř čiré. Vůně plzeňského sladu a žateckého chmelu. Chuť středně plná, hořkost vyšší a výrazná chuť žateckého poloranného červeňáku. Vařeno na dva rmuty, chmeleno i za studena.
Kdo maže, ten jede! Respektive, když už má člověk prostát den ve frontě na kotvu, je potřeba se na to pořádně vybavit. Kromě nejnovějšího lyžařského vybavení Raven doporučuje lahev SKI APA s chmely Idaho 7 Cryo, Summit a Polaris.
Pivo ve stylu NEW ENGLAND IPA, extrémně nachmelené a zároveň výborně pitelné. Díky kombinaci chmelů Mosaic a El Dorado, je výrazně šťavnatá s tóny tropického ovoce. Kromě ječného a pšeničného sladu byly použité ovesné vločky, které dodávají jemnost v chuti.
Mistr a Markétka: legendární román Michaila Bulgakova se představuje v imerzivním divadle v podání nezávislého divadelního souboru Tygr v tísni v Palácu Hrzánů z Harasu v pražské Celetné ulici. My jsme jim pro tuto příležitost udělali speciální světlé pivo: jedenáctku ležák s příjemnou chmelovosti, který vám zpříjemní ať už divadelní zážitek, pokud navštívíte ono představení, nebo třeba návštěvu pivního baru. Pije se snadno a může to být vaše pivo na celý večer
Nachmeleného Jezevce připravujeme infuzním rmutováním, které je typické pro tento druh piva.
Chmelovar Jezevce začínáme odrůdou Vital, která zajistí správnou hořkost, v polovině přidáme chmel Centennial a na konci odrůdu Citra, abychom zachovali chmelové aroma. Vyšší hořkost piva podtrhneme druhou dávkou chmele Citra, kterou přidáme do vířivé kádě. Jeho třetí dávka, tentokrát přidaná za studena, se postará o nachmelený charakter Jezevce.
Sour Ale inspirované tradičním saským Gose, to jest "kyseláč" se solí a koriandrem. V tomto případě jsme přidali ještě čerstvou mátou, rozmarýn a jalovec. Botanic Gose je svěží kyselé pivo s ginem připomínajícím aroma a jemně slaným dozníváním.
OPICE SLAVÍ 8 ROKŮ!!! Letos jsme na oslavu připravili německý pivní styl DOPPELBOCK. Jedná se o spodně kvašené polotmavé pivo s 7,5% alkoholu, které je založeno hlavně na složení sladů. Používá se velký poměr bavorského sladu spolu s karamelovým a výsledné pivo je tak v tělu výrazně hutné, chlebnaté, s lehkým karamelem. Hořkost je nižší a jemná díky použití aromatických německých odrůd. Tak na zdraví!!!
Uvařili jsme pivo, které vám dá na frak a nebudete vědět, čí jste. Chmel Galaxy a Cashmere jsou v tomto pivu nekompromisně citrusové, ananasové a s pěkně hořkým dojezdem. Základ je nesmírně pitelný, suchý a nechá naplno vyniknout chmelové ráně, kterou vám křeček uštědří mezi oči.