Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Průmyslové pivo v Ravenu milujeme. Desítka bez chuti a se zápachem byl již roky náš tajný cíl. Dnes vám ji konečně můžeme představit. Toto pivo bylo již před stočením oceněno nezávislými znalci z celého světa. Vyznačuje se vyváženou chutí a jemným aroma se špetkou douholeté tradice našeho pivovaru ... a zbytek těch marketingových hovadin si prosím domyslete, bo tohle fakt nedáváme ani na apríla. STARORAVEN Kölsch chutná jako tenkrát v Kolíně nad Rýnem. Již dnes ve všech sámoškách.
Dodavatel: Pivovar Raven
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Průmyslové pivo v Ravenu milujeme. Desítka bez chuti a se zápachem byl již roky náš tajný cíl. Dnes vám ji konečně můžeme představit. Toto pivo bylo již před stočením oceněno nezávislými znalci z celého světa. Vyznačuje se vyváženou chutí a jemným aroma se špetkou douholeté tradice našeho pivovaru ... a zbytek těch marketingových hovadin si prosím domyslete, bo tohle fakt nedáváme ani na apríla. STARORAVEN Kölsch chutná jako tenkrát v Kolíně nad Rýnem. Již dnes ve všech sámoškách.
Čerstvá várka! Tradiční. Český. Plzeňský. Klasický varný postup s dvojitou dekokcí, dlouhou dobou ležení a pouze z nejlepších českých surovin. Používáme humnový slad z kounické sladovny pana Klusáčka a chmel Žatecký poloraný červeňák, abychom získali plné sladové tělo, ušlechtilou chmelovou vůni a příjemnou hořkost, díky níž se těšíte na každý další doušek.
New England IPA, šťavnatá a plná, se sladkou krémovou linkou díky použité laktóze. Nadupaná chmely Citra a Enigma. Barva je kalná, lehce oranžová. Ve vůni i chuti spousta tropického ovoce.
Novozélandské chmely poslední dobou máme opravdu velice rádi. V tomto pivu jsme zkombinovali naše oblíbence – Riwaku a Nelson Sauvin. Dohromady přinášejí chmelový zážitek plný citrusů, tropického ovoce a angreštu s trochou novozélandského funku. Tělo je sladké, hutné a sametové díky vysokému množství ovesných vloček a kapce laktózy. Celé dohromady je to neuvěřitelný tropický džusík.
Jeden rok v sudu po červeném víně, bio špalda v sypání, přídavek pampeliškových květů z louky u pivovaru. Hluboce prokvašené, navinulé, aroma květů a dlouhá nahořklá linka v závěru.
Prémiový světlý ležák dvanáctku Klíč vaříme tradičním postupem na dva rmuty. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů. Klíč se vyznačuje vyšší hořkostí a plností, což mu v této kombinaci dává vyváženou sladovo-hořkou chuť. Receptura je vytvořena s ohledem na zachování „staročeské“ chuti piva, pro kterou je charakteristická zlatá až jantarová barva a vyšší plnost chuti se sladovým dozníváním.
Piwakawaka je jméno vzácného ptáka, který žije pouze na Novém Zélandu. Stejně tak vzácný je i novozélandský chmel Riwaka, který jsme použili na chmelení tohoto piva. Donedávna se tento chmel skoro neexportoval z Nového Zélandu. Jeho výsadba (acreage) byla tak nízká, že si ho místní pivovary raději nechaly pro sebe. Riwaka z poslední sklizně tomuto pivu přináší výrazné angreštovo-citrusové aroma a dodává pivu jemnost. To vše zaobalené lehkým tělem s adekvátní nevtíravou hořkostí.
Pivo vařené podle staré holandské receptury z 18. století. Vyrobeno na počest princezny Anny Hannoverské, ale určené námořníkům. Tmavé pivo výrazně kořeněno-bylinné chuti.
Limitovaná várka piva, které oslavuje připojení Královce k České republice. Náboj je obohacený chmely Uran a Kazbek a už pro vás dozrává v našich tancích. Veškerý zisk z prodeje piva bude směřovat na účet Velvyslanectví Ukrajiny v ČR prostřednictvím projektu Dárek pro Putina.
Inspirací se stala říčka Punkev z Moravského krasu. Na první pohled nenápadné pivo, ovšem kdo ho objeví v hlubinách pivního světa je nadšen pitelností a vyvážeností chuti.
K vytvoření chuti tropického ovoce jsme u tohoto piva nepoužili převážně studené chmelení, nýbrž přímo mango. To jsme vložili do sametového a krémového těla, které je výsledkem přidání většího množství ovesných a pšeničných vloček ???? doplněných kapkou laktózy.
Pokud sháníte parťáka k vodě, už nemusíte. Tahle osmička si i přes velmi nízkou stupňovitost zachovává parametry New England stylu, je tady pěkně kalná, chmelová, hlavně ale nekonečně osvěžující.
Ochutnejte naší interpretaci klasického německého pšeničného piva. Zajeli jsme si do slavného bavorského pivovaru Weihenstephaner pro kvasinky, které zapůjčují našemu pivu opravdu autentický fermentační profil plný tónů banánu a hřebíčku.