Světlý speciál s příjemnými 14°.
Dodavatel: Pivovar Poutník
Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Klasický český spodně kvašený světlý ležák. Jedenáctistupňové kvasnicové pivo výrazné hořkosti a vyvážené chuti. Pivo z vybraných českých chmelů a sladů pro každodenní řeholi v postmoderním světě.
Dodavatel: Pivovar Chříč
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Tabulka
Klasický český spodně kvašený světlý ležák. Jedenáctistupňové kvasnicové pivo výrazné hořkosti a vyvážené chuti. Pivo z vybraných českých chmelů a sladů pro každodenní řeholi v postmoderním světě.
Dodavatel: Pivovar Chříč
Světlý speciál s příjemnými 14°.
Dodavatel: Pivovar Poutník
Svrchně kvašené pivo typu APA, ve kterém byla dominantně použitá odrůda amerického chmele Comet dodávající pivu aroma citrusů, grepu a trávy. Při výrobě mladiny bylo použito infuzní rmutování na americký způsob. Vůně a aroma piva jsou podpořeny studeným chmelením. V rámci stylu APA střední hořkost s cílem podpořit vysokou pitelnost piva. Born in the USA, brewed in Krásná Lípa.
Jeho základem je světlý tzv. plzeňský slad. Ve velmi malé míře je doplněn světlým karamelovým sladem. Chmelen natřikrát českými chmely, přičemž ten poslední, Poloranný Žatecký Červeňák, mu dodává velmi příjemné pravé chmelové aroma. Díky nižšímu stupni prokvašení je pivo plnější, s nižším obsahem alkoholu. Výsledkem je velmi dobře pitelný ležák plzeňského typu, s mírně vyšší hořkostí a jemně sladovým tělem.
Potkali se po letech Šárka s Kubou v Tuchlovicích na festu a že by byl fajn collab. Kuba chtěl vařit z brambor. Proč ne... Sládek Martin nastudoval literaturu a návrh společného piva spatřil světlo světa. Brambory daly pivu krásnou světlou barvu a suchý charakter. Je to crazy pivo, je to pitelný pivo a jsou za ním fakt mraky práce v podobě 250 kg ručně zpracovaných brambor a chmelu Mittelfrüher z Hallertau
Cannonball je India Pale Ale ve skutečné tradici, masivně chmelené, aby přežilo dlouhou plavbu po moři. Silně inspirovaný západním pobřežím IPA; oranžový, borovicový a citrusový chmelový profil doplňuje suchou sladovou páteř, zatímco skřípavá hořkost navazuje na crescendo svrašťující ústa. Tato chmelová bomba vás sfoukne z vody. . .
Jde o příležitostní silnější neipu z pivovaru Mordýř.
Dodavatel: Pivovar Mordýř
West Coast IPA - díky moderním metodám chmelení je aromatičtější a jemnější v chuti. Oblíbené chmely Columbus a Simcoe vytváří intenzivní pocit borovice, který je doplněn šťavnatým aroma melounu ze chmelu Motueka. Lehký sladový základ je příjemně suchý a je následován příjemnou chmelovou hořkostí.
Dodavatel: Pivovar Sibeeria
Světlé pivo, spodně kvašené, nefiltrované a nepasterizované. Pivo s odstíny měděné barvy se vyznačuje střední hořkostí, plnou sladovou chutí s jemně kořeněným až oříškovým aroma.
Velmi jemné, aromatické, vysoce prokvašené pivo stylu saison.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Pro ty z vás, jimž v dospělosti chybí těšit se na vánoční nadílku, každý rok vaříme jednu z našich nejnachmelenějších New England IPA vůbec, abyste měli stále co vyhlížet. Nadílka je po okraj plná extrémně voňavých chmelů Amarillo a Mosaic, které báječně voní po tropickém ovoci, melounech, peckovinách, prostě přesně těmi všemi vůněmi, pro které jsme všichni tomuto pivnímu stylu propadli.
Dodavatel: Pivovar Zichovec
Silné svrchně kvašené pivo – tmavý speciál. Obsahuje 10,5 % alkoholu, který ovšem není v chuti ani vůni znát. Pivo je vařeno ze 7 druhů sladu, zrálo na dubových hoblinách a dozrávalo 7 měsíců. V chuti je cítit kokos, nádech vanilky a pražených tónů. Ve vůni je možné nalézt příchuť whiskey (po dubovém dřevě). Imperial Stout 22 je vhodný pro párování s jídlem. Doporučujeme párovat s například s hovězími líčky nebo s čokoládovou zmrzlinou. Tento druh pivního speciálu je vhodný k archivaci.
Dodavatel: Kamenice nad Lipou
Ze západu USA až do týlu nepřítele jménem žízeň nese náš bombardér chmelovou pumu v podobě naší West Coast IPA. Chmelena 5 oblíbenými americkými odrůdami chmele, které připomínají tropické ovoce a citrusy. IPA je to správně více oktanové palivo.
Dodavatel: Pivovar Rotor
"Jste potřebovali uklidit ve skladu chmele, ne?" zeptal se jeden známej hospodskej, když jsme mu poprvé poslali nabídku na tohle pivo. A měl pravdu. ???? Od tý doby tenhle MultiHop vaříme pravidelně bez návaznosti na úklid ???? In Hop We Trust!
Dodavatel: Pivovar Permon
Hazy IPA náš oblíbený pivní styl. Zakalené, voňavé a stále hořké pivo. Toto je začátek nové série piv s názvem "Its time for...". Tentokrát chmeleno odrůdou Mosaic jak v klasické, tak Cryo variantě.
Úplnou novinkou v nabídce je Cidre vlastní výroby, který by měl zůstat v sortimentu nastálo. K mání ve třetinkách, sedmičkách a KEG sudech. Cidre francouzského typu vyrobený z vybraných odrůd českých jablek. Čerstvě vylisovaný mošt fermentujeme a necháme dokvašovat v ležáckých tancích. Nic víc, nic míň! Nepřidáváme cukr, konzervanty, barviva, aromata. Uměle nedosycujeme. Žádný koncentrát! Jablka, jenom jablka, nic než jablka! K tomu nám dopomáhej Bůh!