Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Uvařeno jako festivalové pivo na LOPNI Beczku ALE FEST a zároveň společné s pivovarem Létající Bezdomovec. Jedná se o IPU, která si zachovává svojí hořkost a sypání pšeničného sladu dotváří příjemnou plnost, nikoliv však typické chutě jako ve weiznu.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Uvařeno jako festivalové pivo na LOPNI Beczku ALE FEST a zároveň společné s pivovarem Létající Bezdomovec. Jedná se o IPU, která si zachovává svojí hořkost a sypání pšeničného sladu dotváří příjemnou plnost, nikoliv však typické chutě jako ve weiznu.
Americká IPA s hořkou hranou, která posune vaši citrusovou toleranci na pokraj a zpět; Elvis Juice je nabitý koláčem s hustým grapefruitem. Tento IPA má karamelový sladový základ, který podporuje plné čelní citrusové přetížení - grapefruit naskládaný na intenzivní aroma chmele. Vlny rozbíjející se borovice, pomeranče a grapefruitu doplňují tento IPA naplněný citrusy.
Kamenický Bock 16 je silné polotmavé spodně kvašené pivo – speciál, původem z Něměcka, chmelen odrůdami Žatecký poloraný červeňák, Sládek a Premiant. Je velmi plné a skvěle pitelné. Pivo je nefiltrované a nepasterované.
Tento sváteční kokosový porter je imperiálně silný, bohatý a krémový. Jako nezbytný přídavek, který navizuje chuť vánočního cukroví, je zde přidána vanilka a kokos.
Sour ALE, zvaný též kyseláč, je moderním pivním druhem kombinujícím svrchní kvašení a fermentaci pomocí bakterií mléčného kvašení Lactobacillus plantarum. Významným doplňkem pak je přídavek ovoce (asi 10% celkového objemu), konkrétně dřeně z manga a broskovové štávy. Chmelení je naopak minimální, pivo je jen slabě hořké.
Tato black IPA je příjemně krémová s lehkou čokoládovo-kávovou linkou a výrazným chmelovým charakterem. Velmi oblíbené pivo, které vaříme jen jednou ročně. Nenechte si ho ujít.
Riwaka je chmelová odrůda z Nového Zélandu, která už dosáhla téměř legendární status nejen pro svoje intenzivní, osobité aroma, ale také nedostupnost. Místní si ji zkrátka raději nechávají pro sebe. Nám se v Sibeeria Brewery povedlo získat pár pytlů Riwaky z poslední sklizně Hop Revolution, a tak jsme nelenili a jako první tady uvařili pěkně krémovou NEIPU, která umožní nám i vám se s tímhle chmelem blíž poznat. Jeho vysoký obsah olejů se jasně projevuje prostřednictvím mimořádně sladkého aroma plného citrusů a peckovin, ale i příznivým zjemněním textury piva.
Silnější spodně kvašené pivo zlaté barvy, plné chuti a nižší hořkosti. Chmeleno německými chmely Perle a Hallertau Blanc. Doporučujeme konzumovat z tupláku.
Už deset let spolu sdílíme to nejdůležitější – štěstí. Štěstí z nových zážitků, nových trendů, nových přátel. A od roku 2019 tohle štěstí ztělesňuje naše vlajková New England IPA Nectar of Happiness. Výroční verzi jsme výrazně více nachmelili Cryo verzí chmelu Citra, je tak voňavější a šťavnatější, ale stále neztrácí to, pro co Nectar máte nejvíce rádi – svojí překvapivou pitelnost.
Nová česká odrůda vyšlechtěna křížením původní americké odrůdy Cascade a samčí rostliny divokých chmelů původem z českých lužních lesů. Připravte se na první opravdu ovocný chmel z české produkce. Sladký hořký osvěžující, to je MOST!
Kiss Please! Vanilla rum strong dark ale. Chutí bohatá "dvacítka" dozrávaná s madagaskarskou vanilkou, kterou jsme několik týdnů macerovali v guatemalském rumu.
Základ svrchně kvašeného Ale Měsíčku tvoří slad Pale Ale, který pivu dodává tělo, sladovou chuť a světlou barvu, o intenzivní sladovou vůni se stará slad Abbey. Český chmel Agnus dává pivu základní kořenitou hořkost, kterou dokreslují americké citrusové a exotické chmely Ekuanot a Sabro. Příjemně hořkou a svěží chuť korunuje všestranně blahodárná bylina měsíček lékařský doplněný pomerančovou kůrou.
Voní to jako třešně, chutná to jako třešně, jsou to třešně! Je tu druhá šance ochutnat tenhle dokonalý "single fruit" kyseláč. První várka zmizela tak rychle, že jsme pivo z ní nestihli ani nafotit na sociální sítě. ;-)