Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Mistr a Markétka: legendární román Michaila Bulgakova se představuje v imerzivním divadle v podání nezávislého divadelního souboru Tygr v tísni v Palácu Hrzánů z Harasu v pražské Celetné ulici. My jsme jim pro tuto příležitost udělali speciální tmavé pivo: lehký stout s příjemnou pražeností, který vám zpříjemní ať už divadelní zážitek, pokud navštívíte ono představení, nebo třeba návštěvu pivního baru. Pije se snadno a může to být vaše pivo na celý večer.
dodavatel: Sibeeria
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pamatujete si, jak chutnalo pivo z dob před chmelem? My taky ne, ale hodně nás to zajímalo, tak jsme o pomoc poprosili naše kamarády z Landcraftu. Ti nezklamali a vytvořili důmyslnou směs bylin, která nahradí všechno, co dnes v pivu dělá chmel. Hlavní aromatickou ingrediencí je řebříček, který doplňuje šalvěj, máta, červený jalovec a trochu našeho oblíbeného puškvorce. Určitou hořkost dodává sám řebříček, ale my jsme ji zintenzivnili výrazně hořčejším jablečníkem a navrch i dávkou pelyňku pravého. Všechno jsme doladili květem měsíčku a také dalšími tajemnými bylinami, které společně ve sklenici vytvoří aroma rozkvetlé louky.
Světlá spodně kvašená dvanáctka uvařená v pivovaru Unětice. Pivo má výbornou chmelovou a plnou chuť. První pivo se uvařilo v Uněticích již v 16. století. Výborné rozhodně stojí za ochutnání. Můžeme jen doporučit.
Černá noční obloha, studený mořský vzduch, pobřeží Baltského moře. Večer se brzy stmívá a venku fouká ledový vítr. Malá útulná místnost osvětlená plápolajícím ohněm v krbu - tam se vidíme s korbelem tohoto Imperial Baltic Porteru, spodně kvašeného černého speciálu.
Francouzská kooperace. Před několika měsíci jsme navštívili kamarády v pivovaru Brasserie Au Baron na francouzsko-belgické hranici a uvařili spolu saison inspirovaným českým pivem. Když ho dorazili do Prahy představit, chtělo to uvařit zase ležák inspirovaný jejich tradičním Bière de Garde. Procento pšenice v sypání a chmel Strisselspalt z Francie v kombinaci s jednoduchým infuzním rumtováním dali vzniknout značně jinému ležáku, než běžně vaříme. Hodně lehkému, jemnému pivu s květinovými tóny a jemnou pěnou. Vedle piva Saison Bohémienne, které jsme spolu vařili ve Francii, hezky demonstruje, jak různými způsoby se dají spojit dva odlišné pivní světy.
Abstrakce je odstranění všech částí, které nejsou nutné k zobrazení základních rysů myšlenky. Uvařili jsme naši verzi, abychom zachovali podstatu našeho oceňovaného chmelového piva Halucinace. Snížili jsme obsah alkoholu a hořkost a zachovali veškerou chmelovou, šťavnatou a svěžest, kterou tolik milujeme. Výsledkem je super šťavnaté a osvěžující 5,5% světlé pivo, které je perfektní, když se dny oteplují a prodlužují. Na zdraví!
Nahořklá „dvanáctka“ zlaté barvy s bílou pěnou, vařená z Plzeňského sladu a Žateckých chmelů. Recept si vytvořil sládek dle vlastní chuti, speciálně k nedělnímu obědu.
Hezky si hovět sušené na dřevěných zubech v kruhu, pak to rozbalit při neuvěřitelných 35°C a výsledkem dát krásně čisté a chuťově zajímavé pivo? Ano, to jsme my, kvasnice kveik ze západního Norska. Rozhodně naše pivo stojí za ochutnání.
Sladké, hutné a krémové tělo a moderní chmely Strata, Sabro a Lotus. Dohromady vytvářejí chuťový žážitek stejné kvality jako cukroví od oblíbené babičky.
Další zástupce naší Raketové linie spadá do kategorie New England IPA. Hazy Rocket je kvašená kmenem kvasnic WLP77, který byl vyvinut tak, aby díky biotransformaci co nejvíce amplifikoval aroma použitých chmelů. Zároveň jsme do piva přidali nový blend od Yakima Chief s názvem Phantasm, který má zejména v tomto stylu piva posílit chmelové aroma. Ve výsledku je to tedy pivo s velice výrazným aroma citrusů a tropického ovoce, které si i přes vyšší obsah alkoholu zachovává výbornou pitelnost.
Silnější verze Juicy Lucy. V chuti i vůni tóny žlutých melounů, zralého manga a broskví. Juicy Lucy je první NEIPou, kterou jsme kdy u nás uvařili a od té doby jsme si tento styl zamilovali. Pro tento styl je typické extrémní množství použitého aromatického chmele v pozdních fázích výroby, to z důvodu, abychom dosáhli maximální možné ovocitostí ve vůni i v chuti, ale hořkost stále drželi na uzdě. Dále se používají ovesné vločky, které zjemní strukturu těla a pivo je pak krásně sametové.
V létě jsme se spojili s domovarnickou soutěží Good Water Beer Cup v Dobré Vodě u Křižanova a nabídli vítězi várku na naší technologii. Nečekaně soutěž vyhrál jeden z mála zahraničních soutěžící, Markku Leminen z Finska, který uvařil extrémně hutný imperiální stout s kakaovými boby, melasou a vanilkou. Tohle je náš pokus toto výjimečné pivo interpretovat.
New England IPA, šťavnatá a plná, se sladkou krémovou linkou díky použité laktóze. Nadupaná chmely Citra a Enigma. Barva je kalná, lehce oranžová. Ve vůni i chuti spousta tropického ovoce.