Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Podle kalendáře je tu čistokrevné léto a s ním i naše letní řada kyseláčů Summery Pohrajeme si nejen s ovocem, ale i s pivními styly. Jako první jsme uvařili Berliner Weisse s angreštem a mátou.
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Podle kalendáře je tu čistokrevné léto a s ním i naše letní řada kyseláčů Summery Pohrajeme si nejen s ovocem, ale i s pivními styly. Jako první jsme uvařili Berliner Weisse s angreštem a mátou.
Blackcurrant Sorbet je osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím černého rybízu, který dává pivu nejen krásnou červenofialovou barvu, ale zejména výraznou kyselou, květinovou a lehce zemitou chuť.
Vlajková loď pivovaru BrewDog je chmelená novými chmely pro vytvoření exploze tropického ovoce a totální změti grapefruitu, ananasu a liči zakončená krásně hořkým koncem. Výjimečné pivo.
Hazy IPA náš oblíbený pivní styl. Zakalené, voňavé a stále hořké pivo. Toto je začátek nové série piv s názvem "Its time for...". Tentokrát chmeleno odrůdou Mosaic jak v klasické, tak Cryo variantě.
Jubilejní ležák speciálně uvařen k příležitosti 100. výročí narození spisovatele Bohumila Hrabala, s krásně omamnou chmelovou vůni a příjemnou intenzivní hořkostí.
Pochází z naší vlastní vinice na jižních svazích Pálavy a patří mezi ručně aromatické hrozny St Laurent, které patří k nejaromatičtějším v regionu. Tears of St Laurent je tmavé karmínové pivo s bohatým charakterem hroznů, švestek a višní. Spontánní kvašení a roky zrání v dubových sudech mají za následek velmi podobný zážitek jako víno.
Velmi svěží pšenice amerického střihu. Nečekejte banány, jak jste zvykli z bavorských weissbierů, ale poctivou hořkost a nálož ovocného aroma z novozélandského chmele Nelson Sauvin.
IlSano a chmelinka, to je naše NOVINKA‼️ Nikde jinde na světě není, tohle pravé chmelové osvěžení‼️ Proto neváhej a první minerálku s chmelem hned ochutnej‼️ Protože nic lepšího není, než naše chmelové osvěžen
Naše druhé pivo z Létajícího pivovaru Lípák je India Pale Ale. Jedná se o hořčí pivo (IBU 50) s příjemným citrusovým koncem na jazyku. Tato lahodná a osvěžující chuť ve Vás vyvolá touhu po dalším loku, otevření další láhve nebo objednání dalšího půllitrů.
Medlánecký kluzák je inspirován letištěm a letadly městské části Medlánky. Sladové tělo přímo klouže do hrdla. Lehce nasládlé a příjemné, přitom živé a energetické pivo.
Apollo Galaxy původně vychází z GB Pale Ale. Pokusili jsme se vytvořit letní pivo, které skloubí výrazné aroma Zlaté Rakety a pitelnost Californie, a zároveň si zachová plnost a sílu, která je vhodná pro teplé letní večery. Použili jsme chmel Galaxy nabitý australským sluncem, který dodává s chmelem Citra výrazné aroma po tropickém ovoci. Pro hořkost piva byl použit americký chmel Apollo.
Dřevo je Doppelbock dozrávaný s páleným americkým dubem. Dub předtím nebyl v kontaktu s žádným jiným alkoholem, přesto dodal pivu výrazné tóny bourbonu a vanilky. Dřevo je 19°, příjemně karamelový s jemným řízem a velmi plnou chutí, naprosto ideální k chladným zimním večerům.
Green Buddy je voňavá Session IPA s chmelem Galaxy a chmelovým blendem Cryo Pop. A jak jsme docílili zelené barvy? Přidáním špetky modré spiruliny, což je přírodní a zdraví prospěšná látka, která bývá často označována jako superpotravina.
Osvěžující a vzrušující ve stejné míře, Yu Lu se vaří s čajem Earl Grey a citronovou kůrou pro chuť, která popírá jeho sílu. Výrazné broskvové a meruňkové tóny jsou doplněny pikantní chutí bergamotu a jemnou hořkostí sypaného čaje.
Světlý, dvourmutově vařený speciál, s výraznějším tělem. Vařen ze světlého, mnichovského a karamelového sladu. Příjemně plný v chuti jako lehkým oříškovo sladovým dozníváním. V barvě tmavě zlatá. Haleluja