Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Piwakawaka je jméno vzácného ptáka, který žije pouze na Novém Zélandu. Stejně tak vzácný je i novozélandský chmel Riwaka, který jsme použili na chmelení tohoto piva. Donedávna se tento chmel skoro neexportoval z Nového Zélandu. Jeho výsadba (acreage) byla tak nízká, že si ho místní pivovary raději nechaly pro sebe. Riwaka z poslední sklizně tomuto pivu přináší výrazné angreštovo-citrusové aroma a dodává pivu jemnost. To vše zaobalené lehkým tělem s adekvátní nevtíravou hořkostí.
Dodavatel: Pivovar Chroust
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Piwakawaka je jméno vzácného ptáka, který žije pouze na Novém Zélandu. Stejně tak vzácný je i novozélandský chmel Riwaka, který jsme použili na chmelení tohoto piva. Donedávna se tento chmel skoro neexportoval z Nového Zélandu. Jeho výsadba (acreage) byla tak nízká, že si ho místní pivovary raději nechaly pro sebe. Riwaka z poslední sklizně tomuto pivu přináší výrazné angreštovo-citrusové aroma a dodává pivu jemnost. To vše zaobalené lehkým tělem s adekvátní nevtíravou hořkostí.
New England IPA, šťavnatá a plná, se sladkou krémovou linkou díky použité laktóze. Nadupaná chmely Citra a Enigma. Barva je kalná, lehce oranžová. Ve vůni i chuti spousta tropického ovoce.
Pro příležitost čtvrtého ročníku Tuchlovických pivních slavností jsme společně s pivovarem Máša a naším kamarádem, domovarníkem Tomášem Lincem, uvařili tuhle super svěží jedenáctku. Tuchlovák je bohatě chmelen naším milovaným chmelem Harmonie.
Navazujeme na naši jarní BMW APA Callista & Solero. Tentokrát jsme dali vyniknout čistě chmelu Callista. Callista dodává pivu tóny meruněk, malin i citrusů, kombinace sladů zase nádhernou barvu světlého jantaru.
Borůvky jsou esencí léta a v naší Smoothie řadě dezertních kyseláčů nemohly chybět. S kapkou citrónu???? jsou na sladkém, hutném a jemně kyselém základu opravdu mimořádné. Naší inspirací pro tento kyseláč byl perfektní Blueberry Lemon Cake????, který máme doma prostě rádi.
Je spodně kvašený tmavý ležák s chutí připomínající pražené, kávové a karamelové tóny. Pivo je plné se střední hořkostí, která pomalu doznívá. Hustá pěna, typická pro tmavý ležák, udrží pivo ve sklenici čerstvé a Vy si ho tak můžete v klidu vychutnat.
Pivo bylo poprvé uvařeno 1996; s odvoláním na základ receptury z roku 1679, který používal pšenici, oves a ječmen. Tripel Karmelu je velmi rafinovaný a komplexně zlato-bronzový mok s fantastickou smetanovou pěnou, přes kterou se prodírá vůně citrusů, květin a hřebíčku s koriandrem, s jemně nahořklá sladkou chutí s tóny pomeranče. Opravdový silák.
Unikátní pivo, kde jsme při výrobě využili prostě vše co známe. A to jak ze světa piv, tak ze světa vín. Zkombinovali jsme spontánní kvašení a slámové hrozny, které jsme 4 měsíce sušili prostým vyvěšením. Pivo není filtrované, není ani pasterované a přesto navzdory dlouhému zrání v dřevěných sudech si uchovává vysoké zbytkové cukry. A to bylo také naším vroucím přáním. Inspiraci Tokajským Aszu nezapře. Robustní, extraktivní, chuťově bohaté pivo s lahodnými oxidativními tóny.
Společně se skvělou Kamilou Martinovskou z miniaturního létajícího pivovaru Dark Times jsme si pro vás připravili jedinečnou čajovou infuzi. Jako základní pivo posloužil recept na belgický saison, který jsme obohatili o štědrou dávku indického a nepálského černého čaje. Lehké, perlivé s typickou belgickou peprnou linkou.
Už jste měli IPA s pomerančem, sour s kiwi i göse s malinou? A co takhle britský ejl se švestkou? Plné tělo tohohle polotmavého angličana doplňuje typicky britský kořenitě-zemitý chmel a šmrnc mu dodávají ovocné tóny čerstvých švestek.
Je vyrobený výhradně z čerstvých českých jablek v moštárně v Lounech. Osvěžující, příjemně perlivý nápoj s chutí a vůní čerstvých jablek s malým zbytkem přírodního cukru. Výchozí surovinou je 100% jablečný mošt opatřený známkou kvality KLASA. Bez přídavku cukru, barviv a aromat.
Barvu má toto pivo jako kaštanový jantar. Chuť je jemná, pěna bílá, pěkně krémová. I přes vysoký podíl alkoholu je pivo sladší, kořenité až lehce nahořklé. Dochuť je sladká, kořenitá a lehce nahořklá.
Děčín? Jasně, Děčín! ZOO na skále, v centru města ferrata, přístav na veletoku, zámek s velkým parkem, vše obklopeno krásnou přírodou. Co víc si můžeme přát? Snad jen aby Děčíňák neudělal svému městu ostudu.
Připravili jsme si pro vás úplnou novinku, kyseláč s mangem, tzv. slunce ve skle. Oblíbený kyseláč ve stylu Imperial Berliner 4 Weisse. Převládá chuť a vůně manga. Svěží, vyvážené a výborně pitelné pivo.
Ideální pivo na tohle jaro? CRYO HOP CASCADE 13°. Speciálně upravený chmel, kdy se při opravdu nízkých teplotách separuje lupulin od zbytku hlávky chmele. Tento proces se nazývá "kryogení separace" a přesný postup má patentovaný společnost Yakima Chief.