Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
První IPA uvařená v pivovaru Matuška kombinuje české a americké chmele. Druh IPA pochází z 19.století z Anglie. IPA byla společností East India Company exportována do Indie, kde měla Anglie své kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teplém prostředí, a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Pro našeho Raptora jsme použili směs surovin českých, anglických a amerických s použitím našeho varního postupu.
Dodavatel: Pivovar Matuška
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
První IPA uvařená v pivovaru Matuška kombinuje české a americké chmele. Druh IPA pochází z 19.století z Anglie. IPA byla společností East India Company exportována do Indie, kde měla Anglie své kolonie. Pivo muselo přežít dlouhou lodní cestu v teplém prostředí, a proto se vařilo silnější a více chmelené. Chmel totiž chrání pivo proti škodlivým bakteriím. Pro našeho Raptora jsme použili směs surovin českých, anglických a amerických s použitím našeho varního postupu.
Klasický světlý ležák plzeňského typu vařený dvourmutovým způsobem z několika druhů tuzemského sladu i chmele. Příjemně doznívající hořkost dodává pivu poctivé trojí chmelení a následné hlavní kvašení v otevřených spilkách. Díky tomu získává pivo nezaměnitelkou chuť, která je typická pro světlé ležáky plzeňského typu. Následnou jiskru pivu dodává dostatečné zrání v ležáckých tancích.
Nealko verze Punk IPA pro milovníky piv od Brewdogu. Šťavnaté tropické ovoce se mísí s travnatými a borovicovými poznámkami. Tři druhy sladů a 8 druhů chmelů. Plná chuť, žádný alkohol, Punk!
Sladké, hutné a krémové tělo a moderní chmely Strata, Sabro a Lotus. Dohromady vytvářejí chuťový žážitek stejné kvality jako cukroví od oblíbené babičky.
Kdo maže, ten jede! Respektive, když už má člověk prostát den ve frontě na kotvu, je potřeba se na to pořádně vybavit. Kromě nejnovějšího lyžařského vybavení Raven doporučuje lahev SKI APA s chmely Idaho 7 Cryo, Summit a Polaris.
Motueka je elegantní novozélandská odrůda chmele se specifickým charakterem čerstvě rozdrcených limetek. Tu jsme nyní použili v naší sérii lehoučkých, ale bohatě chmelených ejlů Veni Vidi. Ochutnejte!
Valentýnské pivo, kde základem je pivní styl SOUR IPA, což je kombinace kyselosti a chmelového aroma, vytvořena pomocí kvasinek Lachancea a doplněná o ibiškový květ.
Rezident je spodně kvašený ležák českého typu vařený tradičním postupem. Nefiltrovaný a nepasterizovaný, s vyváženou hořkostí danou žateckými odrůdami chmele Žatecký poloraný červeňák a Sládek. Středně plné sladové tělo, barva světle zlatá.
Světlé, svrchně kvašené, nepasterizované pivo charakteristické především svou plností a tělnatostí. Dojem umocňuje znatelná hořkost na závěr a vyšší obsah ovocných tónů. V chuti i vůni necháváme vyniknout klasiku tohoto pivního stylu
Světle žlutá barva, nižší bílá pěna. Aroma citrusů, chmelových pryskyřic a ananasu. Lehké tělo, vysoká hořkost a nižší říz. Vydatně nachmelenou Session IPA doplňují tóny ananasové štávy, které dohromady tvoří osvěžující letní pivo.
Hanssens Oudbeitje je lambik s výraznou chutí po jahodách. Mladý lambik nejprve prošel macerací s velkým množstvím čerstvých jahod, poté dozrával v dubových sudech. Finální fermentace probíhala přímo v lahvích. Jde o další skvělý kousek z portfolia pivovaru Hanssens Artisanaal, který vás rozhodně nadchne!
Představujeme náš výroční ležák! Ten jsme uvařili hezky tradičně, s chmely Saaz Comfort a Žatecký Poloraný Červeňák. Můžete se tak těšit na příjemnou sladovou linku plzeňského sladu s citelnou hořkostí a příjemnou bylinnou linkou.
Jedná se o spodně kvašené pivo ze dvou druhů sladu i chmele. Jeho výrazná chmelová chuť jenž mu dodává chmel Žatecký poloraný červeňák dělá z tohoto nízkostupňovitého piva vyjímečný nápoj svojí chutí a díky kombinaci sladu i lehké plnosti. Pro teplé dny krásně pitelné pivo, jenž nechutná jen jako voda
Pšeničný speciál 11° je postavený na dvojici německých chmelů Magnum a Spalt Spalter. Už na první pohled zaujme jasně slámovou barvou a správným pšeničným kalem, neméně povedena je i samotná chuť – příjemný slad, oblili, ovoce i něco z ostřejšího koření.