Pojem svrchní kvašení vychází z chování kvasnic při konci hlavního kvašení. Svrchní kvasnice vyrobí na hladině jakousi "krustu" podobnou tomu, co udělají pekařské kvasnice při výrobě kvásku. Svrchně kvašená piva vznikají při teplotách okolo 15–20 °C.
Máte rádi spodně kvašené?
Spodně kvašená piva vznikají za kvašení, které probíhá při nižších teplotách pohybujících se v rozmezí 8–14 °C. Kvašení se účastní kvasinky Saccharomyces cerevisiae subsp. uvarum.
Vytříbená pšeničná piva
Pšeničné pivo je podle platné české legislativy takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Například u bavorských pšeničných piv je však pšeničného sladu použito více než 50%.
Chuť ovoce v pivu
Ovocné pivo je pivo vařené s ovocným přídavkem nebo příchutí. Tímto způsobem přípravy je dán rozdíl oproti také ovocnému radleru, který je míchaným nápojem. Ovocné plody byly používány jako doplněk piva nebo příchuť po celá staletí, obzvláště u belgických lambik druhů.
Nealkoholické osvěžení
Nealkoholické pivo je označení kvašeného nápoje z obilného sladu s nízkým nebo žádným obsahem alkoholu. Ve světě přitom nepanuje jednota v pojmenování tohoto druhu piva ani ve stanovení hranice mezi pivem alkoholickým a nealkoholickým.
Dárkové předměty
Odměňte sebe nebo své blízké skvělým dárkem. Darujte výborné pivo z českcýh lokálních pivovarů. Nebo si vyberte voucher a nechte si obdarovaného vybrat podle svého gusta.
Vlhká a šťavnatá IPA s použitím Simpsons Light Malt v kaši pro sladce hladké tělo. U chmele jsme uvážlivě hořkovali Magnum v kotli a následně Citra T90 jak ve vířivce, tak v dry-hoppingu. Vůně/chuť je plná ovoce, vlhká a pryskyřičná, s velkým množstvím tropického manga, což dává více pitelnosti. Tato IPA, kvašená našimi domácími kalifornskými kvasnicemi pro osvěžující čistý závěr, je také naším prvním bezlepkovým pivem s použitím Brewers Clarex®
Jsme důvěryhodní a splňuje požadavky bezpečného obchodu.
Zboží skladem je skutečně skladem.
Pokud Vám pivo nevyhovuje, můžete ho neotevřené vrátit zpět.
Pivo na počest Adamova syna Antonína. Adam uvařil svému klukovi pořádné pivo.
Sestavil tak recept na dvanáctku, která je uvařená z plzeňského sladu a žateckého chmele. Pivo je jednoduché, suché a hořké a nese název jak jinak než Tonda.
Saison je belgický pivní styl, u kterého je zásadní použití speciálních kvasnic typu Belle Saison. Tyto kvasnice pivo prokvášejí více než je běžné, proto je sušší a má více alkoholu. Zároveň tvoří aroma po ovoci, koření a trošku i pepři. Pro zajímavější profil chuti jsme použili chmelení na vířivce chmelem Nelson Sauvin, do ležení jsme přidali na týden dubové piliny z amerického dubu. Výsledkem je sušší pivo s ovocno-kořenitým nádechem lehce připomínající šampaňské.
Vánoce jsou časem setkávání. Pro nás to znamená setkat se s našimi kamarády z pražírny Candycane, jejichž káva nám zpříjemňuje každý den v pivovaru. Poskládali jsme slady s nižší pražeností, aby čerstvě upražená káva Candycane (tentokrát odrůda Bomu la matunda z Keni) správně vynikla. Tu jsme přidali jak na horké, tak i na studené straně výrobního procesu, abychom v pivu obsáhli kompletní paletu chutí. Výsledek jsme okořenili špetkou vanilky. Boží Stout! je dostatečně lehký, abyste zvládli celou sklenici, ale zároveň dost hutný, aby vás příjemně zahřál.
Tmavé svrchně kvašené pivo s přídavkem kávy. Tmavý základ složený převážně z pražených sladů jsme vytunili hromadou laktózy a zakvasili kvasinkami S04. Do průběhu fermentace nechali vymacerovat Brazilskou kávu z lokální pražírny JIZBA sídlící v Luhačovicích v množství 6g/Litr, výsledkem je jemný stout s výraznou kávovou linkou
Abstrakce je odstranění všech částí, které nejsou nutné k zobrazení základních rysů myšlenky. Uvařili jsme naši verzi, abychom zachovali podstatu našeho oceňovaného chmelového piva Halucinace. Snížili jsme obsah alkoholu a hořkost a zachovali veškerou chmelovou, šťavnatou a svěžest, kterou tolik milujeme. Výsledkem je super šťavnaté a osvěžující 5,5% světlé pivo, které je perfektní, když se dny oteplují a prodlužují. Na zdraví!
Višňový wild ale je vždycky vzrušující záležitost a do Femme Fanale se člověk zamiluje hned. Na každý litr bylo použito 200 gramů čerstvých moravských višní odrůdy Fanal, které zaručují vysokou kyselost, ale zároveň i osvěžující pitelnost. Tak na osudovou lásku a kyselé konce.
Čaj o páté na plzeňský způsob? Dejte si náš lehký Lemon Iced Tea se zeleným čajem, čerstvými citrony a spoustou šťavnaté Citry. Jedno z těch piv, po kterém občas zjistíte, že už je pět ráno.
Kiss Please! Vanilla rum strong dark ale. Chutí bohatá "dvacítka" dozrávaná s madagaskarskou vanilkou, kterou jsme několik týdnů macerovali v guatemalském rumu.
K příležitosti mezinárodního dne žen jsme se spojili s Pink Boots Society, neziskovou společností věnující se postavení žen v pivovarnictví az jejich speciálního blendu chmelů od Yakima Chief Hops uvařili příjemnou lehkou IPA s přídavkem ibišku.
Dominantní Talus přináší silné aroma citrusů, zejména grapefruitu, tropického ovoce a trochu dřeva a kokosu. Mosaic Cryo doplňuje kombinací tónů mandarinek, papáji a manga. To vše na krásně jemném juicy sladovém základu doplněném ovesnými vločkami. Uvařeno ve spolupráci s fashion brandem APEX.
Pivní série West Coast IPA 15%, poprvé (VOL.I) s chmely Azacca, Columbus a Mosaic. Při výrobě se striktně dodržují postupy pro výrobu typické americké IPA, jk. Je úprava vody, infuze při jedné teplotě, chmelení na varně, ve vířivce i za studena. Výsledné pivo je světlejší barvy, s lehkým tělem a vyšší hořkostí. Chmely pak dodávají ovocně-citrusové a pryskyřičné aroma.